Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Pezsgő győri utánpótlás

Százhúsz igazolt utánpótkláskorú játékosa van a Győri ETO HC-nek. A legnépesebb csoport a legfiatalabbaké.

Bár az idei évben a Győri ETO HC felnőttcsapata nem szerepel a bajnokságban, a győri jégkorongélet nem szűnt meg. Az utánpótlásban ugyanis egyre több gyerek játszik, azaz van dolga bőven Bartalis Józsefnek, a klub utánpótlásszakág-vezetőjének, valamint munkatársainak.

„Szerencsére nincs ok a panaszra, mert sokan vagyunk. Csak a szövetség által regisztrált, igazolt játékosok száma százhúsz. Ennek fele a legkisebbek, a szupermini és a mini korosztály. Számukra hétvégén kezdődik majd a bajnokság Budapesten, illetve Debrecenben" – kezdte Bartalis József.

Nagy kérdés, az első csapat hiánya mennyire érezteti hatását.
„Azért hiányzik, mert a nagycsapat révén láthatnák a magyar válogatottakat az Alba Volán vagy mondjuk az Újpest színeiben. Remélhetőleg jövőre újra lesz majd első csapat, hiszen a csapat magja továbbra is összetart, hetente háromszor edzenek, míg páran kölcsönben máshol játszanak" – folytatta a szakvezető.

Ami a legkisebbek és a legnagyobbak közötti átmenetet illeti, ott vannak kisebb hiányosságok. A kölyök korosztály a Zalaegerszeggel közösen tud csak indul a bajnokságban, míg a serdülők és ifisták is egy csapatban készülnek, s játszanak barátságos mérkőzéseket.
„A legfontosabb, hogy minél szélesebb bázisra lehessen építkezni. Ebben nagy segítség az óvodások oktatása, mert közöttük nagyon sok tehetséges gyerek van, s szerencsére mind többen szeretnének jégkorongozók lenni" – mondta Bartalis.

Ami még érdekesebbé teszi a dolgot, a legifjabb jégkorongos palánták között lányok is vannak. A hatvan gyerek több mint tizede...
A klub utánpótlás munkáját mutatja, hogy a sportág alapjait Győrött megtanuló Bartalis István – Bartalis József fia – ma már Svédországban korongozik. Igaz, a két állomás között azért a legtehetségesebb magyarokat összegyűjtő Budapest Stars együttesét is megjárta a 16 éves fiatalember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri az év edzője és a legjobb ifi is

Remekül szerepelt idén a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub, ugyanis az eredményességi mutatók… Tovább olvasom