Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Rekordnevezés a győri Balázs-kupára

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg Győrött a Balázs-kupa utánpótlástornát. Idén több mint száz csapat nevezett. A Graboplast-ETO játékosai is meglátogatják a fiatalokat.

Rekordnevezés futott be a 21. nemzetközi Balázs-kupa utánpótlástornára, mely jövő hétfőtől péntekig tart – tudtuk meg a tegnapi sajtótájékoztatón Basák Zoltántól, a főszervező Marcalvárosi Közoktatási Központ igazgatóhelyettesétől.

Az általános iskola első nyolc osztálya számára kiírt vetélkedésre 105 csapat nevezett, ami körülbelül 1500 gyerek pályára lépését jelenti. A legtöbb csapat – szám szerint huszonkettő – az 5–6. osztályos lányok vetélkedésében vesz részt.
A legidősebb lányoknál (7–8. osztályosok) tizenhat, a 3–4. osztályosoknál tizennégy, az 1–2. osztályosok szivacskézilabda-versenyére tíz együttes nevezett.

A fiúknál a legidősebbeknél – vetélkedésük egyben Takács Miklós-emléktorna is – tizennégy, az eggyel fiatalabbaknál tizenkettő, aztán tíz, a legifjabbaknál pedig hét együttes szerepel.

Örömteli, hogy az iskolák mellett már rengeteg együttes korosztályos csapatai is jelentkeztek, így láthatók lesznek a hét helyszín – Magvassy-sportcsarnok, Adyvárosi Sportcentrum, a Bercsényi-, a Krúdy-, a PÁGISZ-, a Kovács Margit- és a Jókai-iskola – valamelyikén a Győri ETO KC mellett a Vasas, a Ferencváros, a Kőbánya-Spartacus vagy a Debrecen ifjú tehetségei is.

A szervezők egyébként gondoskodtak arról, hogy a küzdelmek mellett is maradandó élményeket szerezzenek a gyerekek, így a 21. Balázs-kupára meghívást kaptak a Magyar Kupa-elsőségét múlt héten megvédő Graboplast-ETO játékosai és edzői. Velük kedden este találkozhatnak a gyerekek. Köztudott, hogy a csapat jelenlegi keretében nem egy játékos maga is szerepelt korábban a Balázs-kupán.
A magyar csapatok mellett szlovák és horvát együttesek teszik nemzetközivé a nagyszabású tornát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijelölték a keretet

Bozsik Péter szövetségi kapitány kijelölte a jövõ szerdai Ausztria ellen… Tovább olvasom