Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Pihen és a jövőjét tervezi

Földingné Nagy Judit győri maratoni futó megszokott sikerei elmaradtak az utóbbi időben.

Földingné Nagy Judit: még nem járt le az ideje, jövőre újra csatasorba áll.
A kilencvenes években szinte nem rendeztek olyan rangos nemzetközi versenyt – olimpiát, világbajnokságot és EB-t sem –, ahol ne állt volna rajthoz a magyar színek képviseletében Földingné Nagy Judit. Sőt, volt egy időszak, amikor sikert sikerre halmozott, nevét a legjobbak között jegyezték a verseny rendezők. Tavaly azonban már alig hallottunk a futónőről, mindössze a Balaton Maratonon aratott győzelmével hívta fel magára a figyelmet.

„ Kellemes évzárónak bizonyult ez a viadal. A tavalyi évet pihenéssel töltöttem, és amikor meghívtak a szervezők, a buli kedvéért vállaltam a részvételt. A maratoni távot nem a klasszikus módon kellett teljesíteni, hanem két nap alatt három rajttal, ami azért okozott egy pici nehézséget."

Az elmúlt évet a regeneráció jegyében töltötte a maratoni futó. Orvos, természetgyógyász, fizioterapeuta foglalkozott vele. A napi futásokat ugyan nem hagyta ki, ám az intenzitás töredéke volt a korábbinak.
„ Régóta futom a maratonikat, és bár súlyosabb sérülésem, betegségem nem volt az évek során, a szervezetem azért jelezte, szüksége van pihenésre, feltöltődésre. Erre szántam 2004-et és ezt tervezem idénre is. A profi futást nem adom fel, ám szépen, fokozatosan akarok visszatérni az élvonalba. Annál is inkább, mert decemberben betöltöm a negyvenedik évemet és így jövőre a veterán kategóriában indulhatok a nagy viadalokon."

A jövőt persze másként is tervezgeti. Ha eljön az ideje, szeretne tanítani az atlétika szépségeire. Lesz miről mesélnie...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól kezdtek a győri motorosok

Nem kezdte rosszul az újonc Varga Ákos és Nagy Péter a Dakar-ralit. A két győri fiatalember a prológ és az európai szakaszok után az első százban tanyázik. Sőt, Varga kifejezetten jól ment, hiszen összetettben jelenleg a harmincharmadik. Nagy valamivel hátrábbról folytathatja a versenyt, mely mától már Afrikában halad tovább, ő jelenleg a kilencvenedik. Tovább olvasom