Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

PWC Handball Fiesta: a Vardar nyerte a tornát Győrben, az Audi ETO harmadik - fotók

"Egyáltalán nem voltam elégedett a küzdőszellemünkkel" - mondta Ambros Martín.

Vasárnap - Larvik-Vardar Szkopje 24-25 (15-12)

Az első félidőben nagyobb volt a norvégok lendülete, az új lengyel játékos, Wojtan gyönyörű átlövés gólokkal rukkolt elő, így háromgólos előnnyel fordult a Larvik. A második félidőben határozottabb játékot mutattak a macedónok, és főleg Dembele szép megmozdulásaival felzárkózott a Vardar. A meccs egészen az utolsó pillanatig kiélezett volt, de a végjátékban a Vardarnak sikerült megtartania egygólos előnyét, és megnyerte a tornát. Második helyezett lett a Larvik, a Győri Audi ETO  edig a harmadik helyezettnek járó serleget vehette át.

Larvik HK: Hasanic, Kristiansen, Mörk 1, Koren 10 (8), Johansen 2, Stange 1, Wojtan 5. Csere: Edin 1, Blanco, Breivang 1, Hammerseng, Sulland 1, Lund, Solberg
Vezetőedző: Ole Gustav Gjekstad

WHC Vardar: Suslina, Radicevic 1, Lazovic 2, Dembele 5, Fernandez 1, Penezic 3, Lekic 3 (3). Csere: Pineau, Mitova, Nikolic, Althaus, Klikovac, Chernoivanenko 4, Irhneva 2, Khmyrova 3
Vezetőedző: Indira Kajtratovic

A végeredmény

1. Vardar Szkopje
2. Larvik HK
3. Győri Audi ETO
Szombat - Audi ETO KC-Larvik 24-30 (12-17)

Győri Audi ETO KC:  Grubisic, Löke 1, Müller 5, Korsós 1, Kovacsics 1 (1), Amorim 2, Orbán 2, Szepesi. Csere: Herr, Sen 2, Korsós 1, Görbicz 6 (3), Aguilar 1, Litre 2, Hornyák 1, Bognár-Bódi
Vezetőedző: Ambros Martín

Larvik HK: Toft, Blanco 1, Mörk 4(1), Hammerseng 5, Koren 3(2), Solberg 3, Wojtas 5. Csere: Anja Edin 2, Kristiansen, Breivang, Hasanil, Breistöl, Sulland 3, Stange 3, Lund
Vezetőedző: Ole Gustav Gjekstad

Ambros Martín: „Ma egyáltalán nem voltam elégedett a küzdőszellemünkkel. Nem az a gond, ha veszítünk egy jobb csapat ellen, de a harciasságunkat akkor sem szabad feladnunk!"

Böhn emlékére: Audi ETO KC-Larvik 24-30Susann Müller: „Az eddigi edzéseken és meccseken összeszokottabbnak tűntünk, de a mai meccsen mégsem találtuk meg egymást a pályán. Sok esetben a szerencse is elpártolt tőlünk. Most túl kell tennünk magunkat a vereségen, le kell vonnunk a tanulságokat, és előre nézve elindulni felfelé."

Ole Gustav Glekstad: „Örülök a győzelemnek, erős csapatot győztünk le. Van néhány új játékosunk, akik lehetőséget is kaptak, és jól éltek vele."

Nora Mörk: „Nagyon jót tett az önbizalmunknak ez a mai meccs, idén ez volt a legkomolyabb mérkőzésünk, és szinte végig kontroll alatt tudtuk tartani a játékot. Jó látni, hol állunk a felkészülésben, biztatóak a jelek, nagyon boldog vagyok!"

2. félidő

30. perc: 23-30
28. perc: 22-29
26. perc: 21-28
24,. perc: 21-27
22. perc: 19-26
17. perc: 17-24
13. perc: 15-23
8. perc: 14-21
4. perc: 13-19

1. félidő

29. perc: 11-16
27. perc: 9-14
23. perc: 6-13
19. perc: 6-11
15. perc: 5-10
13. perc: 4-9
10. perc: 3-7
8. perc: 3-5
5. perc - 1-4

A mérkőzés előtt leleplezték Karl Erik Böhn márvnyba foglalt bronz képmását. 1 perces néma csenddel emlékeztek az edzőre a játékosok és a szurkolók az egyetemi csarnokban.

A csapatok idéntől minden évben egyszer megmérkőznek egy felkészülési meccsen, ez évben Győrött, jövőre pedig Larvikban, a helyszín a továbbiakban évente cserélődik. A tradícióindító szombati meccs előtt a két csapatkapitány leleplezte Lebó Ferenc győri szobrászművész márványba foglalt bronz domborművét a mérkőzés előtti megemlékezésen.

A bronz portré ősszel az Audi Aréna Győr falára kerül.

Péntek - Győri Audi ETO KC – HC Vardar 24-29 (10-17)

Győri Audi ETO KC: Herr, Löke 1, Sen 1, Korsós 2, Görbicz Anita 5 (4), Planéta, Bognár-Bódi. Csere: Grubisic, Müller 1, Kovacsics 5 (2), Aguilar, Amorim 4, Orbán 2, Szepesi 1, Litre 2, Hornyák. Vezetőedző: Ambros Martín.

HC Vardar: Leynau, Radicevic, Lazovic 2, Fernandez 1, Zebic 2, Penezic 4, Lekic 4. Csere: Pineau 1, Nikolic 5 (5), Dembele 4, Althaus 2, Klikovac, Chernoivanenko 1, Irhneva 1, Khmyrova 2. Vezetőedző: Indira Kajtratovic.  

Ambros Martín: „Amivel nagyon elégedett vagyok a mai meccs után, az a játékosaim hozzáállása, mindenkin nagy elszántságot láttam a pályán. Ugyanakkor egy topcsapattal vívott csatában megmutatkoztak a hiányosságaink is, amelyekre meg kell találnunk a megoldást. Szerencsére erre még sok időnk van. Ma az utolsó pillanatig meccsben voltunk, de az első félidőben túl nagy előnyt adtunk az ellenfélnek. Rengeteg munka vár még ránk!"

Jelena Grubisic: „Bár álltam már az ETO kapujában, mégis ez volt az első hazai meccsem itt Győrben, amelynek némi tétje is volt. A mai napon nem teljesen a legjobb tudásunk szerint játszottunk, amit elvártunk volna magunktól, de hiszem, hogy folyamatosan javulunk majd, és meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújtunk."

Indira Kajtratovic: „Köszönjük a korrekt játékot a Győrnek, a csapatunk edzőtáborból érkezett meg, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, hogyan sikerül az első megmérettetésünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy a BL-győztes ellen győzni tudott, de messze még a szezon vége, sokat kell még dolgoznunk."

Jovanka Radicevicet alig engedték el a szurkolók a meccs után: „Mindig nagyon boldog vagyok, ha Győrbe jöhetek, szép emlékeim vannak a városról és a csapatról. A volt csapattársaimmal, és a szurkolókkal is nagy élmény újra találkozni. A 14 nap edzőtáboron épp túl vagyunk, ez volt az első nagy meccsünk, és úgy gondolom, hogy ez a győzelem nagy motivációt ad nekünk a szezonra."

A mérkőzés

A Győri Audi ETO a tavalyi BL kiírás harmadik helyezettjét, a Vardar Szkopjét fogadta a győri Szeéchenyi István Egyetem Sportcsarnokában. Az első félidőben nyolc góllal is vezetett a Vardar, félidőben 10-17-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben visszajött a meccsbe az Audi ETO egy gólra, egyenlíteni azonban nem sikerült. A végén öt góllal nyert a Vardar - számolt be a gyorietokc.hu.

A mérkőzés teljes tudósítása itt érhető el >>

A torna további programja:
augusztus 23. szombat 18:00 Győri Audi ETO KC - Larvik hk
augusztus 24. vasárnap 15:00 Vardar Szkopje - Larvik HK

PWC Handball Fiesta: Győri Audi ETO KC - Vardar Szkoje 24-29Előzmények:

Péntektől vasárnapig tart a győri egyetemi csarnokban a PWC Handball Fiesta elnevezésű nemzetközi torna, melyen a Larvik és a Vardar Skopje érkezik ellenfélnek a házigazda Audi-ETO-hoz. Mindhárom csapat jelentős vérátömlesztésen esett át a nyár során, az új tagok beépítését nívós ellenfelekkel tesztelhetik az edzők.

A zöld-fehérektől távozott Soós Viktória, Hornyák Dóra, Katarina Bulatovic, Sirián Szederke, visszavonult Raph Tervel, Katrine Lunde pedig anyai örömök elé néz. Érkezett a nyáron Susann Müller, Anna Sen, Vesna Milanovic-Litre, Planéta Szimonetta, Macarena Aguilar, Jelena Grubisic és a jelenleg gyógyulófélben lévő Csapó Kyra.

Az ETO július közepén kezdte meg a felkészülést az új szezonra, amelynek része volt egy egyhetes mátraházi edzőtábor, benne edzőmérkőzéssel a norvég válogatottal. A továbbiakban otthon készültek a győriek, és a Mosonmagyaróvárral, a Siófokkal, illetve a horvát Podravka csapatával csaptak össze felkészülési mérkőzéseken.

A győriek eredményei

Audi-ETO–Norvégia 24–22, Mosonmagyaróvár–Audi-ETO 14–38, Siófok–Audi-ETO 22–27, Podravka Koprivnica–Audi-ETO 24–37.

Ambros Martín vezetőedző így értékelte az eddigi időszakot: „Kiválóan halad a felkészülésünk és az új tagok beépítése. Már látható, hogy az új játékosaink stabil tagjai lesznek a csapatunknak. A felkészülési meccseken hatékonyan tudjuk tesztelni a folyamatot. A mögöttünk álló két fantasztikus szezon után természetesen mi más is lehet a célunk, mint megvédeni a címeinket, amelyekre sokan vadásznak. Új csapatunk rendkívül motivált, a munkát pedig továbbra is edzésről edzésre építjük."A Vardar Skopjéból nyolc játékos távozott – Marina Dmitrovic, Biljana Crvenkoska, Marija Lojpur, Jekatyerina Kosztyukova, Ana Djokic, Dragana Ristova, Marija Steriova és Nigina Szajdova – és ugyanennyi érkezett. Simona Stojanovska, Sara Mitova és Dragana Petkovska a saját utánpótlásból került fel, rajtuk kívül új Alena Iknyeva, Olga Csernoivanenko, Andrea Penezic, Anja Althaus és Barbara Lazovic.
A csapat Ausztriában edzőtáborozott a nyár folyamán, Bad Tatzmannsdorfban, első edzőmérkőzését pedig az Érd csapatával vívta, s 27–24-re nyerte meg.

Indira Kastratovic vezetőedző: „Nagyon örülünk, hogy idén is itt lehetünk ezen a tornán. Számunkra nagyon fontosak ezek a meccsek, hiszen már valódi felmérőt jelentenek az új szezon kezdete előtt. Ami céljainkat illeti, a tavaly elért eredményünk alapján mindenki tudja már, kik is vagyunk. Idén tehát már máshogy néznek ránk az ellenfeleink, de első számú célunk természetesen idén is a Final Fourba kerülés."

A Larvik csapatát hárman hagyták el a nyár során: a veterán kapus Lene Rantala és Kari Mette Johansen visszavonultak, Jeanett Kristiansen pedig a Glassverket csapatához távozott. Az érkezők: Alina Wojtas, Sandra Toft, Marit Malm Frafjord, Mari Molid és Sanna Solberg.

A norvég sztárcsapat csupán augusztus elején kezdte az összetartást és 8-tól mindjárt egy tornán is bemutatkozott Tonsbergben. A 2x25 perces, rövidített mérkőzések mindegyikét megnyerte.

Ole Gustav Gjekstad vezetőedző: „Szeretnénk idén visszaküzdeni magunkat a legjobbak közé, vagyis célunk a Final Fourba kerülés. Új csapatunk kiegyensúlyozottabbnak tűnik, ezért úgy látom, jobb esélyekkel indulunk, de látjuk, hogy az ellenfeleink is jelentősen erősödtek, ezért kemény csatákra számítunk. A hétvégi tornán el is kezdődhet a nemzetközi felmérés, hogy meglássuk, hol is állunk a nemzetközi élmezőnyben."

A program

Augusztus 22., 18 óra: Audi-ETO–Vardar

Augusztus 23., 18 óra: Audi-ETO–Larvik

Augusztus 24., 15 óra: Vardar–Larvik. A találkozókat a Digisport2 élőben közvetíti.

A zöld mezes győriek legutóbb Hévízen a Podravkát győzték le nagy különbséggel.

13 ezer liter víz fogy

Az Audi-ETO meghosszabbította vízszállítói együttműködését a Vöslauer ásványvíz forgalmazójával. A kétszeres BL-győztes lányok életében alapvető fontosságú a jó minőségű és megfelelő mennyiségű víz. Egy év alatt 13 ezer liter ásványvizet fogyasztanak a játékosok, ez naponta majdnem 5 liter, amely az edzések, a meccsek számát és intenzitását nézve egyáltalán nem elrugaszkodott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német-rali: Neuville első sikere

A belga Thierry Neuville élete első vb-futamát nyerte meg a vasárnap véget ért Német-ralin, a… Tovább olvasom