Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Rasheed Rita játéka lehet az egyik fűszer

A tökéletesen kész ínyencség tálalása természetesen még várat magára, ám a Fűzy Ákos-féle recept már ott van a győri női kosárlabdacsapat egyre több fortéllyal kísérletező konyháján.
Az alap az agresszív, megalkuvás nélküli védekezésből felépített gyors indításos játék, megfűszerezve némi látványossággal. Fűzy Ákos ehhez keresett fiatal, ambiciózus játékosokat és a klubvezetéssel közösen találta meg az egyik leghatékonyabb „fűszert": a Szegedről igazolt Rasheed Ritát, akinek különleges képességeit igyekszik az edző a csapat javára fordítani. A 22 éves bedobó igyekszik élni minden pillanattal, amit a pályán tölthet.

– Talán kevesen tudják, hogy kivételes ritmusérzékét és kitartását annak is köszönheti, hogy hét évig zongorázott, dzsesszbalettre járt és az úszással is kacérkodott. Miként kötött ki mégis a kosárlabdapályák környékén?
– Láttam egy kosárlabda-közvetítést a televízióban és annyira magával ragadott a játék, hogy eldöntöttem: kosárlabdázó akarok lenni. Így kerültem a Kiss Lenke Kosársuliba.

– Ennek köszönhetően szinte együtt nőtt fel az UNI SEAT Győr másik ifjú üdvöskéjével, Simon Zsófiával, akivel most ismét együtt játszhat. Mennyire tudják motiválni egymást akár az edzéseken, akár a mérkőzéseken?
– Simivel tizenhárom éves korunk óta ismerjük egymást a különböző utánpótláskorú válogatottakból, ahol általában egy szobában laktunk. Közben fokozatosan úgy alakult a pályafutásunk, hogy most már szinte ugyanazon a poszton játszottunk, ami azért lehet jó, mert szerintem nagyon jól kiegészítjük egymást. Mások az erényeink – ha vannak ilyenek –, és mások a hibáink a pályán. Soha nem volt köztünk rossz értelemben vett rivalizálás, őszintén segítjük egymást az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt.– Mindig a fiatal tehetségek között tartották számon, de az igazi áttörés, a stabil felnőttválogatottság eddig valahogy hiányzott a pályafutásából. Mi kell ahhoz, hogy tartósan a magyar mezőny meghatározó játékosa legyen?
– Fiatal játékosként is tudom, nagyon sok hiányosságom van még. A legtöbb energiámat ezek kijavítására próbálom fordítani és ehhez Győrben minden szakmai feltétel adott. Ezért is jöttem ide, és úgy érzem, az eddigi munka azt bizonyítja, jól döntöttem. Persze nagyon sokat kell dolgoznom, de ez már csak rajtam múlik, ezt nekem kell hozzáadnom a közös munkához.

– Nagy kihívás előtt áll a győri csapat. Mennyire tartja alkalmasnak ezt a fiatal csapatot, hogy felvegye a küzdelmet Európa elit gárdáival?
– Egy biztos, senkitől nem ijedünk meg és senki ellen nem fogunk feltett kézzel pályára lépni. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a csapat nagy részének, így nekem is, ez lesz az első megmérettetésünk az Euroligában. Vagyis elsősorban tapasztalatszerzés szempontjából lesz hasznos számunkra a kupasorozat, amit aztán a bajnokságban később hasznosíthatunk. Ettől függetlenül mindent megteszünk azért, hogy látványos, színvonalas mérkőzéseket játsszunk az Euroligában és lehetőleg minden ellenfelünket a legnagyobb erőfeszítésre kényszerítsük.
Rasheed Rita szerint senkitől sem kell megijedniük az Euroligában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma–1: Vettel jobb Schumachernél?

Összevetettük a legfiatalabb kétszeres és hétszeres világbajnokot. Tovább olvasom