Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Radulovics aláírt, Pálinger drága

A Graboplast-ETO egy évre szerződtette Radulovics Bojanát, Pálinger Katalint viszont nem tudja megvenni.

A Graboplast-ETO egyik legsikeresebb évét zárta: itthon mindent megnyert, a KEK-ben pedig ezüstérmet szerzett. Vanyus Attila klubelnök nem érti a Róth Kálmánt ért támadásokat. A klub tegnap egy évre szerződtette Radulovics Bojanát, Pálinger Katalint viszont nem tudja megvenni.

– A Graboplast-ETO szinte megismételte tavalyi szereplését: itthon bajnokságot és kupát nyert, a nemzetközi porondon pedig ezüstérmet szerzett. Milyen érzések kavarognak önben? – kérdeztük Vanyus Attilát, a Győri ETO KC elnökét.

– Bár mindig ilyen évünk lenne! Könnyebb ugyanis megszerezni a címeket, mint azokat megtartani és nekünk sikerült. Tavaly sokan azt mondták, azért nyertük meg a bajnokságot, mert két pontot levontak a Dunaferrtől, az idén nem vontak le senkitől semmit, mégis mi lettünk az aranyérmesek. A bajnokságban és a kupában két éles meccset játszottunk a második helyezett Fradival és mindkettőt megnyertük, a Dunaferrtől pedig a rájátszásban mind a négy pontot megszereztük. Tettük ezt úgy, hogy két kulcsemberünk kidőlt a sorból, januárban Gogirla, később pedig Herr Orsi. A legjobb csapat voltunk, szerintem a közönségünk kilencvenöt százaléka is így érzi, a hozzánk érkező üzenetekből, jelzésekből legalábbis ezt érzem.

– Talán az elveszített KEK-döntő miatti csalódottság okán ennek ellenére voltak, akik Róth Kálmán edző fejét követelték...

– Talán olyanok, akik nincsenek tisztában az edző értékeivel. Meggyőződésem, hogy Magyarország legfelkészültebb, legjobb szakembere dolgozik nálunk, akinek a munkáját a kollégái is elismerik. Egy nemrégiben tartott edzői konferencián vastapssal jutalmazták az előadását, a Testnevelési Egyetem pedig óraadó tanárnak kérte fel. Olyan játékosokat nevelt a magyar kézilabdázásnak, mint például Görbicz vagy Pálinger, de hosszan sorolhatnám a neveket. Az eredmények tükrében is jogtalannak érzem a vele szembeni támadásokat, örülök, hogy 2007-ig meghosszabbítottuk a szerződését. Úgy vélem, elsősorban a fővárosi média által tálalt fals információk tévesztik meg a szurkolókat. A mi csapatunk átlagéletkora például fiatalabb, mint a gyakran rutintalannak titulált Fradié.

– A győri szurkolók egy része Radulovics Bojana leigazolását helyteleníti. Állítólag az táplálja iránta az ellenszenvet, miszerint Vérten Orsolya miatta nem utazhatott az athéni olimpiára...

– Nyugodt szívvel kijelenthetem, ennek semmi valóságalapja sincs. Akik ilyet terjesztenek, azok nem ismerik Mocsai Lajost, az akkori szövetségi kapitányt. Senkinek nem engedett beleszólást a döntéseibe. A közelmúltban Vérten Orsi is nyilatkozta valahol, nekik nincs bajuk egymással. Bojana a világ egyik legjobb balkezes lövője, akit egy évre szerződtettünk. A szurkolói félreértések talán a pályán látottakból adódnak. Azért, mert ott kemény, ádáz csatákat vívnak egymással a játékosok, civilben ellenfélből még nem lesznek ellenségek.

– Térjünk át a csapatra. Görbicz szerződést hosszabbított, Hornyák és Radulovics érkezett. A hírek szerint még kapusposzton várható változás.

– Egy-két héten belül eldől, kit igazolunk. Akik jöhetnének és valóban erősítést jelentenének – Pálinger, Leganger, Dinu, Knezovic –, nagyon drágák, ráadásul Katinak jogilag is rendezetlen az ügye a dánoknál. Herr Orsi ősszel felgyó- gyul, így luxus lenne negyven-ötvenmillió forintot belefektetni egy klasszisba, ráadásul már nincs is ennyi pénzünk. Ezért inkább kölcsönvételben gondolkodunk.

– Ha vannak érkezők, nyilván lesznek távozók is...

– Nagy Krisztiről úgy hallani, a Vasasba tart, egy-két fiatalt pedig egy évre odaadunk olyan magyar klubokhoz, ahol több játéklehetőséget kapnak és jobban fejlődhetnek, mintha nálunk a kispadon ülnének.

– Sok csapat anyagi gondokkal küszködik, miközben az ETO folyamatosan erősödik. Sokan irigylik mostanában?

– Kétségtelen, hogy a két német világcég belépésével jelentősen erősödtünk. Velük és a városi önkormányzattal három stabil lábon áll a működésünk. A szponzorok által tudtuk meghosszabbítani Görbicz szerződését és gondolkodhatunk hosszabb távra másokat illetően is.
– Meghatározták már a jövő évi célokat?

– Szeretnénk megvédeni a hazai címeinket, a Bajnokok Ligájában pedig a korábbiakhoz képest előrelépni. Nekünk nem kell előselejtezőt játszani, csak januárban a csoportküzdelmekbe kapcsolódunk be. Ha négy-öt kulcsemberünk nem sérül meg, biztos vagyok benne, hogy szép jövő előtt állunk. A csapat iránt óriási az érdeklődés, a jelenlegiek szerint a Magvassy-csarnokban minden ülőhelyet bérleteseknek értékesítünk. Görbicz Anita igazi médiasztár lett, nemrégiben például egy olyan rádiós műsorba hívták meg a sportolók közül elsőként, ahol eddig Gyurcsány Ferenc vagy Demján Sándor volt a vendég. Szeretnénk, ha a közeljövőben lenne a győri belvárosban egy kávéház és egy üzlet, ahol valódi klubéletet tudnánk kialakítani. Szerintem most ez a legnagyobb hiányosságunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz hosszabbított

Bár a 2005-ös teljesítménye alapján a világ legjobbjának választott Görbicz Anitát folyamatosan „bombázzák” mesés ajánlatokkal külföldről – elsősorban dán, de spanyol és horvát csapatok is szívesen látták volna soraikban a válogatott irányítót –, a győri klub saját nevelésű játékosa mégis úgy döntött, már most meghosszabbítja jövő nyáron lejáró szerződését, további két évvel. Tovább olvasom