Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Rangadó: közel voltak a meglepetéshez

Kosárlabda Röhnisch- Foton 58 Euroleasing Orsi Sopron 61 (14–14, 18–7, 18–19, 8–21) Sopron, NB I-es női mérkőzés, 700 néző. V.: Török, Németh.
Radnóty (fehérben) és Török harca a labdáért. Fotó: Pluzsik Tamás Az ünnepélyes feldobást Szijjártó Péter végezte el.
A mérkőzés előtt Szijjártó Péter országgyűlési képviselő, a Röhnisch-Foton tiszteletbeli elnöke emlékplakettet adott át a sportág régi, hű krónikásának, lapunk tudósítójának, Weisz Ferencnek, aki a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját. A képviselő végezte el az ünnepélyes feldobást is.
„ Megfogyva bár, de törve nem" – lehetett a mottó mindkét oldalon a városi rangadó előtt.

A „házigazda" Foton csapatából hiányzott a Miskolcon megsérült Lódi, valamint Veres és Lilik – szintén sérülés miatt. A másik oldal veszteséglistája szintén három játékos volt, ám minőségben hiányuk – mint kiderült – többet jelentett, mint a Foton maródijai.

A mérkőzést megelőző napon bokasérülést szenvedett a hétközi Euroliga-meccs hőse, Szlimák Hajnalka, hasonlót, mint az említett találkozón Kovacevic. Rajtuk kívül a megbetegedett Veselre sem számíthatott Hejková.

Az első percekben – fura ezt kosárlabdával kapcsolatban kijelenteni – felbillent a pálya. Jóval többet folyt a játék az Orsi térfelén, mint a másik oldalon, mert Válé Flórián tanítványai sokszor visszaszerezték a lepattanókat rossz dobásaik után. Előfordult, hogy másfél-két percig is támadhattak. Ezt persze Hejková nem nézhette tétlenül, időt kért, majd csapata, kihasználva Zakaluzsnaja magassági fölényét, meglépett riválisától. Rendezte sorait a Foton, amely Horváth Adrienn és a csereként beállt Kocsis ügyes, eredményes játékával kiegyenlített az első negyed végére.

A második tíz percben nem hittek a szemüknek a szurkolók, sem a Foton, sem az Orsi hívei – persze ellenkező előjellel. Natalia Hejková együttese támadásban teljesen tanácstalanná vált. A Foton szervezett csapatvédekezéssel kikapcsolta a játékból Zakaluzsnaját, támadásban pedig kifejezetten stílusosan, eredményesen játszott. Dénes, majd Halmos is triplát dobott szépen kidolgozott akció végén, így jókora meglepetésre, de a látottak alapján teljesen megérdemelten szünetig több mint 10 pontos előnyre tett szert a Foton.

A harmadik negyed hozta a legszínvonalasabb játékot. Az elején néhány labdaszerzést követően Török kosaraival felzárkózott az Orsi. Ezután azonban Bieliková előbb támadó-, majd lépéshibát vétett, a másik oldalon viszont Szőke Ildikónak egy triplával sikerült átlendítenie a holtponton együttesét. Betalált Kocsis és Burgmann is, úgyhogy gyakorlatilag visszaállt a negyed végére a félidőbeli különbség.

Kipontozódott viszont a Foton addigi kiváló védekezésének talán legfőbb pillére, Dénes Krisztina. A befejező szakaszban aztán az utóbbi hetekben deréksérüléssel bajlódó Horváth Zsuzsa vette vállaira az Orsi csapatát. Ügyes betörésekből volt eredményes és távolról is jól dobott. Fáradni látszott viszont a Foton, a „hazai" dobások rendre leperdültek a gyűrűről.
Egész pályás letámadást rendelt el lányainak Natalia Hejková, sikerült is néhány labdát szerezniük Törökéknek. Radnóty is kipontozódott, így nyomasztó magassági fölénybe került az Orsi. Ezt kihasználva több lepattanót szedtek Hejková játékosai a Foton palánkja alatt. Az amúgy is fiatal együttes legifjabb játékosa, Honti két „pimasz", de nagyon fontos kosarával megközelítette ellenfelét, majd Horváth Zsuzsa triplájával fordított is az Orsi, és hihetetlen izgalmas csatában győzött.

A Foton három negyeden át önmagához képest kiválóan játszott. Átgondoltan, tudatosan támadtak és nagyon fegyelmezetten, szervezetten védekeztek Válé Flórián tanítványai. Az Orsin érződött a hétközi kupameccs fáradtsága és a kulcsemberek hiánya, ám a találkozó végén Horváth Zsuzsa igazolta, hogy nem érdemtelenül szerepelt az Európa-bajnokságon a magyar válogatottban. Igazi rangadó volt, amelyen a Foton a játékáért és a lelkesedéséért, míg a győztes Orsi ezúttal csak ez utóbbiért érdemel dicséretet. A szurkolók mindenesetre jól szórakoztak az erősen közepes színvonalú, ám igen izgalmas városi derbin, amely valóban igazi rangadó lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Williams-vádak

A Forma-1-es Williams-istálló főmérnökének, Patrick Headnek úgy látszik nem volt elég, hogy… Tovább olvasom