Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

PMFC-FC SOPRON 0-0

A futball nagy alapigazságai közé tartozik, hogy futás nélkül képtelenség játszani eredményesen.
27. p:
Bal oldalról ívelte be a labdát Kulcsár, Balaskó 20 méterről lőtt, Rabóczki védett.

39. p: Sipos gondolt egy merészet, a balösszekötő helyéről, 16 méterről lőtt, Rabóczki bravúrral védett.

60. p: Sipos ment el a jobb oldalon, laposan középre adta a labdát, Nógrádi 6 méterről  lőtt, Rabóczki óriási bravúrral védett, ám a labda visszapattant a pécsi csatár elé, de az ismétlést Rabóczki ismét bravúrral védte.

65. p: Szatmári ívelte be labdát Balaskóhoz, a pécsiek középpályása senkitől sem zavartatva 6 méterről átvette a labdát, majd jobbal, óriási helyzetben fölérúgta.

81. p: Lantos buktatta Ivancsicsot a kaputól 22 méterre, a szabadrúgást Ivancsics végezte el és ballal a lécre rúgta a labdát, amely a mezőnybe vágódott.

89. p: Szatmári ugratta ki Szabadost a soproni 16-oson belül, a pécsi védő 8 méterről lőtt, Rabóczki bravúrral védett.

90. p: Szatmári végzett el szögletet jobbról, és a beívelt labdát Lantos fejelte kapura, Rabóczki a léc alól bravúrral tolta szögletre.

A futball nagy alapigazságai közé tartozik, hogy futás nélkül képtelenség eredményesen, látványosan, közönségszórakoztatóan játszani. Pécsett a futball elemeiből szinte semmi sem valósult meg. Ácsorgó labdarúgók, rengeteg technikai hiba, pontatlanság, unalom jellemezte a találkozót. Mégis, ha a Sopron jobban összpontosít az első félidőben és a második félidő közepén, akár a három pontot is megszerezhette volna. Ám a hajrában Rabóczki Balázs védéseinek köszönhetően mégis örülniük kellett az egy pontnak.

Alacsony színvonalú és iramú mérkőzésen szerzett pontot a Sopron, vigaszt csupán Rabóczki jó formája jelenthet Selymes Tibor edző számára. Rabóczki társai keveset futva, összpontosítás nélkül futballoztak, úgy tűnik, hiába jók az edzések, hiába játszik pörgősen edzéseken a csapat, a mérkőzéseken vajmi kevés valósul meg. 

Keszei Ferenc:
– Az első félidőben pontatlanul futballoztunk, a másodikban pedig két mérkőzés megnyeréséhez elegendő helyzetet hagytunk ki.

Selymes Tibor: – Gyengén futballoztunk, isteni szerencsének köszönhetjük az egy pontot. Futás nélkül nem lehet futballozni. Szabó Tibor korai cseréjét az indokolta, hogy képtelenek voltunk megtartani a labdát, tehát taktikai oka volt a váltásnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplázott a lengyel futó

Gyõrbe érkezett a Bécs–Pozsony–Budapest Szupermaraton… Tovább olvasom