Kisalföld logö

2018. 08. 22. szerda - Menyhért, Mirjam 20°C | 31°C Még több cikk.

Pénzügyminiszteri maraton

A hivatalos mezőnyön kívüliként, pusztán sportszeretetből vállalta tegnap a Bécs–Budapest maraton egyik húsz kilométeres szakaszát László Csaba pénzügyminiszter, akivel rövid pihenője alatt beszélgettünk.
Samu László Csaba pénzügyminiszter láthatóan jó formában futott át Fertőmeggyesnél (Mörbisch) az osztrák–magyar határon.
– Mi a nehezebb, az új költségvetés megalkotása, vagy ez a mostani futólecke?

– Az előbbi jóval hosszabb maraton, de változatosabb, sok apró részhajrával. Szerencsére azonban már a célegyenesben vagyunk, és november végéig be is futhatunk a lényegi kérdésekben. Mindamellett fontosnak tartom a fizikai kondíciót, nélküle elképzelhetetlennek tartanám a helytállást a minisztériumi feladatok elvégzésében. És nagyon örülök, hogy sok fiatal hasonlóan gondolkodik. Pk már 4,5 perc alatt is lefutják az egy kilométert.

– Előfordul azonban olyan helyzet is, amikor valakinek éppen a pénze után kell futnia. Mit szól a Sopron Bank botrányához?

– Ez a bankfelügyelet hatásköre, éppen ezért nem szeretnék a szakmai ügyeikbe beleszólni, mindenesetre érdekes történetnek látom az ott bekövetkezett eseményeket.

– Miniszter úr, mi adta az ötletet váratlan sportszerepléséhez?
– A versenyen elindult a Pénzügyminisztérium fiatalokból álló csapata, akikkel egyébként a hétvégeken is futni szoktam. Így hát teljesítettem a Ruszt és Sopron közötti húsz kilométeres távot. 

Vozár Attila, az első szakasz férfi győztese.
Bécs–Budapest szupermaraton, első nap: Bécs–Sopron (94 km).

Férfiak: 

1. Vozár Attila (magyar) 6:40:52,
2. Tomasz Chawawko (lengyel) 6:41:37,
3. Janicki Jaroslaw (lengyel) 6:43:31

Nők:
1. Marina Bicskova (orosz) 7:25:35

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevehetetlen a Stuttgart kapuja?

Mikor és ki által szakad meg a Stuttgart góltalansági szériája? – mostanában ez a kérdés… Tovább olvasom