Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Pintér Attiláé a kispad

Sajtótájékoztató keretében jelentették be tegnap, hogy az NB I-ben kilencedik helyen végzett Matáv Sopron edzője a következő évadban a Ferencváros korábbi válogatott védője, Pintér Attila lesz. Emellett a klub tulajdonosi struktúrája is jelentősen átalakul.

A Matáv SC elnöke, dr. Cserich Zsolt a tulajdonosi struktúra átalakulásával kapcsolatban elmondta: az eddigi tulajdonos Matáv SC része a közeljövőben 55 százalék lesz, 25 százalékkal a soproni önkormányzat, hússzal pedig az Antók Nyomda szerepel a klubot üzemeltető gazdasági társaságban. Erre egyrészt azért volt szükség, mert az egyesületi tulajdonlás helyett már fel kell készülni a közeljövőben bevezetésre kerülő klublicenc feltételeinek megteremtésére, ráadásul – mivel a fő támogató, a Matáv csökkenti a támogatás összegét – a kieső források egy részét valahogy pótolni kell. Az egyesület tulajdona 55 százalékának egy részét is szeretné kisebb soproni támogatók között elosztani. A döntéshozó szerv a tulajdonosi struktúra átalakulása után változik, az eddig működő felügyelőbizottság helyett a taggyűlés dönt majd a csapatot érintő kérdésekben.

Antók Zoltán, az új befektető elmondta, több mint húsz évet élt Hollandiában, és onnan hazatérve előbb a celldömölki – ott a nyomdája, de szeretne terjeszkedni – és a pápai futballt próbálta felkarolni. Celldömölkön magára maradt, így ott valószínűleg kiszáll a futballból. A soproni lehetőségek, az épülő új stadion, a körülmények miatt is sokkal kecsegtetőbbek egy sikeres futballvállalkozás felépítésére, mint amilyen Pápán volt.

Az önkormányzat részéről Kránitz László országgyűlési képviselő elmondta, a klubban futballozó több száz gyerek és az épülő új stadion miatt is szeretné a testület felvállalni tulajdonosként is a futballklub támogatását. Bár sok helyre kellene sok pénz, a testület az élsportot, azon belül is a futballt nem akarja magára hagyni, így az eddigi 50 milliós támogatást, amelynek egy része a stadion üzemeltetése, továbbra is biztosítja. Június 26-án a közgyűlés dönt arról, tulajdonos legyen-e a város. Az előterjesztés mindenesetre már kész.

Az új edző, Pintér Attila kifejtette: a munkában és leendő soproni futballistáiban bízik. Mint mondta, a magyar futballista többnyire annyit tesz, amennyit követelnek tőle. Márpedig ő – talán saját játékos korszakának hibáiból okulva – keményen követel, tanít majd, és mindezt szeretné viszontlátni a pályán. Kicsit elérzékenyült, amikor tragikus hirtelenséggel elhunyt jó barátja, a Sopronban sikeresen edzősködő Simon Tibor került szóba. Elmondta, talán azért is voltak nagyon jó barátok, mert mindketten utáltak veszíteni, hasonló volt a habitusuk. Bízik benne, hogy szakmailag és mentalitás tekintetében talán azt az utat folytatva ő is sikeres lesz. Mindenesetre Pintér munkáját is Farkas József, közismert nevén Bringa segíti.

A következő évad játékoskeretével kapcsolatban Bognár György ügyvezető elmondta: most, hogy összeállt a szakmai stáb és sikerült a nevezés nem éppen egyszerű feltételeit teljesíteni, következhet a keret kialakítása. Ezzel kapcsolatban természetesen több dolgot kell a tulajdonosokkal és az új szakvezetővel egyeztetni. Ami biztos: teljesítményorientáltabbak lesznek a jövedelmek, sőt, valamelyest – 20–25 százalékkal csökken is a játékosok bére. Hogy itt minden mennyire képlékeny, azt jól jelzi: még azt sem tudni, Pintér mennyi ideig irányítja a szakmai munkát.
A cél az első évadban a 7–9. hely megszerzése egy lelkes, a közönség által is szeretett, elfogadott fiatal csapattal, amely a korábbi világválogatott kézilabdázó Marosi László nevével fémjelzett Jako sportszergyártó cég szerelésében játszik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóesélyek a 24. hétre

Az e heti totóban a spanyol és a svéd bajnokság mérkőzései szerepelnek. Tovább olvasom