Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Politológusok a pályán

Csak a bemelegítésként elfogyasztott kocsonya remegett, a téti öregfiúk lába nem. Pedig szombaton az ELTE jogi oktatói ellen fociztak, akik közt országszerte ismert politológusok is akadnak.
Téti öregfiúk a jogi oktatók ellen.
A tétiek többsége szereti a focit. Így van ez a Kukorelli családban is, amelynek egyik elszármazott tagja az Eötvös Loránd Tudományegyetemen oktat. Dr. Kukorelli István alkotmánybíró gyermekkora óta rajong a futballért és napjainkban is minden héten együtt rúgja a bőrt munkatársaival. Ezért is tűnt számára természetesnek, hogy szülőföldjének csapatával összehozza mostani játékostársait.

A téti öregfiúk már tavaly is kiálltak két barátságos mérkőzésen a jogi kar oktatói ellen. Egyszer városukban, egyszer Budapesten. Mindkét esetben azok nyertek, akik házigazdák voltak, ezért szombaton a téti iskola tornacsarnokában szoros küzdelem folyt.
Ám mielőtt a labda átvette volna a főszerepet, a helyi szokásoknak megfelelően héjában sült krumplival és ecettel tálalt kocsonyát fogyasztottak el a játékosok.

Ez meccs előtt nem számít nehéz ételnek a helyiek szerint, akiket nem a koruk vagy a családi állapotuk miatt neveznek öregfiúknak, hanem azért, mert versenyszerűen már nem fociznak. Van köztük kereskedelmi igazgató, rendőr, mezőgazdasági vállalkozó, kiskereskedő, művezető.

Kérdezve őket kiderült, hogy egyikük sem rettent meg attól, hogy ellenfeleik soraiban olyan neves emberek akadtak, mint Gíró Szász András, a Századvég Politikai Iskola igazgatója, a tévéből jól ismert politológus és Stumpf István volt kancelláriaminiszter, aki az akadémiai előadót cserélte tegnap délután a civil szabadságra. A taláros testület tagja, Tét díszpolgára is ellenfélként jelent meg a számára tulajdonképpen hazainak számító pályán és többek közt bátyja fia ellen játszott, de csak a futballb an – egyébként sokat tesz szülőföldjéért és a tétieknek a továbbiakban is támogatást ígér a városiasodáshoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják meg magukat

Nehéz feladat előtt áll a Tento-ETO. A tavalyi szezonban nagyszerű eredményt ért el a csapat.… Tovább olvasom