Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Régiós központ lett a Bercsényi

A megyében egyedüliként a győri Bercsényi-iskola bizonyult sikeresnek a Nemzeti Sporthivatal és a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet által kiírt közös pályázaton.

A megyében egyedüliként a győri Bercsényi-iskola bizonyult sikeresnek a Nemzeti Sporthivatal és a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet által kiírt közös pályázaton és így a közoktatási típusú sportiskolák regionális megyei központja lett.

A jó hírt a napokban tudták meg a bercsényisek. Németh Zsolt igazgató elmondta: a sikeres pályázat révén a patinás győri tanintézet számára nemcsak arra nyílik meg a lehetőség, hogy méltóképpen folytassák a sporttehetségek kinevelésében kivívott nagyszerű hagyományt, hanem arra is, hogy az eddiginél is szélesebb pályára állítsák az utánpótlás-nevelést, a sport- és egészségtudatos oktatást az iskolában, s be tudják vonni az iskolán kívülről jelentkezőket is.

Az utóbbi öt olimpián az iskola 16 volt tanulója képviselte hazánk színeit, s négy bajnoki címet hoztak haza. Most is, mint az utóbbi években rendszeresen, két sportosztályt indítottak, s a testnevelési órák mellett naponta tartanak egy sport-képességfejlesztési órát, amit minden alkalommal egy adott sportágra fokuszálnak. Az utánpótlás-nevelés velejárójaként a diákok jó része versenyekre jár, esetleg az illető válogatottal edzőtáborozik, s hogy a tanulásban ne maradjanak le, az osztályfőnök egyénileg törődik velük, s rendszeresen külön felkészítő, amolyan felzárkóztató órákat tartanak nekik.

A hagyományoknak és az adott feltételeknek megfelelően a győri Bercsényiben az utánpótlás-nevelés és az élsportolói program főleg az atlétikára, a tornára, a kajak-kenura, a labdajátékok közül a kézilabdára, a kosárlabdára, a labdarúgásra, valamint az aerobikra, a fitneszre és az önvédelmi sportágakra összpontosul.

A testkultúra és utánpótlás-nevelés menedzsere Szakály Zsolt testnevelő tanár, atlétikai és triatlonszakedző lett, a különböző sportágakban pedig olyan szakemberekre számítanak, mint Kollár András, Búza László, Pozsgai Péter Pál, Berzsenyi Anna, Nyíri László, Sztanity László, Sziklenka László, Tuifel Péter, Szűcs Róbert, Hollósi László.
Az iskola létesítményei mellett a Győri Dózsával, a Rába ETO FC Kft.-vel, a Rába Quelle Veritas Fotonnal, a győri Spartacusszal, s más egyesületekkel kötött partneri kapcsolat révén valamennyi sportágban megvannak a megfelelő feltételek az eredményes munkához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fognak utasításra szavazni Matthäusról

Visszavonta a vitatott futball-ligahatározatot az MLL elnöke, vagyis nem kötelezik a tagokat, hogy… Tovább olvasom