Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Rekordlétszám a fesztiválon

A vártnál sokkal többen álltak rajt hoz a hétvégi Győr Maraton Futó fesztiválon.

A szervezők és a résztvevők szerint is sikeres versenyen három távon indulhattak a sportág szerelmesei. Csaknem kétszázan döntöttek úgy, hogy a vasárnapi szunyókálás helyett inkább sportcipőt húznak és elindulnak a hetedik Győri Maraton Futófesztiválon, ahol három távon mérhették össze gyorsaságukat a résztvevők. Németh Éva, a verseny egyik szervezője elmondta, az előzetes nevezések alapján bizony nem számított arra, hogy ennyien állnak majd rajthoz:

„Valamivel több mint százhatvanan vágtak neki a verseny nek, amelynek nagyon örülünk. Szerencsére minden rendben zajlott, igaz, egy kis keveredés kialakult menet közben, mivel többen is elvétették a kijelölt útvonalat. Végül szerencsére mindenki célba ért és egy remek hangulatú versenyt tudtunk rendezni."

A futófesztivált most rendezték hetedszer, érdekesség, hogy általában egy napon tartják a New York Maratonnal. A résztvevők közt egyébként volt profi és amatőr futó is – lapunk munkatársai közül például többen is rajthoz álltak –, sőt, egész családok is nekivágtak a versenynek. A győri Várdai famíliából az édesapa mellett két gyermeke is teljesítette a távot. „A családban óriási hagyománya van a sportnak, a mozgásnak. Általában minden hasonló versenyen jelen vagyunk.

A családból hárman, nagyobbik fiam a félmaratonon, az egyik lányom és én a minimarato non indultunk. Régebben úszással, úszásoktatással foglalkoztam, de ki egészítésként indultam futóversenye ken. Örülök, hogy a gyerekek szeretnek mozogni, örökölték a sport sze retetét, s most már velünk együtt jár ják a versenyeket" – említette a célba érkezés után Várdai Levente. A családfő elmondta, hogy a versenyekre járó kis csoport tagjaival együtt nemrég egy olyan egyesületet alapítottak, ahol nemcsak élsportolók, hanem az alkalman ként mozogni vágyók is kikapcsolódhatnak, szervezett formában nevezhetnek, utazhatnak különböző viadalokra.

A klubba jelentkezni lehet a 30/315-5202-es tele fonszámon.

Eredmények. Maraton (42.195 m),

férfiak:
1. Barta István,
2. Kiss Sándor,
3. Rákóczi Zoltán.

Nők:
1. Váriné Prókai Erika,
2. Huszkó Gabriella,
3. Papp Vidisa.

Félmaraton (21.097 m),

férfiak:
1. Ilisz Pál,
2. Garami Árpád,
3. Molnár Lász ló.

Nők:
1. Major Renáta,
2. Gurdon Éva,
3. Ligárt Márta.

Mini maraton (7032 m),

férfiak:
1. Somogyi Péter,
2. Bényi Zoltán,
3. Puha Zoltán.

Nők:

1. Kovács Zsuzsanna,
2. Takácková (szlovák),
3. Tanyó Bernadett.

Gyermek kategória, fiúk:
1. Rákóczi Bence,
2. Bögöly Patrik,
3. Papp Bálint.

Lányok:
1. Sörös Katalin,
2. Sörös Luca,
3. Uram Rebeka.

A Várdai családból hárman is részt vettek a versenyen. A szervezők kellemes meglepetésére a korai kezdés ellenére sokan álltak rajthoz. Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTE 1904-Szolnoki MÁV Neusiedler 1-0

Az első negyedórában a lendületes MTE szép támadásokat vezetett és Schafranek révén megérdemelt… Tovább olvasom