Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Pontszerzés Bukarestben, pazar Dzsudzsák-góllal

Egy védelmi kihagyás után kaptunk gólt az első félidő végén, Dzsudzsák szabadrúgásból egyenlített a második végén.

Románia - Magyarország 1-1
EB-selejtező mérkőzés, F csoport, 2. forduló, Bukarest
Vez.: Collum (skót)
Románia: Tatarusanu - Gioan (Gardos), Chiriches, Grigore, Rat - Pintilii, Sanmartean (Tanase), Hoban, Chipciu, Maxim (Stancu) - Rusescu. Szöv. kap.: Victor Piturca
Magyarország: Király - Kádár, Korcsmár, Juhász, Varga - Dzsudzsák, Stieber (Nikolic), Gera (Tőzsér), Elek, Lovrencsics (Simon) - Szalai. Szöv. kap.: Dárdai Pál.

Sárga lap: Hoban (18.), Gardos (31.), Grigore (80.), Chipciu (90.), Rat (92.), ill. Gera (26.), Varga (51.),Juhász (68.), Elek (74.), Király (86.), Tőzsér (92.)
Gsz.: Rusescu (45.), ill. Dzsudzsák (82.)

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek. 1972 után végre gólt rúgtunk Romániában, egy nehéz meccsen sikerült pontot szerezni.

90+2. perc: Tőzsér és Rat kap sárgát a tömegjelenet folyományaként.

90+1. perc: Négy perc a hosszabbítás. Korcsmár sárgát kap egy kemény belépő után. Aztán némi kakaskodás jön. 

90. perc: Chipciu löki fel Királyt, ő sem ússza meg a sárgát. 

87. perc: Nikolic tört be a szélről, éles szögből lő, lövése egy románt is érintve épphogy elmegy a kapufa mellett. A szögletet Dzsudzsák a háló tetejére lövi.

86. perc: Király húzza az időt. Eléggé látványosan, úgyhogy sárgát kap.

84. perc: A meccs utolsó cseréje: Maximot Stancu váltja. Még mindig van petárda a nézőknél.

82. perc: Több, mint egy perces sorfalállogatás után végre elvégezzük a szabadrúgást. Dzsudzsák bevágja a labdát a kapu bal oldalába. 1-1

 81. perc: Dzsudzsák lábát akasztják össze, magyar szabadrúgás 20 méterre a kaputól.

80. perc: Grigore rúgja fel Szalait. Sárga lap a románnak.

79. perc: Chiriches nem tudja tisztára játszani magát Kádár mellett, a visszapasszt Hoban lövi kapu mellé.

77. perc: A harmadik cserénk: Gera helyett Tőzsér.

76. perc: Dzsudzsák a szélről adja be, lemaradnak róla a támadóink.

74. perc: Elek rúg bele Pintiliibe. Sárgát kap ő is.

69. perc: Egyenlítenek a románok lesgólok tekintetében. Rusescu bólint a hálóba egy szélről beívelt szabadrúgás után. Ez nem véleményes les volt, hanem eléggé egyértelmű.

68. perc: Juhász áll be Rusescu elé: ez Vargánál sárgát jelentett. Juhásznál sincs ez másképp.

66. perc: Sanmartean hagyja el a pályát, Tanase jön a helyére.

62. perc: Lovrencsics Gergőt Simon Krisztián váltja. 

54. perc: Chiriches keze sérül meg. Majd' másfél perce tart az ápolása.

52. perc: Nikolic kap remek labdát, de nem tudja elvinni a tizenhatos vonalán Pintilii mellett.

51. perc: Varga áll be a lendületben lévő Hoban elé. Sárga lap.

49. perc: Szöglethez jutunk egy újabb Lovrencsics-helyzet után. Sajnos ebből sem lett veszély.

48. perc: Lovrencsics lövése kapu mellé száll.

46. perc: Stieber helyett Nikolic a pályán.
 

Románia - Magyarország Eb-selejtező


45+2. perc: Letelt az első félidő hosszabbítása is. Szünetre vonulnak a csapatok.

45. perc: Rat kap labdát a szélen, a belőtt passzra Rusescu érkezik középen úgy, hogy lemarad róla a védő. Rusescu 8 méterről a léc alá vágja a labdát. 1-042. perc: De ja vu. Pintilii löki Szalait a félpálya közepén, megint szabadrúgás. Dzsudzsák ezúttal is a hosszúra ível, de ezúttal nem olyan jó a labda, mint pár perccel korábban.

40. perc: Szalait kell ápolni a lesgól után.

38. perc: Pintilii taszít nagyot a levegőben lévő Szalain. Magyar szabadrúgás jön. Szalai bólint a hálóba, de sajnos lest ítél a skót játékvezetői csapat. A visszajátszás alapján akár el is engedhették volna...

36. perc: Sanmartean megint bajt kever, már a tizenhatoson belül jár, szögletre mentünk végül.

34. perc: A második román szöglet jön. Maxim fejese elpattog a kapufa mellett.

31. perc: Gardos rúg bele Szalaiba, és le is rántja. Sárga ez is.

30. perc: Grigore kap labdát egy szabadrúgás után, akrobatikus mozdulattal középre ad, de lesen van.

26. perc: Gera már másodszor túl kemény, ez már sárgát ér a skót bírónál.

22. perc: Megint Sanmarteantól indul egy beadás, kifejeljük, de röviden, Rat azonban kapásból nem találja el jól a labdát: középre megy, pontosan Király kezébe.

21. perc: Keményen játszunk, a románok megérzik az ütközéseket. 

19. perc: A játékvezető habozik (habot fúj a román sorfal elé), Dzsudzsák ellövi a labdát, de hová... 

18. perc: Remek összjáték után Eleket buktatják 23 méterre a kaputól. Hoban sárgát kap.

17. perc: Gardos hagyja kimenni a labdát, de várakozásával szemben nem román kirúgás, hanem magyar szöglet jön. A szögletet aztán kifejelik a románok.

15. perc: Maxim a leshatáron kap labdát, nagy erejű lövése azonban nem talál kaput.

13. perc: Dzsudzsák lódul meg a bal oldalon, a beadását Tatarusanu húzza le.

11. perc: Gundel-Takács Gábor eddig többet beszélt a nézőkről, mint a fociról. A petárdák még mindig szólnak, közben megint Sanmartean kerül helyzetbe, ezúttal jól gurítja középre a labdát, de nem érkezik rá senki sem középen, sem a hosszún.

10. perc: Sanmartean lövi be a kapu elé a labdát, ez csak Királynak jó.

4. perc: Megsérül egy román játékos. Le is kell cserélni. Gardos érkezik a sérült Goian helyére.

3. perc: Román akció, a bal oldali beadást nagy nehezen tudjuk csak tisztázni, Korcsmár és Király összecsúszik, a visszaadott labdát aztán Korcsmár fejeli ki a kapu előteréből.

1. perc: Románia kezdi a meccset. Érik a románok büntetése, a kezdő sípszó után is szórják a petárdát, van, amit a pályára is.

Dárdai: Nincs veszélyérzet

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elutazás előtt közvetlenül azt mondta, nincs benne veszélyérzet a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.

"Meg vagyok elégedve, jól dolgoztak a fiúk, jobban is, mint vártam, ezért is vagyok rendkívül nyugodt" – jelentette ki a 38 éves szakvezető pénteken délelőtt, a Liszt Ferenc repülőtéren tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, jól sikerült a csapat fizikális és mentális felkészítése is, így nem lehet kifogás majd a meccsen, írja az MTI.

Dárdai a kezdő tizenegyről megjegyezte, hogy a keretben két játékosnak kisebb sérülése van, ami befolyásolhatja a döntését, de azt nem kívánta elárulni, kikről van szó. Ugyanakkor az M1 Ma Reggel című műsorában korábban úgy nyilatkozott: Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt a csütörtöki edzésen megsérült.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint sikerült-e elérnie, hogy megakadályozza a játékosok túlpörgését, az edzői pályafutása első válogatott meccsére készülő szakember úgy felelt, hogy szerdán meg kellett szakítani a tréninget a túlzott rohanás miatt. Megjegyezte, sokkal nehezebb a túlmotivált játékosokat visszafogni, mint egy futballistát rugdosni, hogy dolgozzon nagyobb elánnal.

Dzsudzsák Balázs kijelentette, nem foglalkoznak azzal, hogy mióta nem nyert a válogatott Romániában (56 éve). Mint mondta, minden körülmény adott volt, hogy tökéletesen felkészüljenek, nyugodtan teltek a napok a telki edzőtáborban. A Dinamo Moszkva szélsőjével egyetértve Juhász Roland is úgy vélte, jó felkészülésen vannak túl.

Dárdairól  Dzsudzsák azt emelte ki, hogy a pozitív attitűd, amit képvisel, azt eredményezte, hogy tele voltak önbizalommal az edzéseken és elhitette velük, nem rosszabbak, mint a románok. Juhász szerint Dárdai azt képviseli edzőként, amit játékosként is, a német mentalitást hozta magával a válogatottba.

A magyar csapat szombaton - közép-európai idő szerint - 18 órától csap össze a román együttessel.

 

 Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (b) magyaráz a játékosoknak a csapat edzésén a Románia-Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtti napon a bukaresti Nemzeti Stadionban 2014. október 10-én. Balról Dzsudzsák Balázs (b3), mögötte Nyilasi Tibor volt válogatott labdarúgó, edző (b4). MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Incidensek nélkül megérkezett Bukarestbe a magyar szurkolókat szállító különvonat

Incidensek nélkül megérkezett Bukarestbe szombaton a Budapestről indult különvonat, amely az esti Románia-Magyarország Eb-selejtezős labdarúgó-mérkőzésre szállította a magyar szurkolók egy részét. 

A szerelvény kora délután futott be egy félreeső, használaton kívül helyezett bukaresti állomásra, ahol védőfelszerelésbe öltözött kommandósok, továbbá csendőrök százai, lovas rendőrök várták a magyar szurkolókat, miközben a levegőben a rendőrség helikoptere körözött.

Leszálláskor a drukkerek egy Magyarország feliratú több méteres zászlót feszítettek ki a vonat elé, ahol a román hírtelevíziók kameráinak tucatjai közvetítették élőben érkezésüket. A vonaton utazó mintegy 800 magyar szurkoló a lelátókon megszokott „Ria-ria-Hungária!" és "Magyarok, magyarok!" buzdítást skandálva, fegyelmezetten vonult a számukra előkészített több tucatnyi autóbusz felé, amelyekkel a stadion melletti, elkerített magyar szurkolói övezetbe szállítják őket. 

Irina Dragan, a román csendőrség szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy délig semmilyen komolyabb incidens nem történt a presztízsmérkőzésre készülő szurkolók körül. 

A román média arról számolt be, hogy a vonat hajnali kettőkor lépte át a határt és az útlevél-ellenőrzésnél néhány drukker sörös-dobozokat, és petárdákat dobált a peronra. A magánúton érkező szurkolók egy része Székelyföldön töltötte az éjszakát és az ottani drukkerekkel együtt érkezik Bukarestbe.

A román fővárosban minden útkereszteződésben rendőröket látni. A kisautókkal, vagy buszokkal érkező magyar szurkolókat a város bejáratától rendőri felvezetéssel viszik a stadionhoz, ahol a magyar szektor mellett őrzött parkolót biztosítanak számukra. 

Tavaly szeptemberben, a Románia-Magyarország vb-selejtezőt megelőző randalírozás miatt 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból, 19-et pénzbírsággal sújtottak. Akkor összesen hatvan - magyar és román - szurkolót állítottak elő. Idén országszerte 3000 csendőr és kétszerannyi rendőrt mozgósítottak a román-magyar meccs miatt. Romániában a rendőrség civil intézmény, míg a csendőrség katonai jellegű rendfenntartó szervezet. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken teljes készenlétet rendelt el a bukaresti magyar nagykövetségen, és a romániai konzuli hivatalokban. Zákonyi Botond az MTI megkeresésére közölte: kora délutánig egyetlen magyar állampolgár sem kért segítséget a romániai külképviseletektől és nincs tudomása arról, hogy a magyar szurkolókkal komolyabb incidensek történetek volna.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzték a szlovákokat a felkészülési tornán a kézilabdás lányok

A horvátokkal közös rendezésű decemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott… Tovább olvasom