Kisalföld logö

2018. 07. 15. vasárnap - Henrik, Roland 16°C | 28°C Még több cikk.

Rabóczki és Bagoly távozik

Szerdán biztossá vált, hogy tavasszal nem szerepel az FC Sopron csapatában Bagoly Gábor és Rabóczki Balázs.

Rabóczki Balázs
Az egész őszt kitűnően végigvédő kapus, Rabóczki Balázs – lapunk osztályzatai alapján ő lett a csapat őszi legjobbja – érdeklődésünkre elmondta: ő maga szorgalmazta, hogy szabadlistára kerülhessen, s jelezte a klub többségi tulajdonosának, Víz er László Máriusznak távozási szándékát. A válogatott kapuvédő, aki kedden ünnepelte 29. születésnapját, távozása okaként elmondta, úgy érzi, súlyos problémák vannak a klubban és váltani szeretne.

Ezzel kapcsolatban többet nem akart mondani. „Nem szeretnék sárdobálásba kezdeni" – indokolta hallgatását a hálóőr. Rabóczki Balázs tehát távozhat – ha érkezik érte megfelelő ajánlat, ugyanis a labdarúgót még két évig szerződés köti az FC Sopronhoz. Mint mondta, van is érdeklődés iránta – az ősz folyamán az angol másodosztályú Queen’s Park Rangers együttesénél járt is próbajátékon Rabóczki –, de a klubnak, amely szerződtetni szeretné, Vízer László Máriusszal kell egyeztetnie.

A soproniak tulajdonosa egyébként a Kisalföldnek adott korábbi nyilatkozatában (A tulajdonos ébresztőt fújt csapatának – 2006. október 27.) elmondta: abban maradtak az angolokkal, hogy a téli szünetben tárgyalnak a játékos áráról. Rabóczki Balázs, mivel szerződés köti a klubhoz, természetesen továbbra is együtt készül társaival, amíg a tulajdonosnak is megfelelő ajánlat be nem fut, ami 150 ezer euró. Nem edzett viszont, hanem szomorúan pakolta össze felszerelését az FC Sopron csapatkapitánya, Bagoly Gábor.

A védő négy évet játszott Sopronban, most pedig közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. A soproni szurkolók körében népszerű futballistának a szezon végéig, azaz nyárig szólt a szerződése. Láthatóan lehangoltan a következőket mondta: „ Ne m ilyen búcsúra számítottam Soprontól. Bevallom, megfordult az is a fejemben, hogy innen vonulok vissza, de nem így alakult."

A felvetésre, amely szerint nem az őszi volt a legsikeresebb szezonja, így reagált: „ Valóban nem ment igazán a játék, többször is kiállítottak, de akik ismernek, tudják, a pályán nem fogom vissza magam, az első pillanattól az utolsóig harcolok. Ebbe időnként becsúsznak olyan szabálytalanságok, amelyek piros lapot érnek, de így, a szerződésbontás után sem csinálnék semmit másként. Azt gondolom, ezt a mentalitást értékelték a szurkolók. Az itt töltött négy év alatt sokat tettem a klubért, azt gondolom, büszkén tekinthetek viszsza a Sopronban eltöltött időszakra. Két évig én viseltem a csapatkapitányi karszalagot. Úgy tudom, a szakmai stáb szerette volna, hogy maradjak. Azért sajnálom különösen azt, hogy ez így alakult, mert mostantól újra minden a szakmáról szólna . . ."

A hogyan továbbal kapcsolatban Bagoly Gábor azt mondta, érez magában elég erőt ahhoz, hogy még legalább másfél évig élvonalbeli szinten futballozzon. Hozzátette, minden váratlanul történt, de bízik benne, lesznek ajánlatai. Új játékos is érkezik azért a soproniakhoz: a Budapest Honvéd volt labdarúgója, Dancs Roland szóban már megegyezett a vezetéssel, így várhatóan ma csatlakozik a Csertői Aurél által dirigált együtteshez, s ekkor írja alá két évre szóló szerződését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt soproni címeres mezben

Az FC Sopron, illetve jogelődje, a Matáv FC együtteséből eddig öt játékos szerepelt a magyar… Tovább olvasom