Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Pintér Attila az ETO új vezetőedzője - videó

Ismét Pintér Attila lett a labdarúgó OTP Bank Ligában második Győri ETO FC vezetőedzője.
 A klub keddi sajtótájékoztatóján ugyan bemutatták a trénert, aki Csertői Aurélt váltja a kispadon, de a szerződést még nem írták alá a felek.
"Úgy gondoltuk, hogy egy vadonatúj vezetőedző legalább két-három hetet kért volna a csapat megismerésére, nekünk pedig erre most nincs időnk" - indokolta Pintér kinevezését Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője, aki hozzátette, hétfőn azért bontottak közös megegyezéssel szerződést Csertőivel, mert úgy látták, az együttes az elmúlt időszakban folyamatosan visszaeső teljesítményt nyújtott, s ezen saját eszközökkel nem tudtak változtatni. - "Pintér Attila, aki tavaly ilyenkor még a csapatot vezette, a játékosok nyolcvan-kilencven százalékát ismeri, felépített egy együttest, amellyel most tovább kell lépni, mert a céljaink változatlanok: meg akarjuk szerezni a bajnoki címet és ki szeretnénk lépni a nemzetközi porondra. Bízunk abban, hogy a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbíróság áprilisban számunkra kedvező döntést hoz, és ennek nem lesz akadálya."
A Győrt két évre, de legfeljebb egy alkalomra azért zárta ki a nemzetközi kupasorozatokból és büntette 50 000 euróra az európai szövetség (UEFA), mert nem fizette ki időben észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárát. Az ügy jelenleg a nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt van.

Videó: eto.huPintér azt mondta, azért vállalta el a felkérést, mert szereti a kihívásokat és szeret első lenni.

"Valóban ismerem a játékoskeretet, az elmúlt évihez képest még erősödött is, főként a középpályán" - tette hozzá. - "Két és fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy az ETO-nak három évre van szüksége ahhoz, hogy bajnok és a nemzetközi porondon is eredményes legyen. Most jött el ez az időszak, immár csak fel kell tenni az i-re a pontot. A sorsunk már nemcsak a mi kezünkben van, de mi csak saját magunkkal akarunk foglalkozni. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy győzzünk, vagy emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról."Pintér Attila - aki 1993-ban és 1994-ben másfél évig a klub játékosa volt - 2009 júniusában lett először a Győr vezetőedzője, első szezonjában mindjárt bronzérmet szerzett a csapattal, amellyel így az Európa Ligában indulhatott. A második számú kontinentális kupasorozatban a gárda a szlovák Nyitrát, majd a kazah Atyrau csapatát, s nagy meglepetésre a francia bajnokság akkori ötödik helyezettjét, a Montpellier-t is búcsúztatta, ám a selejtező utolsó körében már nem bírt a horvát Dinamo Zagrebbel.

A szakemberrel napra pontosan egy éve közös megegyezéssel bontottak szerződést azt követően, hogy a gárda a tizedik helyre csúszott vissza a bajnoki tabellán.

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. háté 2012. március 08. 18:13
  „Átböngészve a hozzászólásokat, vannak itt magyar emberek-szurkolók, és néhány fityeszes is idetévedt nyivákolni.
  Mert, nem tudnak mást!
  Ki megyek a meccsre, mert ETO-szurkoló vagyok, -hiába idióták, nyálas egyedek vezetik a "csapatot" !

  Azért az elgondolkodtató, hogy a fityesz-bolla-egyletek, teremben szaladgálók, a gyirmóti, a csanaki, a szentivániak sok millió forintot kaptak, míg a DAC a Dózsa semmit! Éljen a megbonthatatlan fityesz-kdnp barbártság!”
 • 88. drKotász 2012. március 07. 22:48
  „87. gondolat1234
  +1”
 • 87. gondolat1234 2012. március 07. 22:20
  „Nem is tudom. Hogy őszinte legyek, én nem bánom, hogy Csertői ment. Volt egy szép győzelmi sorozata a szezon kezdetén, bár ott is egyszer-kétszer már szerencsével/bűn gyenge játékkal, majd aztán már vergődés a szezon félideje felé. Aztán tavaszi szezonkezdésnek ettől az enervált Videotontól (most hétvégén is amit mutattak, nevetséges) kaptunk egy sima ötöst, bakik/hibák egymás hegyén-hátán, amiket megyei szinten sem szabadna elkövetni. Majd jött a kiesőjelölt Haladás, ahonnan mázlival elhoztunk egy ikszet. Azt nem éreztem, hogy a játékosok ellene játszottak volna, ennyit tudnak és kész. De ! Engem ne áltasson a vezetőség, hogy gyorsan két meccs után ezért a Csertőit repíteni is kell és már másnap ! ilyen gyorsan meg is van az új edző. Akire azért esett a választás, mert egyrészt jól ismeri a csapatot (nem kell az alapoktól kezdeni), másrészt lendületet tud nekik biztos az új edző adni. Namost a Pintért épp azért küldték el, mert már a csapatot (akiket ugye 90 %-ban ismer) nem tudta motiválni és akkor most tudni fogja ? Ráadásul pont vele nyerjük meg a bajnokságot, akit azért zavartak el, mert nézhetetlen bunkerfocit játszatott ? A vezetőség nyiltakozatában egymást ütik a mondatok (és a múlt)... hát kíváncsian várom mi lesz... szerintem ugyanez megy tovább, mint eddig: élvezhetetlen foci, szerencsés győzelmek, ikszek és egy kb negyedik hely..”
 • 86. drKotász 2012. március 07. 19:59
  „Miért rúgták ki Csertőit?

  Göbölyös János
  2012. március 7., Szerda 12:01

  Hétfőn délelőtt Csertői Aurél edzést tartott az ETO-nak, néhány órával később kirúgták, kedden pedig már Pintér Attila vezette a győriek tréningjét. Ilyen egyszerű ez. De vajon mi áll a döntés mögött? Hivatalos válasz van, a valódit keressük.

  Melegváltás Győrben, Pintér Attila egy év után visszatért és leült Csertői Aurél helyére - Fotó: gyorplusz.hu

  Melegváltás Győrben, Pintér Attila egy év után visszatért és leült Csertői Aurél helyére - Fotó: gyorplusz.hu

  Miért van az, hogy mi egy edzőváltást sem tudunk normálisan levezényelni? Arra már fel sem kapjuk a fejünket, ha havonta kirúgnak valakit, tizennyolc forduló elég volt ahhoz, hogy kilenc klubban megtörténjen a csere, és hol van még a vége. Ha a játékunkra nem is, a kispadon történt alakításainkra büszkék lehetünk, ebben a műfajban leköröztük Európát.

  De nem is ez a legnagyobb baj, elvégre bárhol a világon bevett szokás, hogy ha nem jönnek az eredmények, vagy nem úgy jönnek, ahogyan azt a klub első embere szeretné, akkor a leggyorsabb, legegyszerűbb, bár közel sem biztos, hogy a legolcsóbb megoldást választja - kirúgja az edzőt. Ezt aztán a legkülönbözőbb módon kommunikálják, van ahol megmondják az igazat, van ahol mellébeszélnek. Mi az esetek többségében az utóbbiakhoz tartozunk.

  Valami hasonló történt most (is) Győrben, mert bár a hivatalos indoklás szerint "az elmúlt időszakban visszaesett a csapat teljesítménye, ezért veszélybe került a kitűzött cél elérése", Csertői eltávolítása mögött valami más is lehet. Hogy pontosan mi, azt talán soha nem tudjuk meg, már csak azért sem, mert a váltás alig huszonnégy óra alatt, és feltűnően békés hangulatban lezajlott. A ,,közös megegyezéses" szöveg mögött olyan érvek és érdekek húzódnak, amelyek elkenik a valóságot, azt ugyanis elég nehéz lenne elhitetni bárkivel, hogy a percek alatt kiebrudalt edző önként és dalolva lemondott a szerződése végéig, azaz 2013 június 30-ig járó pénzéről. Bár az is lehet, hogy megkapta, akkor viszont egyoldalú lépésről van szó, ami ugye nem fér bele a közös megegyezés kategóriájába.

  Ha az ETO - mint klub - itt, ezen a ponton megáll, és nem próbálja megértetni a sajtóval, a szurkolókkal, hogy mi vezérelte a döntés meghozatalában, talán mindenki jobban járt volna. Ehelyett Klement Tibor ügyvezető igazgató feltűnően vontatottan, a szavakat keresgélve rávilágított a lényegre, és megismételte, hogy bizony az idény előtt megfogalmazott cél teljesítése, azaz a bajnoki cím és a Magyar Kupa-győzelem megszerzése ha nem is elúszott, de veszélybe került.

  Itt valami sántít. A győriek valóban úgy kezdték a bajnokságot, hogy annak végén nemzetközi kupa-indulásra jogosító helyen végezzenek, ám akkor - és azóta sem - szó nem volt arról, hogy ez kizárólag az első helyet jelenti. Más kérdés, hogy az ősszel az együttes történelmi szériát produkált (11 győzelem, egy döntetlen, három vereség), és ezzel a ´80-as évek Verebes-féle aranycsapatának mutatóit is felülmúlta. Magát a prémiumrendszert is a nemzetközi porondhoz szabták, abban ugyanis az áll, és ezt szintén Klement nyilatkozta, hogy ,,az egyik kategória szerint, ha a csapat az egyes fordulók után az első-negyedik helyek valamelyikét foglalja el, vagy valamilyen oknál fogva lejjebb áll ugyan a táblázaton, de a megszerezhető pontok hatvanhét százalékát begyűjtötte, akkor két és félszer többet ér egy győztes meccs, mint az ötödik-tizedik pozícióban, ennél rosszabb szereplés esetén pedig nincs juttatás". És ami a lényeg, célprémium kizárólag a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyezés kiharcolásáért jár, a Magyar Kupában pedig csak a végső győzelemért fizet a klub.

  Nos, ami a bajnokságot illeti, a Győr vastagon teljesítette - és teljesíti most is - a fenti kritériumokat, öt ponttal vezet a negyedik Honvéd előtt, a megszerezhető pontok 70,37 százalékát begyűjtötte, s bár a remélt kupagyőzelemnek minden bizonnyal lőttek, a nemzetközi szereplés lehetősége továbbra is adott. Már csak azért is, mert Klement korábban azt is kijelentette, hogy ,,bizakodó vagyok, mert az ETO hagyományosan tavasszal szerepel jobban, és ha az őszt a dobogón fejeznénk be...".

  Ott fejezték be. Annak is a második fokán, nyolc pontot verve a negyedik Honvédra...

  Aztán volt még egy - nem kifejezetten az eredményességet célzó - terv, miszerint az utóbbi években légiósokkal csordultig feltöltött keretben nagyobb szerepet kapjanak a magyar játékosok. Csertői ennek a kívánalomnak is eleget tett, mert bár nem történt látványos csökkenés, az irány jól látható, amíg az előző idényben rendszerint nyolc-kilenc külföldi kapott helyet a kezdőcsapatban és öt-hat a cserék között, addig az elmúlt egy évben ha nem is megfordult, de kiegyenlítődött ez az arány.

  Az ügyvezető igazgatónak azt is sikerült kimondania az indoklásában, hogy az ősz végétől folyamatos a visszaesés, ami megint nem teljesen igaz, a hullámzó teljesítmény jobban fedi a valóságot. A tavalyi utolsó öt fordulóban győzelmek (Videoton, Pápa, Újpest) és vereségek (Honvéd, Pécs) váltották egymást, de egy ponttal így is többet szerzett a csapat, mint az azt megelőző idény hasonló időszakában. Ami pedig a legutóbbi, Haladás elleni döntetlent illeti, Szombathelyen nyerni nem tartozik a kötelező házi feladat kategóriájába.

  Összességében tehát Csertői mindvégig abban a pozícióban tartotta az ETO-t, amelyik kényelmesen biztosítja a nemzetközi kupaszereplés jogát, ráadásul úgy tette mindezt, hogy az UEFA folyamatosan eltiltással fenyegeti a klubot, az ügyben a nemzetközi Sportdöntőbíróság mondja ki a végső szót - valamikor tavasszal. Itt azért érdemes megjegyezni, a kínos helyzetet - még ha végül a győrieknek is lesz igazuk - éppen azok teremtették, akik most kirúgták az edzőt, személy szerint Klement Tibornak kell magyarázkodnia és bizonyítania, hogy ő, azaz a klub nem hibázott. Ennyit a múltról, a jelen azonban ennél is érdekesebb.

  Napra pontosan egy esztendeje Pintér Attilát - természetesen közös megegyezéssel - felállították a kispadról, akkor Tarsoly Csaba elnök azt nyilatkozta, reméli, fognak még együtt dolgozni. Hát akkor rajta, a jóslat bejött, keddtől újra Pintér az edző. Ebben a helyzetben persze aligha lehetett volna alkalmasabb személyt találni, hiszen nála jobban valóban nem ismerheti senki a játékosokat, maximum annyi lesz a különbség, hogy ma már kevesebb az idegen szó, a magyar nyelv a meghatározó az öltözőben. Pintér reaktiválása tehát adta magát, a kommunikáció azonban ebben az esetben is zavarosnak tűnik.

  A keddi sajtótájékoztatón azt találta mondani Klement Tibor, hogy megpróbálnak új impulzust adni a csapatnak, ezért hívták vissza a korábbi trénert. Hát, nem tudom, hogy az impulzusok egy év után újnak számítanak-e ott, ahol a keret nyolcvan-kilencven százalékban ugyanaz, mint amelyikkel az edző korábban másfél évig együtt dolgozott.

  Aztán azt is megtudhattuk, azért kérték fel ismét Pintért, mert nincs idő új edzőt keresgetni, aki esetleg kérne két-három hetet arra, hogy megismerje a csapatot, a sűrű program nem engedi meg az időhúzást. Ehhez pusztán annyit tennék hozzá, hogy a Győr már nem érdekelt a Ligakupában, a Videoton elleni, jövő szerdai Magyar Kupa-visszavágóval pedig minden bizonnyal ezt a sorozatot is letudja, csak a bajnokságra kell koncentrálnia. A tavaszinál ritkább programja tehát csak akkor lenne, ha valamilyen oknál fogva törölnének néhány fordulót az NB I-ben...

  Hogy Pintér se érezhesse magát teljes nyugalomban, ismét elhangzott a mostanában sokat ismételt mondat, mely szerint a terv nem változott, a cél a bajnoki cím. Hogy aztán ez szerepel-e majd a szerződésben, egyáltalán mennyi időt adnak a trénernek, az nem derült ki, mondván olyan hirtelen kellett dönteni, hogy nem volt idő aláírni a kontraktust. Hát, Csertői kirúgásának ismert részletei tükrében nem is biztos, hogy szükség van rá...

  Amit viszont sürgősen át kellene gondolni Győrben, az a szakvezetők kiválasztása. Tarsoly Csaba minden tőle telhetőt, sőt talán többet is megtett azért, hogy az ETO a magyar labdarúgás egyik legstabilabb futballklubja legyen, stadiont építtetett, akadémiát működtet, a saját és az általa hozott szponzorok, támogatók pénzéből mintaként állította mások elé a sokáig agonizáló egyesületet. Egyvalamit nem tudott megoldani a mai napig, képtelen megtalálni a neki és céljainak megfelelő szakembert. Tizenkettedik éve ő az ETO elnöke, ez idő alatt a mostani a tizennegyedik edzőváltás, voltak természetesen(...) duplázók is (Varga Zoltán, Reszeli Soós István, Csertői Aurél, Pintér Attila), de így is a tizenegyedik edzőt ,,fogyasztja". Mentségére legyen mondva, nem csak ő lő mellé rendszeresen, a már említett Verebes-korszak óta, azaz három évtizede nem sikerült olyan edzőt kinevezni a győri kispadra, aki két évnél hosszabb ideig irányíthatta a csapatot, ráadásul tizennyolc esetben idény közben történt a váltás.

  A Csertői-ügy kilóg a sorból. Most papíron minden rendben volt, még ha ezt utólag máshogy is próbálják magyarázni. Mert lehet melléfogni, lehet évente új edzőt szerződtetni, majd ,,közös megegyezéssel kirúgni", egyvalamit nem szerencsés folytatni - a mellébeszélést.

  Abból ugyanis biztosan nem lesz bajnoki cím, de még dobogó sem.”
 • 85. bzozo174 2012. március 07. 15:07
  „De azért majd arra kiváncsi leszek,hogy amikor nem lesz bajnok az ETO akkor mit fog mondani ez a szégyenteljes banda!!!Na akkor kell kimenni a stadionba és elzavarni mindet a búsba!!!Ennek a klementnek is nagyon nehezen megy a nyilatkozat olyan mintha súgnának neki!!”
 • 84. Balcsatár05 2012. március 07. 14:55
  „mit játszátok agyatokat ?? menne a szekér akkor meg elvagytok ragadtatva....divat drukerek”
 • 83. vadfruttik 2012. március 07. 14:24
  „Nem valószínű,hogy változna valami,hiszen f...nak rá(nk)tényleg.De azért biztosan kapna nyilvánosságot.Én mindenesetre amíg ez a görény itt van nem megyek ki,3bérletes haverom se fog kimenni pénteken.Persze nem valószínű,hogy T.CS.-nek ez nagyon fájna...”
 • 82. iamnoone 2012. március 07. 13:31
  „ha lenne összefogás és tegyük fel, hogy senki nem jönne ki meccsre (ami egyébként is abszurdum szerintem), akkor szerintetek változna valami? amikor jól ment a csapatnak sem voltunk 3.000 -nél többen, szóval a hangulat eddig is f*s volt
  egy kongó stadion sem zavarná ezeket, higgyétek el!”
 • 81. pappe 2012. március 07. 13:06
  „Most akkor - T. Moderátor - ezek a politikai indíttatású hozzászólások a hotelekről, magtárakról, Népszaváról, klubrádiókról, fülkeforradalmi hevületekről, NEM az off-topik kategóriába tartoznak???”
 • 80. bzozo174 2012. március 07. 11:31
  „Na akkor ne mennyünk ki a meccsre és legyen egy szép stadionban egy szép üres lelátó!De akkor legalább a következő két hazain tegyük ezt és akkor majd elgondolkodik ez a bagázs!!Valaki már említette,hogy a játékosok sérültek voltak a pintérnél lehet újra előfordul!!!!Hiszen a futbalista sérülékeny!”
 • 79. öszödiböszme 2012. március 07. 10:52
  „76. Patriot 2012.03.07. 09:34
  Miért? Nem úgy kell kibontani a szotyit??
  Látom azért a szóló agysejted fülkeforradalom hevületében tobzódik! Valójában te tévedtél el. Ez nem a fityisz agitprop iroda. Széles vásznú retket nem itt találod.”
 • 78. vadfruttik 2012. március 07. 10:46
  „Biztosan figyelemfelkeltő lenne ha nem mennénk ki meccsre,de sajnos mi győri szurkolók eddig sem jeleskedtünk nagyon összefogásban...”
 • 77. mekkmester 2012. március 07. 10:14
  „ÚJ?!?!?!?!?!?!”
 • 76. Patriot 2012. március 07. 09:34
  „urbaniastapista, eltévedtél.
  Ezekre a népszava és klubrádiós fórumokban van kereslet.”
 • 75. urbaniastapista 2012. március 07. 09:17
  „Erről ki tud valamit:
  "Az MFB új vezetése több ügyben feljelentéseket is tett a 2010-es kormányváltás után, ilyen volt például a ceglédi Best Western Aquarell Hotel 2,1 milliárd forintos, a Rácz fürdő 6 milliárdos, az adonyi Magtárház 11 milliárdos, a szolnoki papírgyár 10,6 milliárdos, a győri stadionrekonstrukció 16,9 milliárdos és az egerszalóki hotel 7,2 milliárdos kockázatos kölcsöne, valamint a pétfürdői Nitrogénművek 17,1 milliárd forintos kezességvállalása."
  ?”
 • 74. wunderli 2012. március 07. 08:04
  „Normálisak ezek?”
 • 73. okostojas007 2012. március 07. 06:40
  „mindenki azt kap - amit megérdemel.....
  vagy amit ráerőltetnek.....”
 • 72. Tibi1 2012. március 06. 23:51
  „67:Barka: Részemről benne vagyok! Bérletes létemre nem megyek ki a meccsre!
  ÜRES LELÁTÓT A SIÓFOK ELLEN!!!!
  Attól talán felébrednek...:-(”
 • 71. panucci 2012. március 06. 23:33
  „Hozta magát a vezetés mint már oly sokszor a klub fennállása alatt. Ez az egész a pénzről szól meg a mutyizásról. Ne gondolja itt senki hogy ezeket valaha is érdekelte a klub vagy a szurkolók bizalma. Őket csak az érdekli hogy minél több pénzt kivegyenek vagy éppen tisztára mossanak a klubbon keresztül. A többi meg le van sz......”
 • 70. TNA85 2012. március 06. 23:09
  „69. mstummer
  Ha mindenki úgy gondolkodna, mint te (tehát kimenne a meccsekre), Pintérnek bérelt helye lenne a padon élete végéig. Amíg néző lesz, addig nem fogják észre venni magukat az ilyen Klement-félék. De te csak menj ki és vidd a barátaidat is, hadd lássák Tarsolyék, hogy minden oké, van igény a szemétre.”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatérését tervezi a 45 éves Cipollini

A májusi Giro díItalia országúti kerékpáros körversenyen szeretne visszatérni a 45 éves Mario… Tovább olvasom