Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Potyagólokkal veszített a soproni gárda

Matáv Sopron 1 (0) DVSC 3 (2) Sopron, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 3500 néző. V.: Kassai (Erős, Varga II).

Matáv Sopron
Milinte 1,51,5
Bagoly 2,5
Lambulic 2,5
Pető 3
Grósz 3
Cseke 2
Lazic 2,5
Balaskó 2,5
Hanák 3
Tóth M 2,5
Sira 2,5

Cseke h. Pintér 3, 35. p, Hanák h. Fehér 60. p, Balaskó h. Bausz 67. p

Vezetőedző:
Pintér Attila

Gsz.: Bausz

Sárga lap:
Lazic 51. p, Pető 61. p
 DVSC
Tomic
Nikolov
Éger
Flavio Pim
Szatmári
Dombi
Habi
Vincze
Selymes
Sándor
Bajzáth
Bajzáth h. Kiss a szünetben, Selymes h. Halmosi 62. p, Dombi h. Andorka 79. p
Vezetőedző:
Szentes Lázár
Gsz.: Dombi, Sándor, Halmosi
Sárga lap: Halmosi (66. p), Habi (22. p), Bajzáth (45. p)
2. p: Hanák ívelt balról a 16-os vonalánál helyezkedő Tóth Mihályhoz, aki ügyesen hátratolta a labdát Sirának, a csatár pedig 18 méterről centikkel emelt a kapu fölé.

12. p:
Tóth M. ugratta ki a bal oldalon Sirát, akinek élesen középre lőtt labdáját Tomic merész kivetődéssel szedte fel a gólra éhesen berobbanó Cseke elől.

14. p: Grósz és Cseke kényszerítőzött a jobb oldalon, az előbbi elfutott a szélen, az alapvonal közeléből középre ívelt. Sira 6 méterről a jobb alsó sarokra fejelte a labdát, ám nem volt elég erő a fejesben, így Tomic védeni tudott.

24. p: Cseke veszítette el a labdát Habival szemben a felezővonalnál. A debreceni középpályás a leshatáron – de nem lesen – kiugró Bajzátot szöktette kicsit hosszan. Milinte előbb kiindult kapujából, majd megtorpant. Végül, amikor Bajzát a 16-oson belülre ért a labdával, Milinte vetődve oldalra ütötte előle, így nem lett nagyobb baj.

29. p
: Ritkán látható potyagóllal szerzett vezetést a DVSC. Dombi cselezett befelé a jobbszélről, a 16-os vonalánál járt, amikor külsővel, nem túl erősen a rövid sarok felé lőtte a labdát, remélve, hogy esetleg egy berobbantó társnak lehet ott keresnivalója. Milinte kivetődött a beadásra, ám a labda a soproni kapus kezei és lábai között a bal alsó sarokba vánszorgott. 0–1.

39. p: Sándor Tamás csavarta ballal a 16-os jobb oldali sarkától középre a labdát, amely elsuhant Lambulic és Bajzát előtt, majd egy pattanás után a meglepett Milinte mellett a soproni kapu jobb oldalában kötött ki. 0–2.
66. p: Dombi óriási szólót mutatott be. Jobbról a saját térfele közepéről indult a labdával, középre vitte és egészen a Matáv 16-osáig robogott. Onnan az akciót a bal oldalon kísérő, pár perccel korábban beállt Halmosi elé tálalt, aki 12 méterről félmagasan kilőtte a hosszú sarkot. 0–3.

74. p:
Pintér bal oldalról középre lőtt szögletét a kaputól 6 méterre Bagoly próbálta kapura fejelni. Labdájába Bausz mintegy 4 méterről „belestukkolt", és az a fejéről Tomic kapujának közepébe vágódott. 1–3.

79. p:
Tóth M. ugratta ki a bal oldalon előretörő Petőt, aki az alapvonal közeléből középre lőtt, Tomic pedig kivetődve fogta a labdát.
82. p: Pintér csapta be Habit egy ügyes lövőcsellel a debreceni 16-os előterében, majd 20 méterről ballal lőtt, Tomic viszont védte a jobb alsó sarokra tartó labdát.

Enyhe soproni mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés. A hazaiak részéről különösen az exdebreceni balszárny, a Pető–Hanák–Sira trió volt igen aktív. Kezdetben a veszélyes hazai támadások ezen az oldalon futottak. A debreceni 16-osig még szemre is tetszetősek voltak ezek az akciók, ám ott „elhaltak" a jól záró vendégvédelmen. Húsz perc elteltével kiegyenlített lett a játék, kijött kapuja előteréből a DVSC. Mintegy fél óra elteltével ritkán látható nagy potyagóllal szerzett vezetést az addig támadásban alig-alig jeleskedő debreceni csapat. A különös találat érezhetően visszavetette a soproni együttest és nem egészen tíz perc múlva jött az újabb, erősen potyaízű vendéggól.

Szünet után előnyük birtokában a vendégek visszahúzódtak saját térfelükre és kontratámadásokkal operáltak. A Matáv többet birtokolta a labdát, mezőnyfölényben volt, ám sok hibával, pontatlanul futballozott. A félidő közepén a debreceniek egy gyors kontrát eredményesen fejeztek be és tovább növelték előnyüket. Ezt követően itt-ott füttyszó is felharsant a stadionban, ám ez pár perc múlva átment buzdításba. Ezt egy pontrúgást követően Bausz hálálta meg és a befejezés előtt bő negyedórával fejesből szépített. Új erőre kapott a Matáv, valósággal a kapujához szögezte ellenfelét. A hajrában adódott is még két lehetőség a soproniak előtt, ám Tomic mindkét esetben a helyén volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gellei kijelölte az Észtország ellen játszó válogatottat

Gellei Imre szövetségi kapitány kihirdette az esztendő utolsó válogatott mérkőzésére, a jövő… Tovább olvasom