Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Remek játék, óriási szív és bajnokverés

5. p: Röviden szabadítottak fel az MTK védői, Pintér jobbról 17 méterről egyből lőtt, a labda centikkel süvített el Végh kapujának bal alsó sarkánál.
Balaskó volt a Matáv sikerének a kulcsa. Fotó: Pluzsik Tamás
9. p: Góllá érett a Matáv fölénye. Balaskó csavart jobbról egy szabadrúgást az MTK kapujának előterébe és a berobbanó Pető egyből bal belsővel a kapu bal oldalába helyezett. 1–0.

16. p: Balaskó és Pintér kényszerítőzött remekül az MTK 16-osának előterében. A balösszekötő helyén kilépő Pintér a kicsit hosszan visszakapott labdát estében kapura kanalazta, és a játékszer a kifutó Véghről éppen Sipos elé pattant, akinek ismétlése centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

45. p: Balaskó az MTK térfelének közepéről indulva három vendégjátékost is faképnél hagyott, majd remek ütemben tálalt a balösszekötő helyén kilépő Sirához, aki 12 méterről ballal a kifutó Végh mellett a kapu közepébe helyezett. 2–0.

51. p: Illés átadásával Szvitkovics került az alapvonal közelébe, középre adott. Az óriási kavarodásban a soproni védők röviden szabadítottak, a labda Illés elé került, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2–1.
55. p: Szabó Ottó végzett el szabadrúgást 20 méterről a jobbösszekötő helyéről és lövése után a labda a bal kapufáról vágódott a mezőnybe. A kipattanó labdát Illés küldte kapura 12 méterről, lövése centikkel kerülte el a jobb sarkot.
87. p: Meghűlt a vér a soproni szurkolók erejében! A labdát kidobni szándékozó Milinte kezéből ugyanis kicsúszott a játékszer és éppen a kaputól 30 méterre helyezkedő Illéshez került. Az MTK csapatkapitánya azonnal kapura emelt, ám Milinte visszaért és megkaparintotta a labdát.
Rögtön támadólag lépett fel a Matáv a bajnok és listavezető ellen. A soproni középpályások rendre megelőzték a fővárosiakat, megszerezték a labdát és a párharcokat is a hazaiak nyerték. Nem is volt meglepő, hogy bár a 9. percben vezetést szerzett a Matáv, ráadásul a két volt MTK-játékos koprodukciójának köszönhetően. 
Matáv vezető gólját követően sem változott a játék képe. Egyértelműen irányította a mérkőzést a soproni együttes, Balaskó remekül szervezte a távközlési csapat támadójátékát, míg Pintér és Bagoly pedig hatalmas mezőnymunkát végezve rengeteg labdát szerzett a középpályán. A félidő közepétől lett némiképp kiegyenlített a játék. Ekkor többet volt ugyan a labda a soproni térfélen, ám Milintének nem volt oka az idegeskedésre. Jól zárt a védelem, Horváth András magabiztosan „takarított" a hátsó sor tengelyében, két oldalán Fehért és Pethőt nem lehetett átjátszani. Az első félidő rendes játékidejének letelte után egy gyönyörű kontra végén – újra Balaskó volt a feladó – Sira növelte a Matáv előnyét.
A szünetben Egervári Sándor kettős cserét hajtott végre, remélve, hogy a két friss ember némi színt és lendületet visz csapata játékába. Nem vett vissza lendületéből a Matáv, ám az MTK a félidő elején szinte a semmiből talált egy gólt. Nagy iramú, kemény, mégis sportszerű volt a mérkőzés. Fokozatosan vette át a játék irányítását a bajnok és került egyre nagyobb mezőnyfölénybe, ám a szervezetten és önfeláldozóan védekező soproniakkal szemben nem tudott gólhelyzetet kialakítani.
Az utolsó percekre beszorult a Matáv, játékosai, ha kellett, csúsztak, másztak és időnként arra rúgták a labdát, amerre álltak. A szurkolók a hajrában, ha lehet, az addiginál is nagyobb hangerővel biztatták a csapatot, amely az első félidőben remekül, szünet után pedig óriási szívvel futballozva megérdemelten fektette két vállra a bajnokot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Williams-vádak

A Forma-1-es Williams-istálló főmérnökének, Patrick Headnek úgy látszik nem volt elég, hogy… Tovább olvasom