Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Rajtolnak a megyei bajnokságok

A hétvégén rajtolnak a megyei labdarúgó-bajnokságok. A szövetség szándéknyilatkozatot adott ki a megyei közgyűléssel és rendőrséggel karöltve a mérkőzések sportszerű megrendezése érdekében.

Vasárnap a megye minden labdarúgópályája benépesül, hiszen valamennyi megyei osztályban elkezdődik a pontvadászat. A szezonnyitó sajtótájékoztatón Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke adott tájékoztatást az előttünk álló idényről.

Elmondta, hogy az élvonalbeli Matáv Sopront és Győri ETO FC-t is ideszámítva százötven csapat vesz részt a különböző osztályú vetélkedésekben. Az MTE az NB II-ben, az Integrál-DAC, a Csorna, a Jánossomorja, Kapuvár, Gyirmót és az SVSE-GySEV az NB III-ban érdekelt.

A többi csapat a megye egytől egészen a megyei negyedosztályig szerepel. Ez a szám egyébként országosan egyedülálló, ezáltal az igazolt labdarúgók számában (közel kilencezer) sincs jobb a megyénél. Két új egyesület, Veszprémvarsány és Bakonyszentlászló ezúttal csatlakozott be a megyei futball vérkeringésébe. Több hónapos szünet után visszatért Fehértó, Mosonújhelyen új egyesület alakult, három községből (Cirák, Gyóró és Dé nesfa) jött létre a Répcementi SE. Az egyetlen visszalépő Ravazd, ahol ősszel biztosan nem lesznek mérkőzések.

Az utóbbi évekhez hasonlóan a szövetség, a támogatók és a megyei önkormányzat jóvoltából az idén is kapnak az egyesületek ajándékot. Ezúttal jegyzőkönyveket, bemelegítő és fagyasztókrémet, valamint egy pár kapuhálót vehetnek át a klubok képviselői. A régi támogatók (Unicentral, Ziccer Sport, M-Sport, Sza-Sza Autómentő, Docsystem) továbbra is megmaradnak, melléjük érkezett újként a Rába Quelle Kft. Utóbbi jóvoltából a jövőben Győri Termál megyei első osztály néven működik a bajnokság.

A szövetség internetes honlapja (www.gymsfoci.hu) Szeitz Tibor szerkesztésében formailag megújult, tartalmilag azonban változatlan frissességgel és színvonalon működik tovább. Szintén említést érdemel a dr. Milanovich Gábor által vezetett orvosi szakrendelés, amelynek során kedd délutánonként tart rendelést a sérült amatőr labdarúgóknak az orvos.

A megyében sikerrel működött a Bozsik-utánpótlásprogram, hiszen 78 egyesülettel volt meg a kapcsolat. Szépszámú részvétel mellett zajlottak az U7, U9, U11 és tavasztól az U13-as tornák. A további folytatás egyelőre kérdéses, de Horváth Tamás megyei instruktor bizakodását fejezte ki, hogy a jövőben is hasonló színvonalon folyhat az utánpótlásképzés.

A sajtótájékoztató talán legfontosabb része volt, hogy a megyei szövetség szándéknyilatkozatot írt alá a megyei közgyűléssel és a rendőrséggel karöltve a mérkőzések sportszerű megrendezése érdekében. A dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány és Horváth Cs. Attila által aláírt dokumentum értelmében a felek kinyilvánítják azon szándékukat, hogy mindent megtesznek a megyei bajnokságok lehető legsportszerűbb lebonyolítása érdekében. Erre a megyei önkormányzat a polgármesterek, a labdarúgó-szövetség a klubvezetők, a rendőrkapitányság pedig a helyi rendőri szervek figyelmét külön levélben is felhívja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilcsko kipróbálná milyen terhesnek lenni

A "kis" Klicsko milliomos, híres mégis leginkább azt próbálná ki, milyen lehet állapotos nőnek… Tovább olvasom