Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Pinte újra zöld-fehérben

Nem mondhatni, hogy unalmasan telnek a napok Győrött. Szerdán lemondott Tamási Zsolt, az ETO FC vezetőedzője, másnap pedig kinevezték utódjául Csertői Aurélt. Pénteken a játékoskeretben történt változás: a zöld-fehérek ugyanis leigazolták az egykori szlovák válogatott Pinte Attilát, aki korábban a Ferencváros színeiben már szerepelt a magyar élvonalban, legutóbb pedig a görög Panioniosz csapatában játszott.
Onnan azonban szerződése lejárta előtt eljött, mivel az athéni együttes jelentős összeggel tartozik a támadónak. Az ügy már a FIFA illetékes bizottsága előtt hever, várhatóan az elkövetkezendő hetekben megszületik a döntés.
Pinte addig sem tétlenkedik, s bár több ajánlata is volt, tegnap megállapodott az ETO FC vezetőivel, s a tavaszi szezon során újra zöld-fehérben futballozik.

– Valóban voltak ajánlataim máshonnan is – kezdte a 32 éves, 29-szeres válogatott labdarúgó. – A győriek ajánlata azonban nagyon kedvező volt, ráadásul ők ismerik a képességeimet, s próbajáték nélkül szerződtettek.
– Eszerint másutt ehhez kötötték csak a szerződtetését?
– Külföldön igen. Szó sincs arról, hogy megijedtem volna, de december eleje óta nem játszottam, így nem biztos, hogy célszerű lett volna kimennem egy olyan bajnokságba amely most is zajlik, s lendületben vannak a játékosok.
– Magyarországról a hírek szerint más klubok is invitálták. Mi szólt mégis a győriek mellett?
– Leginkább az, hogy nagyon korrekt volt az ajánlat, másrészt pedig Győr közel van az otthonomhoz. Ez az érv is nagyon fontos volt.
– Mennyi időre igazol az ETO-hoz?
– Első körben fél évig leszek a zöld-fehérek labdarúgója. Aztán ha jól sikerül a tavaszi szezon, akkor további két évre szólhat a megállapodás.
– Úgy fest, rendeződni látszik a helyzete. Mennyire viselte meg a görögországi tortúra?
– Az sokkal jobban, hogy az utóbbi időben már nem futballozhattam. Természetesen az anyagi része is érzékenyen érintett, de remélem, hamarosan pont kerül az ügyem végére. Most már csak arra várok én is és a győri vezetők is, hogy jogerős döntés szülessen.
Addig remélhetőleg már tényleg nem kell sokat várni, s Pinte Attila Győrött is meg tudja ismételni azt a játékát, amit a Ferencvárosban az első időszakban produkált. Akkor alighanem érvénybe lép a szerződés további két évre szóló passzusa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh ismét villogott

Helyreállította a Szegeden bizony alaposan megtépázott tekintélyét a GySEV-Orsi női… Tovább olvasom