Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Postás-siker a rangadón

GySEV-Orsi–Soproni Postás 62–72 (16–13, 15–23, 18–16, 13–20) Sopron, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 2600 néző. V.: Hartyáni, Király.
A GySEV-et sokszor csak Balogh tartotta versenyben a remeklő Postás ellen. Itt Csákány igyekszik szerelni a vasutasok játékosát.
GySEV: Bevilaqua 3/3, BALOGH 22/6, DÉNES 4, Seres 6, ZAKALUZSNAJA 19. Cs.: Török, Bogojevic 8, Szőke. Edző: Dirk Bevilaqua.
Postás: ENGLERT 12/6, CSÁKÁNY 13/6, EÖRDÖGH 18/6, AMBRUS 11, PAPP 16. Cs.: Fodor, Imamovic, Russai 2. Edző: Meszlényi Róbert.

Szigorú őrizetet kapott a két ponterős bedobó mindkét oldalon. Balogh Juditot és Eördöghöt is egy-egy közismerten kiválóan védekező kosaras őrizte. Baloghot Csákány, Eördöghöt pedig Dénes próbálta kikapcsolni a játékból. Az első két percben Zakaluzsnaja szerzett két kosarat és két személyit, le is cserélte őt edzője. Módosult a felállás és változtak a „légköri viszonyok" a palánkok alatt. Papp és Ambrus révén egyenlített a Postás, majd Balogh Judit pillanatai következtek, előbb egy duplát, majd egy triplát dobott. Később nyolc ponttal megugrott kapkodó ellenfelétől a GySEV, ám a negyed hajrájában rendezte sorait a Postás. Feljavult a védekezése és azt, hogy felzárkózott, elsősorban annak köszönhette, hogy játékosai jó néhány lepattanót megszereztek a GySEV palánkja alatt.
A második negyed elején szervezettebben kosarazott a GySEV és újfent megugrott. Óriási fordulatot jelentett, hogy a játékrész közepén Eördögh megszerezte első kosarát. Ettől kezdve szinte tarthatatlanná vált, triplát dobott, betörés után talált be, és büntetőit is értékesítette, jórészt az ő remeklésének volt köszönhető, hogy
A második félidő elején Papp és Zakaluzsnaja váltottak kosarat. Ezt követően a Postás vékonydongájú centere „kivitte" a palánk alól Zakaluzsnaját és ügyesen játszotta meg a palánk alá remek ütemben befutó Englertet, aki nem hibázott. A GySEV-et ekkor elsősorban Balogh Judit tartotta versenyben, időnként be-betalált Zakaluzsnaja és Bogojevic is. Amikor nagyon megközelítette ellenfelét a GySEV, előbb Csákányt, majd Englertet hagyták szabadon a hárompontos vonalon túl, mindkét válogatott játékos triplával büntetett.
Ambrus és Eördögh is négy-négy személyi hibával állt. A negyedik negyed elején Zakaluzsnaja kosarával egy pontra zárkózott fel a GySEV, ám ekkor Csákány ismét triplát dobott. A mérkőzés továbbra is méltó volt Európa egyik legerősebb bajnokságának két éllovasához. A negyedik negyed közepére belefáradt a GySEV ellenfele üldözésébe. Ekkor már pontatlanokká váltak a vasutasok kísérletei, akik siettették a támadásokat, így több helyzetet elpuskáztak. A Postás eközben nyugodtan, türelmesen kosarazott.
Összességében a találkozón a szervezettebben kosarazó Postás megérdemelten nyert a mérkőzés végére kissé elfáradó vasutas csapat ellen.
Meszlényi Róbert:
– A hét közben mindkét csapatnál vezéráldozat volt. Ebből úgy érzem, mi jöttünk ki jobban. Nagyon boldog vagyok!
Dirk Bevilaqua: – Gratulálok a Postásnak, megérdemelten nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az angol bajnokság szombati napja

Némi meglepetésre a Chelsea nem bírt idegenben a Middlesbrough-val, így át kellett adnia a tabella… Tovább olvasom