Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Rába ETO futsal: távozott a portugál edző

Távozott a csapat kispadjáról Artur Melo, a Rába ETO edzője, pedig a portugál szakvezetővel megismételte tavalyi sikereit a csapat.
Bajnok és kupa-, valamint Szuperkupa-győztes volt, sőt, a bajnokcsapatok számára kiírt UEFA Futsal Kupában Európa legjobb 16 együttese közé is bejutott.

Miután a spanyol Paco Araujo tavaly októberben közös megegyezéssel távozott a győri együttes éléről, januártól egy nemzetközileg ismert portugál edzővel állapodtak meg az ETO vezetői. Artur Melo korábban Romániában is dolgozott, ahol komoly sikereket ért el a Déva és a Marosvásárhely csapataival.

„Megtisztelő számomra, hogy rám gondoltak a magyar bajnokcsapatnál, nagy örömmel és reményekkel érkeztem Magyarországra. Célom, hogy előbbre lépjünk az ETO-val, ehhez azonban kemény munkára lesz szükség" – nyilatkozta kinevezése után Artur Melo.

Nos, eleinte minden a terveknek megfelelően alakult, a győriek főleg védekezésben lettek még jobbak. Ami futsalban ritkaságnak számít, több mérkőzést nyertek meg úgy, hogy közben gólt sem kaptak. A csapat megvédte bajnoki címét és a Magyar Kupában is nagyszerűen szerepelt. A sorozat fináléjában Gyöngyösön egyszerűen „lemosta" a pályáról a hazai szinten legnagyobb riválisnak számító Berettyóújfalut.

Az új bajnokság előtt többen is távoztak, s ugyan a hozzáértők szerint is gyengült a hazai pontvadászatban már meg-megbotló győri együttes, az ETO a nemzetközi porondon jobban szerepelt, mint egy évvel korábban, hiszen akkor csak a csoportkörig jutott el az UEFA Futsal Kupában. A csapat jelenleg harmadik a bajnokságban, s az éllovas MVFC-vel szemben három pont a hátránya, igaz, Dróthéknak van egy elmaradt mérkőzésük a szezonból. A gárda a kupában közel áll a legjobb négy közé jutáshoz, hiszen a harmadik forduló első találkozóján idegenben harcolt ki tetemes előnyt.

– Nem szerepelt rosszul a csapat, mégis távozik Győrből, miért? – kérdeztük a portugál trénert.

– Lezárult egy időszak a közös életünkben, s abban egyeztünk meg a vezetőkkel, hogy nem maradok tovább a csapat edzője. Azt gondoltuk, kell egy kis frissítés ezen a poszton is, hogy még jobban szerepeljen az ETO. Nincs bennem tüske, minden edző életében előfordul ilyen helyzet. Úgy érzem, valamennyi elvárásnak megfeleltem, a kitűzött célokat elértem a csapattal. Részemről mindent megtettem. Nehéz év áll mögöttünk, azt gondolom, rám is fér egy kis pihenés.

Győrött elköszöntek Artur Melótól, a Rába ETO eddigi legsikeresebb edzőjétől.
Győrött elköszöntek Artur Melótól, a Rába ETO eddigi legsikeresebb edzőjétől.


– Szakmailag hogyan értékeli a Győrben eltöltött időszakot?

– Nem mondom, hogy idén egy rosszabb csapattal, de mindenképp egy szűkebb kerettel értem el jobb eredményt, mint tavaly. Sikerült megmutatni, hogy megfelelő hozzáállással, munkával nemzetközi szinten is lehet ebben a sportágban sikereket elérni. Azt hiszem, ha több lehetőségem lett volna, hosszabb lett volna a kispad, még előbbre juthattunk volna. Boldog vagyok, hogy Európa legjobb tizenhat csapata között épp a hazámban, Portugáliában játszhattunk és remekül helytálltunk. Ezt a hazai szakemberek, ismerősök is meg- erősítették, jóra értékelték a teljesítményünket. Ezzel dicsőséget szereztünk Magyarországnak és Győrnek is.

– Több jó csapatnál is dolgozott, hová helyezné el ezek között a Rába ETO-t, a magyar bajnokot?

– Nem tudom ezt meghatározni, mivel mindenhol voltak jó és kevésbé jó eredményeim. Ami biztos, a győriekkel jutottam el nemzetközi szinten a legtovább, így külön helyre kerülnek majd a szívemben. Viszont ha azt veszem, hogy lehetett volna ez egy kicsivel több is, marad az ETO-val kapcsolatban egy kis hiányérzetem is.

– Úgy tudni, nemzetközi koordinátorként, utánpótlás-vezetőként számítanának önre Győrben. Elképzelhető, hogy más pozícióban marad az ETO-nál?

– Én edző vagyok, és így is gondolkodom. Nem tudom elképzelni magam más feladatkörben. Amit most elsősorban szeretnék, hazamenni Portugáliába a gyerekeimhez, az unokáimhoz, velük tölteni az ünnepeket. Adrenalinfüggő vagyok, aki egyelőre a kispadon érzi a legjobban magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal, Győr: terítéken az utánpótlás

Az ETO Futsal Club nem csak az első vonalban legjobb Magyarországon, hanem az utánpótlás-nevelés… Tovább olvasom