Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Real vagy MU a győri stadionavatón?

Győr - Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa egyre elégedettebben veheti szemügyre a régi stadion helyén épülő impozáns újat, a közvetlenül mellette magasodó kereskedelmi és szórakoztató-központ oszlopait. Február végén megkezdődik a négycsillagos szálloda és rehabilitációs központ építése is.
Az egyik lelátót, a Fehér Miklós Kollégiumot, a modern klubépületet és az új játékteret pedig már egy ideje használhatják.

Lassan megvalósul mindaz, amit egykoron megálmodott.
„Az év második felére majdnem teljesen elkészül a létesítmény, számításaink szerint csak a szálloda befejezése csúszik át a jövő évre. Március végére befedik a nyugati lelátót, utána következik az ülőkék felszerelése, a villanyvilágítás kiépítése" – mondja Tarsoly Csaba.

Az új stadionban nyáron gyúlnak majd fel először a reflektorok fényei, így esti mérkőzéseket csak a következő bajnokságtól rendeznek újra Győrött.

A kapuk mögötti két kis lelátó mobil lesz, a pályán tartott rendezvényekhez igazítják a létüket.

Több mint 50 milliárd forintos projekt: A Győri ETO FC tulajdonosa, Tarsoly Csaba által megálmodott – kezében látható – stadion tervei lassan valósággá válnak.

Az MFB finanszírozza

„A helyükre alkalmasint színpadot lehet építeni, azt tervezzük ugyanis, hogy a futballon kívül évente két-három más jellegű nagy rendezvényt is tartunk a stadionban. Februárban kezdődik meg a négycsillagos, kilencvenhat szobát és négy apartmant magába foglaló szálloda építése. Az ETO Park építése májusban befejeződik, után kezdődhet benne az üzletek kialakítása. Nem plázaszerű kereskedelmi és szórakoztató-központot építünk, olyat szeretnénk, amelyben a legapróbbaktól a százévesekig minden korosztály jól érezheti magát. Így például játszóházat alakítunk ki óriáscsúszda-rendszerrel. A delfináriumot sajnos nem tudtuk megvalósítani, mert nagyon szigorúak az EU előírásai, ahhoz az állatok eredeti élőhelyével, vagyis tengerrel kellene rendelkeznie az országnak. De nem bánkódunk emiatt, mozik, bowlingpályák, kávéházak kínálnak majd szórakozási lehetőséget. Nálunk kap helyet az önkormányzati okmányiroda, de elképzelhető, hogy a nagy szolgáltatók ügyfélszolgálati irodái is ideköltöznek."

A több mint 200 millió eurós projektet egyébként a Magyar Fejlesztési Bank finanszírozza.

„A stadionhoz méltó avatóünnepséget tervezünk augusztus végére, szeptember elejére egy nagy koncerttel és nagy focimeccsel. Az Audi győri gyárával van egy gentlemen’s agreement megállapodásunk, miszerint évente-kétévente egy jó csapatot elhoznak Győrbe és a teljes bevételt az ETO Jövőjéért Alapítvány, vagyis az utánpótlásunk kapja. Az Audi érdekeltségeit ismerve bízunk benne, hogy az avatásra a Real Madrid vagy a Manchester United érkezik Győrbe."

Önkormányzati segítséggel a legmodernebb műfüves pályára cserélik fel nemsokára a meglévő elavultat, ezenkívül pedig egy szintén világszínvonalú gyakorló technikai pályát építenek fel, amelyet a klub minden korosztálya használhat majd.


Markáns marad az ETO

A bajnokság előtt azt nyilatkozta az ETO tulajdonosa, hogy markáns csapatot szeretne látni ebben az idényben. Ahogy mondja, a vágya teljesült is, azt is látott.

„Régi célom volt, hogy itthon maradjunk veretlenek, ez sikerült, sőt, augusztus óta nem kaptunk ki a bajnokságban. Ősszel egyedül a Sopron elleni produkcióval nem lehettünk elégedettek, de egy ilyen még belefér egy csapat életébe. Örömmel említem a Fehérvár elleni 4–1-et, a tíz emberrel elért Újpest elleni 4–2-t, majd az utolsó meccsen a Diósgyőr kiütését. Persze akadt hullámvölgyünk is, mint például a tatabányai vereség a Ligakupában, összességében azonban elégedettek lehetünk. Ennek ellenére nem rakunk túlzott terhet a csapatra, nincs túllihegett várakozás a játékosokkal szemben. Amit Egervári Sándor meghatározott – a negyedik-hatodik hely valamelyike a markánssággal együtt –, egyelőre megfelelőnek tűnik. Azt is fontosnak tartom, hogy nagyon jó az öltözői hangulat, a játékosokban buzog a becsvágy, érzem rajtuk a mindenáron való győzni akarást. Hat éve, amióta az ETO-nál vagyok, még nem tapasztaltam ilyet."

A Bayern München 2004-es fellépése után újabb sztárcsapat érkezhet Győrbe.

Jó lesz az afrikai légió

Tarsoly Csaba tájékoztatása szerint a mali Traore megkapta a magyar vízumot és így csatlakozhat a Törökországban edzőtáborozó társakhoz.
„Bízunk az afrikai fiúkban! A horvát légióra annak idején ráfáztunk, de szerintem ennek elsősorban a vezetőedzők szakmai felkészültsége volt az oka. A szerbek kitűnő közösséget alkotnak Győrött a magyarokkal, remélem, az afrikaiak is jól beilleszkednek majd. Olyan posztokra igazoltuk őket, amelyekre Győrben vagy a magyar játékosok között nem találtunk megfelelő embereket. A nyugat-európai csapatokban is ezeken a posztokon főként afrikaiak játszanak, mert genetikailag ruganyosabbak, gyorsabbak, mint az európaiak. Copa, Traore és Eugene egyaránt fiatalok. Eugene-ról kevesen tudják, hogy hazájában, Kamerunban volt az év felfedezettje is. Copa képességeiről sokat elárul, hogy tizenkétszeres gaboni válogatott, amelynek kapitánya az egykori francia sztár, Alain Giresse. Gondolom, ő ért a focihoz... Traore több poszton is használható, nagy nyereség lehet. A tervünk egyébként az, hogy még fiatalabb futballistákat hozunk Afrikából és a kollégiumunkban helyezzük el őket."

Azt mondja az elnök, a Jakab Elek–Liszkai Dezső–Juhász Anita trió vezetésével már olyan utánpótlásképzés működik az ETO-nál, amelyet annak idején megálmodott. Meggyőződése, hogy három éven belül minden hazai klub irigykedve tekint majd a győri központra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC-Liberty 0-0

Labdarúgás - Lejátszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a Győri ETO FC. A zöld-fehérek… Tovább olvasom