Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Portugáliában sem feledik Fehér emlékét

Labdarúgás - Négy éve hunyt el Fehér Miklós, a Győri ETO egykori támadója. Édesapja szerint Portugáliában a mai napig méltó módon őrzik fia emlékét.
Napra pontosan négy éve történt, hogy a Vitoria Guimaraes elleni idegenbeli bajnoki mérkőzés hosszabbításában összeesett a pályán, majd a kórházba szállítást követően meghalt Fehér Miklós, a Benfica és a magyar válogatott csatára, aki korábban évekig a Győri ETO szurkolóinak nagy kedvence volt. Sajnos a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni az életét.

Fehér Miklós emlékét a Benfica-stadionban a szobra is őrzi. Fotó: Sz. T.

A televízió élőben közvetítette a tragédiával zárult összecsapást, így nem túlzás azt állítani, hogy világszerte rengeteg embert döbbentett meg a 24 éves futballista halála.

Idősebb Fehér Miklós szerint Portugáliában a mai napig méltó módon őrzik Miki emlékét: „A Benfica szombaton éppen a Vitoria Guimaraes otthonában játszik bajnoki mérkőzést, így az ottani pályán, valamint a Benfica stadionjában is lesz megemlékezés, illetve Lisszabonban megkoszorúzzák Miki mellszobrát – mondta az édesapa. – A szervezők természetesen bennünket is meghívtak, ám mi nem megyünk, a családunkat a Portugáliában élő lányom, Orsolya képviseli majd. Az ETO-nál, a Mikiről elnevezett futballkollégiumban, valamint az interneten, Miki honlapján is megemlékeztek a szomorú évfordulóról."

Olvasóink írták

 • 2. ismerős 2008. január 26. 06:47
  „MÁR 4 ÉVE:
  ... elvesztettünk egy kiváló labdarúgót, egy jó embert! Senki nem akarta elhinni a hírt, de igaz, örökre szögre akasztottad a futballcipőt, nem játszol többet földi pályán. Az ETO és a magyar labdarúgás egyik legnagyobb csillaga nincs többé, egy szörnyű tragédia megfosztott bennünket tehetségének kibontakozásától...
  Mennyiszer képzeltük el, hogy majd pályafutásod vége felé hazatérsz, ide, hozzánk Győrbe, és felállva, tapssal, éljenzéssel köszöntünk majd. Mindig figyeltünk, nyomon követtük a pályafutásodat, büszkék voltunk, hogy tőlünk indultál el és vártuk, hogy egyszer hazatérj!

  Sajnos ez már lehetetlen, mert egy nagyobb erő, egy kegyetlen földöntúli hatalom másképp döntött!

  Most, sokkal előbb, és nem éljenzés közepette tértél haza. Nem a zúgó arénába, hanem a lélekharang dermesztő csendjébe. Sokan voltunk az utolsó utadon és reméljük, hogy a lelkünkben hatalmas hangorkánnal az égi pályákig segítettünk!

  A szüleid és szeretteid, hatalmas fájdalmát talán enyhítette, hogy milyen sokan is szerettünk és mindig szeretni is fogunk. Soha nem felejtünk el, és átadjuk emlékedet még az unokáinknak is, hogy tudják, volt egy nagy játékosunk, úgy hívták FEHÉR MIKLÓS!”
 • 1. mirror 2008. január 25. 09:04
  „"örökre velünk maradsz, őrizzük mosolyodat"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapcsolat kérdőjelekkel

Labdarúgás - Kérdések és kételyek övezik a hírt mindkét városban, miszerint tavasszal Sopron-REAC… Tovább olvasom