Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Pintér ment, Csank jön

Pintér Attila edző elköszönt a soproni futballcsapattól. Az új szakvezető Csank János lesz.

Csank János
Egymást érték hétfőn kora délután az események Sopronban, s ha az előzmények alapján nem is, a délelőtti edzésen látottakhoz képest mindenképpen váratlan fordulat következett be. Eldőlt, hogy nem Pintér Attila irányítja a következő évadban a szakmai munkát a soproni futballklubnál. Az együttest Magyar Kupa-győzelemig vezető szakember a hétfői edzést követően, kora délután számolt be a fejleményekről:

„Délután fél kettő tájban kaptam az információt Antók Zoltántól, a kft. egyik volt társtulajdonosától arról, hogy a klubnak sikerült megegyeznie egy befektetővel, aki azonban nem velem képzeli el a továbbiakban a munkát Sopronban.

Azt gondolom, ez így korrekt, sokkal tisztességesebb eljárás, mint ami egy éve történt velem a Ferencvárosnál. A soproni szurkolóknak nagyon köszönöm, hogy segítették, támogatták a csapatot. Úgy érzem, a Magyar Kupa-győzelemmel történelmet írtunk és olyan sikert értünk el, amilyenre a klub fennállása óta nem volt példa. A szurkolók mellett szeretném megköszönni segítőimnek a munkát."

A labdarúgóknak ma kell választ adniuk, elfogadják-e a szerződéstervezetekben foglaltakat. Ez vonatkozik a még élő szerződéssel rendelkező játékosokra is, akik az eredetihez képest módosított, az anyagiak tekintetében az eredetinél „karcsúbb" tervezeteket vehettek kézhez.

Információnk szerint a távozó Pintér Attilát Csank János válthatja a kispadon. A szakembert nemrég Zalaegerszegre csábították, de Romániában és Kuvaitban is szívesen látták volna.

Hétfőn egyébként a fővárosban tárgyalt az FC Sopron vezetősége. Gőbl Gábor ügyvezető a sok távozó játékos, valamint a támogató távozása, illetve a támogatását felfüggesztő szponzor után végre egy örömteli hírről számolt be. Ha a T-Com nem is, az Axelero utódja, a T-Online fél plusz egy évre meghosszabbította a szerződését a soproni futballklubbal. A cég lesz a csapat mezszponzora. Azt viszont, hogy milyen összeggel segíti a nehéz helyzetében az UEFA-kupára is készülő soproni futballklubot, az ügyvezető egyeőre nem akarta nyilvánosságra hozni.

Megoldódni látszanak a soproni együttes anyagi gondjai is. Úgy tudjuk a Pintér Attila által említett főtámogató a fehérvári futballklubbal is szóba hozott romániai üzletember, Marius Vizer lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stark Péter Angliában

A hónap végén kezdődik az élvonalbeli bajnokság. A felkészülés felén van túl az élvonalbeli Győri… Tovább olvasom