Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Pénzbüntetés a továbbjutás ára

Bár továbbjutott, összességében mégis csalódást okozott rajongóinak a Graboplast-ETO.

A visszavágót, noha Petróczi nagy formában védett, el is veszítették a zöld-fehérek. Magabiztos továbbjutást és a nézők maradéktalan kiszolgálását tűzte célként maga elé a Graboplast-ETO az EHF-kupában. Nos, mindebből csupán a továbbjutás sikerült, a magabiztosságnak és a közönségszórakoztatásnak különösen a második mérkőzésen nyoma sem volt a győrieknél.

Bár továbbjutott, összességében mégis csalódást okozott a Graboplast-ETO a hétvégi EHF-kupa-fordulóban. A visszavágót, noha Petróczi nagy formában védett, el is veszítették a zöld-fehérek.

Magabiztos továbbjutást és a nézők maradéktalan kiszolgálását tűzte célként maga elé a Graboplast-ETO az EHF-kupában. Nos, mindebből csupán a továbbjutás sikerült, a magabiztosságnak és a közönségszórakoztatásnak különösen a második mérkőzésen nyoma sem volt a győrieknél.

Sok volt az edzés?

Pedig a győriek mellett szólt, hogy az ellenfél, a lengyel SPR Lublin feladta pályaválasztói jogát. Ilyen lépésre pedig többségében a jóval esélytelenebb csapat szokta „ragadtatni" magát. Nos, a két mérkőzés alapján világosan kiderült, a lengyel gárda jobb csapat annál, amit előzetesen hinni lehetett róla. Ettől függetlenül a nyolcgólos előny birtokában is illett volna komolyabban venni a második találkozót. Ha másért nem, a közönség miatt. Érthető, hogy Róth Kálmán vezetőedző sem dicsérte meg tanítványait a párharc után.

„Mindenképpen meg kell találni az okát annak, hogy miért játszottunk ilyen enerváltan. Részben lehet ugyanis csak mentség, hogy a héten alaposan meghajtottam a társaságot. Erre azért volt szükség, mert a válogatottakat nagyon leeresztett állapotban kaptam csak vissza, s ez a hét, valamint a jövő hét alkalmasnak ígérkezett arra, hogy valamelyest egy szintre hozzuk fel a játékosokat. Mindettől függetlenül szurkolóink ennél jóval többet érdemeltek volna. Rajtuk pedig nem múlt semmi, mert most is kitartottak a csapat mellett, pedig érthető lett volna részükről, ha néhány negatív kritika is ér bennünket. Ezt pedig illett volna jobban meghálálniuk a lányoknak."

Fejben voltak gondok

Róth Kálmán hozzátette, úgy vette észre, fejben nem mindenki volt ott a pályán.
„Sajnos egyesek ismét beleestek abba a hibába, hogy a Dunaferr elleni döntetlent kicsit túlértékelték, s azt hitték, innentől kezdve minden megy a rendes kerékvágásban. A heti edzésmunkán ez érződött is, s emiatt volt egy kis konfliktus köztem és a csapat között. Egyvalamit meg kell érteni, nekünk minden egyes mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk. Nem engedhetünk meg lezserséget, még akkor sem, ha ezúttal nem fizettünk érte súlyos árat, de ez nem lesz mindig így."
A vezetőedző a meccs után arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben néhány poszton komoly gondjaik vannak.

„Sajnos sem a jobbszélső-, sem pedig a beállósjátékkal nem lehetünk elégedettek. Bódinál elsősorban azt látom, hogy nehezen dolgozza fel Kovacicova visszatérését. Móninál pedig erősen érződik a közel féléves kihagyás. Az is tisztán kiderült, hogy Dokic mennyire hiányzik középről. Emellett a balszélsőink teljesítményével sem lehetünk elégedettek, igazából a második mérkőzésen csak Petróczi nyújtott elfogadhatót, sőt, a fiatal kapus egészen kiválóan védett, míg helyenként Gogirla játéka volt dicsérhető. Szerencsére nem történt tragédia, de ez a pofon még jókor jött, s talán észhez térít mindenkit."

Megvont prémium

Ha más nem is, az mindenképpen józanító lehet a csapat tagjai számára, hogy a továbbjutásra szánt prémiumot az elnökség megvonta a csapattól. Ezt Vanyus Attila klubelnök mondta el: „A második mérkőzés lélektelen játéka miatt nem fizetünk. Nagyon sajnálom, hogy a csapat nem azt a megszokott játékát nyújtotta, melyet eddig láthatott tőle a közönség. Ezúton szeretnék elnézést kérni a játékosok nevében is a vasárnapi teljesítményért."

Felemás érzései lehetnek mindezek után Petróczi Viktóriá-
nak, a Graboplast-ETO kapusának. A fiatal hálóőr ugyanis remekelt a visszavágón – a védési mutatója megközelítette a hatvan százalékot –, s nagyban az ő védéseinek is volt köszönhető, hogy nem lett szomorúbb vége a párharcnak.

„Nagyon sajnáljuk, hogy a második meccsen kikaptunk, valamennyien szégyelljük is magunkat. A lényeg azért, hogy a továbbjutás megvan. Ami engem illet, nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert bár valóban jól ment a védés, volt pár olyan lövés, amit meg kellett volna fognom. Sajnos mindig is maximalista voltam, nehéz olyan teljesítményt nyújtanom, amivel én is elégedett lennék.

Remélem, azért legközelebb nemcsak nekem megy jobban a játék, hanem a többieknek is, s akkor győzelemmel engesztelhetjük ki a közönséget."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Alba Volán FeVita világraszóló bravúrt hajtott végre

Az Alba Volán FeVita minden előzetes várakozást felülmúlóan jól játszva, elképesztő bravúrt hajtott… Tovább olvasom