Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Petőházi remény

Az egy évvel korábbi harmadik helyezés elérése után az új bajnokságban mind a szakvezetés, mind pedig a szurkolók a jó eredmények folytatását várták el a Petőháza NB II-es labdarúgócsapatától.
Ezzel szemben a jelenlegi tizedik hely jelentősen elmaradt a várakozástól. A szakvezetés a bajnokság előtt a 2–6. hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul, mivel megvárták a versenykiírást, ami ugye módosult a korábbiakhoz képest. A tizenkét csapatos bajnokságban előbb sor kerül az oda-vissza mérkőzésekre, majd most tavasszal az első hat a felsőházban az érmes helyekért, míg a második hat a kiesés elkerüléséért küzdhet majd. Nos, egyelőre a felsőházi helyezéstől eltávolodott a Petőháza, igaz, a kiesés veszélye sem fenyegeti még nagyon. De mindezek mellett sokkal nagyobb probléma is foglalkoztatta az egyesület vezetőit a téli holtszezonban.
– Ahogy közeledünk a bajnoki nyitányhoz, egyre kevesebb a bizonytalanság – mondta Horváth György edző.

– Nem könnyű a csapat helyzete az biztos, de nálunk is beigazolódott, hogy bajban erősödik a közösség, s ezt láttam az utóbbi időben a fiúkon. Az indulunk, nem indulunk bizonytalanság után a krízisen túl vagyunk, az itt maradottak vállalták a feladatot, ezt a félévet mindenki becsülettel fogja végigjátszani.

– Mennyire változott meg a játékosállomány?
– Ábrahám, Bánfalvi, Begovics és Körmendi Ausztriába távozott, Csonka visszatért Csornára, Hegyi pedig Szilba, míg Németh Tamás befejezte pályafutását. Hiányzik még Heller, aki az egész felkészülési idő alatt sérülés miatt nem tudott dolgozni. Természetesen köszönettel tartozunk az ETO tulajdonosának, aki a megyei szövetség elnökének közbenjárására a segítségünkre sietett és hat fiatal játékos átigazolásával sikerült az eltávozottakat pótolni. Közülük jelenleg Tóth és Füsi sérült, de Lakatos, Drugon, Szpevár és Németh László a bajnoki nyitányon már a kezdő csapatban kaphat helyet. Úgy érzem, hogy a játékosokban van annyi bizonyítási vágy, amely a minimálisan kitűzött célhoz, a biztos bentmaradás kiharcolásához elegendő lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovardából a szabadba

Megrendezték az idei fedett pályás díjugrató versenysorozat utolsó győri területi versenyét is, a… Tovább olvasom