Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 29°C Még több cikk.

Pihenőnap a Dakar-ralin

Félidejéhez s egyben egyetlen pihenőnapjához érkezett vasárnap a Dakar-rali. A résztvevőknek végre jutott némi idejük a kikapcsolódásra, valamint a technikai felkészítésre.
A résztvevőknek végre jutott némi idejük a kikapcsolódásra, valamint a technikai felkészítésre, hiszen a mezőny tagjai tudták: kőkemény, megpróbáltatásokkal teli egy hét vár még rájuk.

Bivuak. Sátortábor az aktuális szakasz végén, ahol a versenyzők meghúzhatják magukat, álomra hajthatják a fejüket. A helyi katonaság által őrzött "vadkemping" most Atarban épült fel, s a sivatagi show résztvevői egy teljes napig élvezhették a semmittevést. Persze csak papíron, hiszen a sebek nyalogatása mellett a járművek hibáinak a kijavítása jelentette a progra- mot a ralisok számára.

- Az esti táborhelynek több része van - mesélte a negyedik Dakar-raliján részt vevő Palik László. - A szervezők részlege, a versenyirányítók, a kórház, a sajtó képviselői és a televíziósok a számukra kijelölt repülőgép körül tömörülnek, de nekünk a legfontosabb terület a központi sátor. A fárasztó nap után itt kapunk harapni- és innivalót, s az sem elhanyagolható szempont, hogy itt jut időnk beszélgetni a többiekkel.

Esténként nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít az egész, hiszen a rajtlistákat és az esetleges itinerjavításokat is e helyütt függesztik ki. Elképzelhető, hogy mit éreztünk, amikor a közelmúltban egy rossz lámpa miatt leégett az egész sátor. Attól rettegtünk, hogy élelem nélkül maradunk, de szerencsére a szervezők hamar orvosolták a problémát, így nem haltunk éhen...

Az összetett negyvenegyedik helyén álló Kis Sándor, az RTL Motorsport Klub másik pilótája azt is elmagyarázta, hogy miért szeparálódnak el a motorosoktól az autósok és a kamionosok.

- Természetesen nincs semmi bajunk velük, de a motorosok sokkal korábban rajtolnak, mint mi, s ha hajnalban a füledtől néhány méterre próbálnak beindítani egy KTM-et, bizony ott nem lesz alvás - mondta Kis. - Egyébként, a félreértések elkerülése végett, nem ágyban, párnák és paplanok között hajtjuk álomra a fejünket. Van, aki sátrat ver, de akad olyan is, aki csak leteríti valahová a hálózsákját, s a szabad ég alatt hortyog, de szerintem a kamionosok csinálják a legjobban, hiszen ők a járművük tetején szoktak nyugovóra térni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exkluzív interjú a Dakarról

A sivatagi tevefű okozza a legnagyobb problémát a Dakar ralin résztvevő győri motorosoknak. Varga Ákost, aki sok tapasztalt versenyzőt is megelőzött, a mauritániai Tichitben sikerült telefonvégre kapnunk. Bár az elmúlt héten a magyaroknak volt részük sátortűzben, homokviharban és esésekben, egyelőre ők és járműveik is jól bírják a megpróbáltatásokat. Tovább olvasom