Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Premizált sikerek

Három az egyben: Klement Tibor az ETO FC ügyvezetője.
1. Az ETO eddig remekel a bajnokságban, hiszen hat meccsből hatot nyert. Egyes vélemények szerint ebben szerepet játszik az idény előtt bejelentett új premizálás is.
„A bajnokság előtt Tarsoly Csaba, klubunk elnöke egy interjúban kitért a prémiumokra, de nem pontosan idézték, amit mondott. A tisztánlátás végett: a premizálásunkban két kategória van. Az egyik az, amikor a csapat az egyes fordulók után az első-negyedik helyek valamelyikét foglalja el, vagy valamilyen oknál fogva lejjebb áll ugyan a táblázaton, de a megszerezhető pontok hatvanhét százalékát begyűjtötte. Ebben a kategóriában két és félszer többet ér egy győztes meccs, mint amikor a csapat az ötödik-tizedik helyek között áll. A tizedik hely alatt nincs juttatás. Természetesen célprémium is van, amely kizárólag a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyezés kiharcolásáért jár. A Magyar Kupában csak a kupagyőzelemért fizetünk. Meggyőződésem, hogy a jó rajt nem elsősorban a premizálás függvénye. Csertői Aurélnak tavasszal lehetősége volt, hogy megismerje a rendelkezésére álló keretet, utána szinte sérülés nélkül dolgozták végig a felkészülést. Kialakult egy állandó kezdőcsapat, amelyen Csertői Auréleddig csak Dudás, Takács és Simon kiesése miatt kényszerűségből változtatott. Őket is minőségi játékosokkal lehetett pótolni. A csapategységet erősíti, hogy a kommunikáció magyarul történik. Érzékelhető törekvés a szakmai stáb részéről, hogy azonos tudás esetén a hazai futballisták élveznek előnyt a külföldiekkel szemben. Jó látni, hogy a játékosaink helyén kezelik a sikert és nagy elszántsággal készülnek az újabb győzelmekre. Bizakodó vagyok, mert az ETO hagyományosan tavasszal szerepel jobban és ha az őszt a dobogón fejeznénk be..."

2. Van néhány olyan játékos a keretben, aki a „kettőben" sem játszik és vannak olyanok, akikre nem tartanak igényt. Velük mi a helyzet? Várható-e még új igazolás?
Eugene és Radosavljevic már elment, róluk nem tudok semmit. Boughuerrát egy évre kölcsönadtuk a marokkói első osztályú CS Constantinois-nak, Copa sorsa függőben, Supicé megoldásközeli állapotban van, valószínű, megszüntetjük a szerződését. Cetkovic elutazott próbajátékra Kazahsztánba, Niksiccsel még tárgyalunk, Sharashenidzével közös megegyezéssel megszüntettük a megállapodásunkat. A nem játszók közül a nyáron igazolt Lamasról az elmúlt két hónapban bebizonyosodott, hogy tudásban nem jobb, mint Kiss Máté vagy Windecker, ezért kezdeményezzük a közös megegyezéses szerződésbontást. Ceolin képességeit mindenki elismeri, de amióta Győrben van, kiderült róla, hogy az egyéni érdekeit nem tudja a csapat érdekei alá rendelni.
A játékos olasz ügynökei Itáliában keresnek számára csapatot, az ügyet még nem zártuk le. Nicorec tavaly szeptemberben játszott utoljára, az elmúlt időszakban három műtéten esett át. Türelmesek vagyunk vele szemben, hiszen korábban sokat tett a csapatért. Várjuk, hogy újra formába lendüljön. Ami az új igazolásokat illeti, ismételten felvettük a kapcsolatot az MTK-val, szeretnénk megvásárolni a tehetséges belső középpályást, Pátkai Mátét. Örömteli, hogy az akadémiánk egyre vonzóbb az utánpótláskorú labdarúgók körében. Nemrégiben leigazoltunk Veszprémből két korosztályos válogatottat, Szabó Bencét és Meinczinger Bencét. Tárgyalunk a szintén válogatott középcsatár, Novothny Soma átigazolásáról is. Pápáról jött egy kétméteres támadó, a tizenhat éves Novák Csanád, aki az elmúlt idényben a legtöbb gólt szerezte az utánpótlás-korosztályban.

3. Az ETO, mint ismeretes, megfellebbezte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságának döntését, amely egy évre eltiltotta a csapatot a kupaszerepléstől. A kitiltás a soron következő három esztendőre vonatkozik. Mit lehet tudni, mikor lesz a tárgyalás?
„A fellebbviteli bizottság svájci, német, francia ügyvédekből áll, akik minden szempontból függetlenek az európai szövetségtől. Még nem tűzték ki a fellebbviteli tárgyalás időpontját, valószínű, hogy szeptemberben lesz. Addig még Imre Mátyással, az ETO nemzetközi igazgatójával együtt képviseljük a klubot az ECA, vagyis az európai elitklubokat tömörítő szervezet genfi rendes közgyűlésén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás: megyei MK

Keglovich László Megyei Magyar Kupa, 2. forduló, szerda 17.30 óra. Tovább olvasom