Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 4°C

Radasics reméli, nem hiába utazott Pekingbe

A jövő évi olimpia helyszínére, Pekingbe utazott a legjobb magyar BMX-versenyző, a soproni Radasics Vilmos.

A kínai fővárosban amolyan olimpiai főpróbaként Világkupa versenyt rendeznek a jövő héten. A hivatalos időmérő edzés augusztus 20-án, a verseny másnap lesz.

A soproni BMX-versenyző érdeklődésükre elmondta, a korábbi Világ-Kupa viadalokkal ellentétben itt nem a legjobb 64, hanem a legjobb 32 közé kell beverekednie magát annak, aki a viadalon el szeretne indulni. Ennek az az oka, hogy az olimpián is 32 versenyző állhat rajthoz.

Radasics Vilmos hozzátette: a menetrend ugyanolyan lesz, mint az olimpián, azaz napra, órára pontosan úgy rendezik a BMX olimpiai küzdelmeit a 32 kerekes részvételével, ahogy majd a Világkupán.

Radasics elmondta még, azért utazott ki ennyivel korábban, mert egyrészt akklimatizálódnia kell – az időeltotlódás hat óra –, másrészt ahhoz, hogy valaki vízumot kapjon, legalább hat napot el kell ott töltenie az országban. Márpedig ha vízum nincs, akkor verseny sincs...
A soproni sportember egyedüli magyarként utazik ki. A nevezési díját a szövetség állja, ám a közel félmillió forintos utazási és szállásköltségeket szponzorok segítségével fizeti ki.

Radasics a versenyt megelőző négy-öt napban körülnéz, tájékozódik, ismerkedik a körülményekkel az olimpia helyszínén, s reménykedik abban, hogy a körülmények feltérképezése nem lesz hiábavaló, s egy év múlva visszatérhet a kínai fővárosba az olimpiára...
Radasics Vilmos Kínában vesz részt a Világkupán.

Botár László

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három vereség a bajnoki rajton

Az ajkaiak védekeztek, de egy kapufán kívül nem tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat sem. Tovább olvasom