Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Rába: a bravúr hiányzott

Bár nem tudta megismételni tavalyi kiváló szereplését, az edző szerint nem okozott csalódást a Rába ETO az UEFA Futsal Cup idei elitkörében. A győriek a magyar bajnokságban ma az Aramist fogadják.

Legyen szó bármilyen sportágról, Európa legjobb tizenhat együttese között szerepelni önmagában elismerésre méltó teljesítmény, a magyar bajnok Rába ETO ráadásul még pontokat is szerzett az UEFA Futsal Cup idei elitkörében. Ettől függetlenül a vártnál nagyobb és simább vereségekbe szaladt bele a győri csapat, a hazaiak ellen például esélye sem volt a pontszerzésre. Hiányzott a bravúr, a tavaly látott tűz és lendület a zöld-fehérek játékából.

A győriek hibátlanul szerepeltek a hazai rendezésű csoportkörben, s magabiztosan várhatták a folytatást, bár a lisszaboni „kirándulás" előtt csak három pont megszerzését tűzte ki alapcélul a Rába-parti klubvezetés, ami a papírforma szerint – a négyes csoportba az ETO-nál két erősebb és egy gyengébb csapat került – elérhetőnek tűnt.

Indulás előtt sérülések tizedelték a csapatot – egyik légiós, Victor el sem utazhatott –, s hiába akart igazolni a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően még a torna előtt egy játékost a klub, a hazai szabályok ezt nem tették lehetővé.


A Rába-partiak a papíron legerősebb ellenféllel, a házigazda portugálokkal kezdtek. A győriek gyorsan hátrányba kerültek, s ahogy nőtt a portugál előny, hitehagyottá váltak, végül ötgólos vereséget szenvedtek.

„Bár tudtuk, mit kellene csinálnunk, sajnos egy rögzített szituáció után hátrányba kerültünk, onnantól kezdve pedig már nagyon nehéz volt. Áttértünk vészkapus játékra, s lehetőségeink is voltak, de nem tudtunk közelebb kerülni a Sportinghoz. A helyzetek kihasználása nélkül pedig nem lehet meccset nyerni" – mondta már itthon a Rába ETO spanyol vezetőedzője, David Madrid az első találkozóval kapcsolatban.

Ezután az az azeri bajnok következett, amellyel a tavalyi győri csoportkörben már összekerült a Rába. Akkor változatos meccsen 5–5-ös döntetlen született. Az Arazhoz azonban azóta több új, brazil játékos érkezett.

A második félidőben valamivel jobban játszott a magyar csapat, a vége ötgólos vereség lett.

„Sokat hibáztunk, s megint gyorsan kaptunk egy gólt, s hiába nyújtottuk a szünet utáni első nyolc percben a tornán legjobb teljesítményünket, ennyi ilyen szinten már nem elég a győzelemhez" – fogalmazott a győri szakvezető.

A két vereséget követően, az utolsó nap már csak a harmadik helyért léphetett pályára az ETO, de azt magabiztos játékkal meg is szerezte a holland Eindhoven ellen. Ezúttal is öt gól volt a különbség, de már a magyar csapat javára.

„Felkészülten, jól futsaloztunk. Olyan hibák után szereztük a góljainkat, amilyeneket az előző két találkozón mi követtünk el. A jó játék és a győzelem mellett örömteli volt, hogy Bognár Bálint személyében pályára küldhettem egy tehetséges fiatal játékost, aki gólt is lőtt. Összefoglalva a szereplésünket, sok hibát vétettünk. Nem vagyunk boldogok, de nem lehetünk elégedetlenek sem. Bár tudjuk, hogy még nagyon sokat kell dolgoznunk, de látjuk azt is, hogy nem vagyunk annyira távol az európai elittől" – fogalmazott David Madrid.

A győriek ma egy elmaradt bajnoki találkozót pótolnak, 18 órakor az Aramist fogadják a Magvassy-csarnokban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencedszer Győrött a sportlövők elitje

A héten kilencedik alkalommal rendezik meg a Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenyt. Tovább olvasom