Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Priskin óriási góljával nyert az ETO - fotók

Remek hangulatú mérkőzésen Priskin 64. percben szerzett góljával győzött hazai pályán a Győri ETO együttese a Puskás Akadémia ellen.
Alaposan kitettek magukért a győri szurkolók, akik végig remekül buzdították a csapatot a Puskás Akadémia ellen. Ennek is köszönhetően az ETO 1-0-ra győzött hazai pályán és megszerezte a három bajnoki pontot.

Győri ETO FC - Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
ETO Park, 2500 néző. Vezette: Pintér (Kelemen, Farkas B.)

ETO: Pogacsics - Brdarovski, Lipták, Lang, Ibanez - Bucsa, Windecker (53., Pátkai), Kamber - Koltai (85., Nagy Á.), Priskin, Rudolf (66., Mayer). Vezetőedző: Miriuta László.

PAFC: Danilovic - Szélesi, Kelic, Tar, Spandler - Kleinheser, Tóth B., Sallai (76., Tischler), Fiola (62, Szakály D.) - Harsányi (42., Zsótér), Lencse.  Vezetőedző: Benczés Miklós.

Gólszerző: Priskin (64.)

Sárga lap: Pátkai (82.), Priskin (83.), Brdarovski (94.), illetve Kelic (22.), Zsótér (94.)


Értékelések:

Miriuta Lászó: - Nehéz szituációban nagyon örülünk a győzelemnek. Korábbi meccseken nem voltak szerencséink, ma az a pici azért segített számunkra. Az első félidőben kapufákat rúgtunk, a másodikban több helyzetet dolgozott ki a Puskás, de Pogacsics bravúrokat mutatott be. Becsületesen szeretnénk küzdeni a szurkolókért, óriási hangulatot teremtettek ma is. Karakteres játékosokkal dolgozom, akik tiszta szívvel végzik a dolgukat. Remélem valaki megmenti a klubbot, mert nekünk sajnos mennünk kell.

Benczés Miklós: - Az első félidőben nem játszottunk jól, a másodikban viszont már többet tudtuk birtokolni a labdát és a helyzeteink is megvoltak, de az ellenfél kapusa kifogott rajtunk. Próbáltunk játszani, egyedül a gól hiányzott a találkozóból.


Pogacsics Krisztián: - Megpróbáltam a csatárok fejével gondolkodni, ezért sikerült több bravúr is bemutatni. Ez a győzelem nagyon fontos volt számunkra a fantasztikus közönség előtt, akik végig buzdítottak minket. Az előző három találkozón a koncentráció hiányzott, most próbáltunk a saját dolgainkkal foglalkozni. Tennünk kell a dolgunkat, a közönség, a stadion és a labdarúgás éltet minket.

Győri ETO - Puskás Akadémia - Bertleff András felvételei.

Összefoglaló

Továbbra is rendkívül nehéz helyzetben lévő Győri ETO FC együttese az elmúlt két fordulóban hat pontot szerző Puskás Akadémia csapatát fogadta. A találkozó előtt a győri ultrák szimpátia tüntetést tartottak és a 10. percben feketében öltözve érkeztek meg a stadionba biztatni a csapatot. A zöld-fehérek szurkolói végig sportszerűen és remekül biztatták a játékosokat. 

Az első percek puhatolózással teltek, majd a zöld-fehérek vették át a kezdeményezést, míg a vendégek főként a gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. Kisebb lehetőségek után a találkozó 13. percében Rudolf csúnyán eladta a labdát a pálya közepén, Kleinhesler indította az egyedül kapura törő Lencsét, aki 14 méterről óriási helyzetben a kapu jobb oldalát célozta meg, de Pogacsics bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Négy perccel később viszont már a győriek veszélyeztettek. Rudolf szabadrúgása a jobb oldali kapufán csattant, majd a találkozó 22. percében is könnyen megszerezhette volna vezető találatot, de Koltai passza után óriási helyzetben 7 méterről bal lábbal centikkel a bal oldali kapufa mellé lőtt.

A folytatásban sokkal többet birtokolta a labdát a Miriuta László csapata, a Puskás Akadémia beszorult a saját térfelére és továbbra is főként az ellentámadásokban bíztak. A mezőnyfölényt végül nem tudta gólra váltani az ETO, így gól nélküli első félidő után vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően négy perccel megszerezhette volna a vezetést az ETO, de Rudolf passza után Koltai 14 méterről laposan a jobb oldali kapufát találta el. A vendégek rögtön vezettek egy gyors ellentámadást, amely végén Lencse éles szögből leadott lövését Pogacsics hárította vetődve.

A folytatásban mindkét együttes nyílt sisakkal játszott, az iramra nem lehetett panasz, egyedül a gól hiányzott, amely végül a 64. percben el is jött. Rudolf remek indítása után Priskin a jobb oldali tizenhatos sarka könyékéről jobb lábbal óriási gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába. (1-0)

A második félidő utolsó szakaszában nagy erőket mozgósított a Puskás Akadémia az egyenlítésért, több helyzetet is kidolgozott, de a remek napot kifogó Pogacsicson nem tudtak túljárni. 

Sok helyzetet hozó mérkőzésen, kiváló buzdítás mellett 1-0-ra győzött hazai pályán a Győri ETO együttese. A győri szurkolók a találkozó végén hosszú perceken keresztül ünnepeltették a csapatot, illetve Miriuta László vezetőedzőt is. Nehéz belegondolni, hogy rövid időn belül nem lesz az első osztályban a patinás zöld-fehér klub, de reméljük újra lesznek majd korábbihoz hasonló sikerek...Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

89.p. Tischler 16 méterről bal lábbal méterekkel lőtt a kapu bal oldala mellé.

85.p. Szakály bal oldala passza után Tischler nagy helyzetben 10 méterről Ibanez szorításában fölé lőtt.

83.p. Priskin is sárga lapot kapott Tar felrúgásáért.

82.p. Pátkai kapott sárga lapot kakaskodásért.

80.p. Gyors ellentámadást vezetett a Puskás Akadémia. Lencse óriási helyzetben jobb lábbal a kapu bal sarkát vette célba, de Pogacsics ismét bravúrral hárított.

78.p. Mayer került nagy helyzetben, de rossz döntést választott, így tisztázni tudtak a vendégek.

74.p. Koltai 22 méterről jobb lábbal nagy erővel lőtt kapura, Danilovic bravúrral hárított.

74.p. Priskin jobb oldali beadása után Mayer előzte meg Danilovicot, aki 4 méterről kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé.

71.p. Kleinheisler cselezett a tizenhatoson belül, Lipták remekül szerelte. Szögletet követően tisztáztak a győri védők.

67.p. Pátkai passza után Koltai kiszorított helyzetben nagy erővel jobb lábbal fölé bombázott.

64.p. Góóóóóól! Priskin kapott remek labdát a jobb oldalon, aki éles szögből a kaputól 14 méterre óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. 1-0

63.p. Újabb Kleinheisler lövést hárított Pogacsics.

62.p. Kleinhesler 14 méteres lövése a bal felső felé tartott, de Pogacsics óriási bravúrral hárított.

61.p. Fiola cselezett balról középre, majd 18 méterről jobb lábbal centikkel lőtt a jobb oldali kapufa mellé.

58.p. Pátkai indítása után Priskin 12 méterről jobb lábbal nagy erővel lőtt laposan, de Danilovic bravúrral hárított.

53.p. Windecker helyére Pátkai érkezett a pályára.

50.p. Ismét egy gyors ellentámadást vezetett a Puskás Akadémia, amely végén Lencse bal lábas lövése megpattant Langon, így az centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Szögletet követően tisztáztak a hazai játékosok.

49.p. Rudolf passzolt vissza az alapvonaltól Koltaihoz, aki jobb lábbal állítás nélküli laposan 18 méterről a jobb oldali kapufát találta el. A vendégek gyors ellentámadást vezettek, amely végén Lencse kisodródva laposan próbálkozott, de Pogacsics magabiztosan fogta a labdát.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt.

Vége az első félidőnek

Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető

42.p. Harsányi helyére Zsótér érkezett a pályára.

38.p. Sorozatban többször is végezhetett el szögletet az ETO, de mindannyiszor tisztázni tudtak a vendégek játékosai.

31.p. Kamber jobb oldali bedobása után a hosszún álló Windecker elöl Szélesi az utolsó pillanatban fejjel mentett.

30.p. Az elmúlt percekben főként mezőnyjátékot láthattunk, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia.

22.p. Kelic kapott sárga lapot reklamálásért.

22.p. Koltai ugratta ki a leshatár vonalában beugró Rudolfot, aki mellel levette a labdát, majd bal lábbal centikkel lőtt a bal oldali kapufa mellé.

17.p. Ibanezzel szabálytalankodtak a kaputól 20 méter távolságra. A labda mögé Rudolf állt, akinek jobb lábas tekerése a jobb oldali kapufán csattant.

13.p. Rudolf vesztette el a labdát a pálya közepén. Kleinheisler remekül ugratta ki Lencsét, aki óriási helyzetben 14 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, de Pogacsics szögletre mentett. Pontrúgás után tisztáztak a győriek.

11.p. Kleinhesler bal oldali szöglete után Pogacsics bizonytalankodott, végül Bradrovski segítségével Harsányi elöl megszerezte a labdát.

10.p. Ahogy az várható volt, feketében öltözve megérkeztek a győri ultrák is a stadionban és hangosan biztatják a csapatot.

8.p. Koltai jobbról adott középre Rudolf felé, aki félfordulatból jobb lábban csúnyán fölé bombázott.

3.p. Koltai jobb oldali beadása lecsúszott, pedig Rudolf érkezett középen nagy lendülettel.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Rövidesen kezdődik a találkozó.

Győri ETO FC - Puskás Akadémia FC

ETO: Pogacsics - Brdarovski, Lipták, Lang, Ibanez - Bucsa, Windecker, Kamber - Rudolf, Priskin, Koltai. Vezetőedző: Miriuta László.

Csere: Kamenár (k), Mervó, Nagy Á., Pátkai, Kerékgyártó, Trajkovic, Mayer.

PAFC: Danilovic - Szélesi, Tar, Kelic, Spandler - Fiola, Tóth B., Kleinheisler, Sallai - Harsányi, Lencse. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Csere: Hajduch (k), Oliveira, Makrai, Tischler, Zsótér, Hudák, Szakály.

Előzetes
   
A 11 pontos előnnyel listavezető Videoton hazai pályán, a bennmaradásért küzdő Pécs ellen folytathatja menetelését a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.A székesfehérváriak 13 bajnoki találkozó óta veretlenek, s nagy meglepetés lenne, ha a mecsekaljaiak ponttal vagy pontokkal távoznának a Sóstói Stadionból. Szerdán a Debrecennek sikerült ez a bravúr: a hajdúságiak a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján legyőzték a Videotont saját közönsége előtt.

Az ezüstéremért viaskodó két fővárosi együttes közül az élvonalban 14 meccse veretlen Ferencvárosra vár könnyebb feladat, ugyanis azt a Diósgyőrt fogadja, amely az idei hét fordulóban nyeretlen maradt és mindössze három pontot gyűjtött. Az MTK a Nyíregyháza vendége lesz, amely ugyan a Diósgyőrhöz képest rosszabbul áll a tabellán, de lényegesen jobb formát mutat a miskolciaknál. A télen alaposan megerősített nyírségiek az idén szerzett 11 pontjukkal már eltávolodtak a kieső zónától.

A forduló érdekessége lesz a Haladás pápai vendégjátéka, mivel a "kiesési rangadó" mindkét résztvevőjénél edzőt cseréltek hét közben: a szombathelyieknél Szentes Lázárt ideiglenesen Kuttor Attila, míg a bakonyiaknál Lengyel Ferencet Kovács László váltotta.

OTP Bank Liga, 25. forduló

péntek: Dunaújváros Pase-Újpest FC 19.00, v.: Bognár

szombat: Ferencváros-Diósgyőri VTK 14.00, v.: Erdős
Nyíregyháza Spartacus-MTK Budapest 16.00, v.: Iványi
Kecskeméti TE-Paksi FC 18.30, v.: Berke
Lombard Pápa Termál FC-Szombathelyi Haladás 18.30, v.: Kassai
Videoton FC - PMFC-Matias 18.30, v.: Solymosi

vasárnap: Győri ETO FC-Puskás Akadémia 16.30, v.: Pintér
Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 18.30, v.: Vad II.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi sportprogramok

Tovább olvasom