Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Rehabilitáció után: Zsolt hazatérhet?

A verseny közben súlyosan megsérült fiatal tornász, Virág Zsolt két-három hónap múlva hazatérhet a rehabilitációs központból.
Talán két-három hónap múlva hazatérhet győri otthonába Virág Zsolt, az egyik versenyen súlyosan megsérült tornásztehetség. Családja keresi a megoldást, hogy megfelelő körülményeket teremtsen a lebénult fiúnak.
Mint ismeretes, Virág Zsolt, a magyar tornasport egyik tehetsége még március 25-én a diákolimpia országos döntőjében súlyos sérülést szenvedett. A 17 esztendős fiatal tornászcsillag egyik nyakcsigolyája elmozdult, alsó végtagjai lebénultak. Jelenleg az országos rehabilitációs központban ápolják.

A jó hír, hogy Zsolt valószínű, hamarosan hazatérhet. Édesanyja, Pál Stefánia szerint ha minden rendben lesz, két-három hónap múlva bocsátja el az intézet a szerencsétlenül járt fiút:

„Zsolti a körülményekhez képest jól van, mindennap beszélünk telefonon, hétvégenként pedig meglátogatjuk. Jó a kedve, sokat számítógépezik, bizonyos érzések kezdenek ugyan visszatérni nála, de sajnos komolyabb javulás nem történt az állapotában, ujjai, lábai még mindig nem engedelmeskednek az akaratának. Sokat foglalkoznak vele, erősítik, el szeretnék érni, hogy egymaga be tudjon ülni a kerekes székbe, s legalább pár ruhát magára tudjon venni. S ha igaz, amit a gyógytornászai mondtak, hamarosan hazaengedhetik a budakeszi intézetből."
Igaz, a körülmények, ahol jelenleg Zsolt családja él, nem éppen megfelelőek.

jótékonysági gála
Zsoltnak sok és költséges kezelésen kell még átesnie. Ehhez járulhatnak hozzá jóakaratú adományaikkal mindazok, akik kilátogatnak június 30-án, szombaton délután két órakor az Integrál-DAC-pályára, ahol jótékonysági futballgálát rendeznek. A majálishangulatú színes programot (sörsátor, zene, mazsorettek, a szünetben 11-es rúgó verseny, értékes sportolói relikviák árverése) a győrújbaráti Rotary Club, a győri önkormányzat, valamint a Petz Aladár-kórház támogatásával hozzák létre. Minden érdeklődő – felnőtt, fiatal és gyermek – egyaránt talál magának kedvére való szórakozást. A fővédnök Borkai Zsolt, Győr polgármestere.
„Négyen lakunk egy alig negyven négyzetméteres garzonban. Zsoltot nem biztos, hogy itt megfelelően el tudnánk látni. A fürdőszobába például képtelenség lenne egy kerekes széket betolni. Szeretnénk egy jobb megoldást találni, jó lenne egy kisebb, de többszobás győri családi házra cserélni a panelt. Van ugyan egy kis megtakarított pénzünk, de ez kevés lenne, autót is vennünk kell, amivel szállíthatjuk Zsoltit. Keressük a megoldást..."

Zsoltot és családját eddig is sokan támogatták. Nemrég a megyei mozgáskorlátozottak egyesülete is megkereste a balesetet szenvedett sportoló édesanyját, s egy speciális ágyat el is különítettek a számára.
Edzője, Szűcs Róbert próbálja összefogni azokat az informá-
ciókat, amelyek az őssejtbeültetéssel kapcsolatosak. Az adományokból, felajánlásokból ugyanis lassan összeáll az az összeg, amely még segítséggel az első beavatkozáshoz elég lehet.

„Megkerestük azt a fővárosi orvost, aki a kapcsolatot tartja kínai szakemberekkel. A jövő héten találkozunk személyesen, elviszem Zsolt további leleteit. Előzetesen annyit mondott, a beültetés után lehet esély a javulásra. A fiam is, én is nagyunk bízunk ebben. Hogy ez létrejöhet, Zsolt nevében is köszönöm minden ismerős, ismeretlen segítségét" – említette befejezésül a tornász édesanyja.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólgyártásból jeles

Az őszihez képest tavasszal egy helyet előrelépett a Gyirmót, ám mégis az előző szezon sikerült… Tovább olvasom