Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Profi bokszgála Győrben

Nagyszabású ökölvívógálára kerül sor szombaton a győri Széchenyi téren. Az amatőr és profi mérkőzésekkel tarkított programon nem vesz részt Kovács István és Erdei Zsolt. A győri Kovács Attila viszont most debütál a profiknál.

A megújult Győri Ökölvívókért Közhasznú Alapítvány első szabadtéri ökölvívó-rendezvénye a városban élő tehetséges versenyzők szakmai és anyagi lehetőségét hivatott segíteni, de nem mellékes szempont az sem, hogy ezzel újabb híveket szerezhet magának az ökölvívás.
A Győri Dózsa Ring Box Club és Bécs válogatottja csapattalálkozó vezeti fel a gálát. A győrieknél kötelek közé lép a kadett-világbajnokságon második helyezést elért Nagy András.
Az eredeti tervekkel ellentétben nem jön Győrbe Kovács István és Erdei Zsolt, itt lesz viszont Kótai Mihály, valamint az egykori győri Nagy János.

– Kovács István szereplésének köszönhetően korábban óriási érdeklődés kísérte az ökölvívást – kezdte ifj. Pri József, az alapítvány kuratóriumának titkára. – Miután Kokó visszavonult, kissé kiesett a sportág az emberek látószögéből. Egy-egy ilyen rendezvény viszont újra felkeltheti a figyelmet: igyekeztünk színvonalas mérkőzéseket és érdekesnek ígérkező kiegészítő programokat szervezni.
A programot a Kék Duna Rádió egyórás műsora vezeti fel, majd 17 órakor a Győri Dózsa Ring Box Club és Bécs válogatottja méri össze erejét. Hét súlycsoportban rendeznek mérkőzéseket, s a győrieknél kötelek közé lép a kadett-világbajnokságon második helyezést elért Nagy András, valamint egy örmény ökölvívó, Tovasjan Jagise is.
A profik között most mutatkozik be Kovács Attila. A győri bokszoló a lengyel Stano Vogaskyval vívja első, bemutató mérkőzését.

– Négyszer három perces lesz a mérkőzés – mondta Kovács Attila. – Ez teljesen más lesz, mint az amatőrök között. Itt már sokkal nagyobb hangsúly van a nagy ütéseken, ennek megfelelően az edzésprogramom is más, mint korábban volt. Egyrészt a hosszabb menetidő miatt erőnlétileg kell fejlesztenem magam, emellett izomerősítő gyakorlatokat is sokkal többet kell végeznem. Remélem, hogy barátaim, rokonaim, ismerőseim előtt győzelemmel debütálok. Ellenfelemről, bevallom, nem tudok semmit, így külön készülni sem tudok belőle.

A tervek szerint egyébként Kovács Koko István és Erdei Zsolt is részt vett volna a gálán, ám ők végül lemondták a részvételt. Nagy névben azonban nem lesz hiány így sem, mert menedzserével Győrbe jön Kótai Mihály, valamint az egykori győri olimpikon, Nagy János.
Ami a helyszínt illeti, a Széchenyi térre azért esett a választás, mert a szervezők ingyenes gálát szerettek volna tartani.
– Olyan helyet kerestünk, ahova bárki odajöhet – indokolta a helyszínválasztást ifj. Pri József.
– A Széchenyi tér teljes mértékig megfelel ennek a kívánalomnak, s nagy örömünkre a város vezetése ingyen a rendelkezésünkre is bocsátotta Közép-Európa egyik legszebb barokk terét. A középen felállított ring közvetlen közelében VIP-helyek lesznek felállítva, külön nézőtér azonban nem lesz. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkassal végre pont

Egy alacsony színvonalú, ám küzdelmes találkozón megszerezte első idei bajnoki pontját a soproni… Tovább olvasom