Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Pezsgő sportélet Mosonszolnokon

Sok település megirigyelhetné a Mosonszolnokon található körülményeket: remekül felszerelt sporttelep, minden igényt kielégítő öltöző, valamint eredményjelző mutatja, a községben szeretik a labdarúgást.
Egy település, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (62.)

Megyeszerte nagyon sok település megirigyelhetné a Mosonszolnokon található körülményeket: remekül felszerelt sporttelep, minden igényt kielégítő öltöző, valamint eredményjelző mutatja, a községben szeretik a labdarúgást. Ezenkívül a többfunkciós sportcsarnok – alagsorában egy modern tekepályával – is a verseny- és a szabadidősportot szolgálja.
Lachmann János (47), a Mosonszolnoki Sportegyesület elnöke büszke is a környezetre.

– A sportkarrieremet is a községben kezdtem, majd szombathelyi tanulmányaim alatt a Haladás VSE-ben rúgtam a labdát az U16-os korosztályban – mondta bemutatkozásként Lachmann János. – Az iskolai évek után újra a mosonszolnoki egyesületbe igazoltam vissza. A szombathelyi kitérő viszont jó volt arra is, hogy megmutatta: mekkora különbség van egy falusi és egy NB I-es csapat színvonala között. Az aktív pályafutásomat huszonnyolc évesen több sérülés után fejeztem be.
A focitól persze nem volt könnyű elszakadni, így Lachmann János rövid idő múlva a klubvezetőség tagja lett.

– Megalakítottuk az öregfiúkcsapatot, 2001-ben veretlenül nyertük meg a bajnokságunkat. Lassan immár húsz éve, hogy három év megszakítással folyamatosan a sportegyesület vezetőségében dolgozom. A sportcsarnok megépülése utáni években egyesületünk nagyon gyorsan fejlődött és hamarosan öt szakosztályossá bővült. A labdarúgás mellett kézilabda-, teke-, dzsúdó- és kick-box szakosztályunk van, amelyekben több mint százan sportolnak. Három évvel ezelőtt megválasztottak az egyesület elnökének. Országos és nemzetközi versenyeket szerveztünk, mint például kick-box ob, dzsúdó korosztályos diákolimpia, Magyarország–Ausztria U17-es kézilabda-mérkőzés. Az elmúlt év nyarától az eddig a Mogaac DSE-vel közösen működtetett NB II-es kézilabdacsapatot is átvette az egyesület. Létrehoztuk a Mosonszolnok Sportjáért díjat, melyet első alkalommal Török Sándor és Pribránszki György kapott meg. Szeretném megemlíteni a jelenlegi vezetőségi tagok – Gyurics Erika, Mészáros Tamásné, Pataky László, Kalóz Attila, Kobl Tamás, Pribránszki Ákos, Kopácsi György – áldozatos munkáját is.

Török Sándor, Mosonszolnok polgármestere:
– Örülök annak, hogy településünkön Lachmann János a sportegyesület elnöke, mert nagy és felelősségteljes munkát végez, mindezt persze társadalmi munkában. Bízom benne, hogy lesz ereje és szabadideje a közelgő választásokat követően is ezt a feladatot vállalni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos győri vereség

A győriek már a nyitónegyedben tízpontos hátrányba kerültek az éllovas, négyszeres Euroliga-bajnok… Tovább olvasom