Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Priskin Tamás a futballpályán nem mérlegel

Priskin Tamás, a Győri ETO FC labdarúgója, pályafutása során ötödik élvonalbeli gólját szerezte a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen. A fiatal tehetség iránt egyre több egyesület érdeklődik.

Priskin Tamás (a labdával) a Bayern elleni győri mérkőzésen is játéklehetőséget kapott
Érdeklődnek iránta

A szokásoktól eltérően az ETO játékosainak a ZTE elleni mérkőzés másnapján nem vezényelt regeneráló átmozgatást Reszeli Soós István szakmai igazgató, mégis több labdarúgó megjelent a győri stadionban. Ott volt a szombati találkozó gólszerzője, Priskin Tamás is, aki szemmel láthatóan fáradtan üldögélt a klubépület lépcsőjén. A fiatal, szlovák származású – hamarosan magyar állampolgár – játékos hihetetlen gyorsasággal játszotta be magát az első csapatba, a szombati bajnoki mérkőzésen is főszerepet vállalt, nem is csoda, hogy megnőtt az érdeklődés a tehetséges játékos iránt.

„ Igen, én is tapasztaltam, hogy egyre több csapat, egyesület érdeklődik irántam, de én az ETO labdarúgója vagyok, s maradok is egy ideig. Az iskolai tanulmányaim is Győrbe kötnek, a Bercsényi-gimnáziumba járok, egy évem van még az érettségiig, kettőezer-ötig pedig szerződés is köt a klubhoz. Persze a hosszú távú terveim közt szerepel, hogy valamikor majd egy külföldi egyesület labdarúgója legyek, egyelőre azonban az ETO mellett az iskola és a nyelvtanulás, ami igazából foglalkoztat."

Gyors előrelépés

A fiatal labdarúgó egy évvel ezelőtt mutatkozhatott be az első osztályban, ám berobbanása az élvonalba a tavaszi szezonban következett be. A szakemberek gólérzékenysége mellett magabiztosságát, vállalkozókedvét emelik ki.

„ Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan a felnőttcsapat stabil tagja lehetek, hiszen még tizennyolc éves sem vagyok. Környezetemben sokan szurkolnak nekem és a játékostársak is elismerik a teljesítményemet, persze tudom, még sokat kell fejlődnöm. A futballpályán egyébként nem mérlegelek, ha meg kell csinálni egy cselt, vagy éppen kapura kell lőni, szívesen vállalkozom. Győzelemre készülünk a bajnokság utolsó fordulójában is, és ha annyi néző nem is lesz, mint mondjuk a Bayern elleni találkozón volt, remélem, sokan kijönnek szurkolni."

A legnagyobb élmény

Természetesen Priskin is részese volt az ETO centenáriumi ünnepségének keretében nemrég rendezett Bayern München elleni barátságos összecsapásának.

„ Az eredménytől függetlenül életem eddigi legnagyobb élményét jelentette a német sokszoros bajnok csapat elleni fellépés. Nem mindennap fordul elő, hogy egy ilyen együttes látogasson el az országba, a városba. Még soha nem futballoztam ennyi ember előtt, ez pedig nagyszerű érzés, főleg ilyen ellenféllel szemben. Azt hiszem, nem sok fiatal sportoló mondhatja el ezt magáról."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aarhusi ezüst, poznani arany

Poznanban az újabb olimpiai kiküldetésért is versenyző kajak-kenusaink arattak elsöprő sikereket,… Tovább olvasom