Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Priskint hívták, de mégsem mehet

Priskin Tamást, az ETO játékosát meghívták a Japánba készülő magyar B válogatott keretébe. A tehetséges játékos azonban nem utazhat a távol-keleti országba, ugyanis nem magyar állampolgár... Honosítása folyamatban van.

Szerdán már már beszámoltunk róla, hogy október 10-én Japánban vendégszerepel a magyar B válogatott. A japán szövetség eredetileg az A válogatottat látta volna vendégül, azonban

Lothar Matthäus szövetségi kapitány együttese október 9-én, Svédországban lép pályára világbajnoki selejtezőn. Az Ázsiába készülő nemzeti csapat szakvezetője, Mészöly Géza a megyéből meghívót küldött a soproni Tóth Mihálynak és Sira Istvánnak, valamint a győri Priskin Tamásnak is.

Utóbbinak csak szeretett volna, ugyanis az ETO FC fiatal támadója még nem magyar, hanem szlovák állampolgár. A játékos egyébként az újságokból tudta meg, hogy számítanának játékára a távol-keleti országban.

„Meglepetésként ért, hogy olvastam a nevemet a Japánba készülő labdarúgók között. Meghívót azonban még nem kaptam. Sokan gratuláltak, de egyelőre nem számíthatnak játékomra a nemzeti csapatban, mert nem vagyok magyar állampolgár. Mindenesetre rendkívül jólesik, és örülök neki, hogy szóba került a nevem. Honosításom folyamatban van, remélem, hamarosan tényleg magamra húzhatom a magyar címeres mezt."

Az év elején Priskin Tamás iránt több élvonalbeli csapat is érdeklődött, a játékos azonban Győrben maradt, s elmondta nem bánta meg döntését: „Egyre jobb csapattá formálódik az ETO, s egyre jobb eredményeket érünk el. Remek fizikai állapotban vagyok, jó formában érzem magam, igaz, a gólszerzés egyelőre nem úgy megy, mint szeretném. Legutóbb a Diósgyőr ellen tíz másodperc alatt kétszer találtam el a kapufát. Remélem, hétvégén a Fehérvár ellen már több szerencsém lesz."
Klement Tibor, az ETO FC klubigazgatója elmondta: a győri klub természetesen mindent megtesz, hogy Priskin Tamás mielőbb magyar állampolgárrá válhasson.

„Priskin Tamás biztos, hogy nem lehet ott Japánban, mivel nem magyar állampolgár. Valószínű, beválogatásánál nem gondoltak arra, hogy ő szlovák útlevéllel rendelkezik. Mi- után értesültem róla, hogy számítanának rá, jeleztem az MLSZ-nek, hogy ne küldjenek meghívót az ETO tehetséges játékosának. Tamás nemrég kapta meg az uniós letelepedési engedélyt, a magyar állampolgárságot ezek után egy év múlva szerezheti meg. Igaz, létezik egy gyorsabb megoldás is. A köztársasági elnöknél kérvényezhető, különleges esetekben felgyorsítható ez az eljárás. Erre volt már példa, mi is ezt szeretnénk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Del Neri válthatja Völlert az AS Roma szakvezetői posztján

Az AS Roma labdarúgócsapatának vezetősége Luigi Del Nerit, a Chievo korábbi sikeredzőjét szemelte ki… Tovább olvasom