Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Pénzbüntetés a bíróverő kapusnak

Labdarúgás - Ötvenezer forint pénzbírságra ítélték azt a vitnyédi kapust, aki még tavaly hátba rúgott mérkőzés közben egy játékvezetőt. A megyei szövetség fegyelmi bizottsága három évre tiltotta el a futballistát.
Tavaly szeptemberben írtunk a félbeszakadt Pereszteg–Vitnyéd megyei III. osztályú mérkőzésről amelyen a vendégek kapusa egy bekapott gól után – nekifutásból – hátba rúgta a játékvezetőt.

A szerencsére csak nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett bíró az előírás szerint a rendőrségen is feljelentette a magáról megfeledkezett futballistát. Nos, nemrég ítélet született az ügyben: a bíróság elmarasztalta és ötvenezer forintos pénzbírsággal sújtotta Halász Ármint, aki korábban elmondta, megbánta, amit tett, de vállalja annak következményeit, s ha kell, befejezi a labdarúgást.

A megyei labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága először felfüggesztette a futballista játékjogát, akit aztán a jogerős döntés után három évre el is tiltott a labdarúgástól.

Kószás Béla, a fegyelmi bizottság vezetője ezzel kapcsolatban elmondta, ez volt a tavalyi esztendő legkirívóbb esete. Bár valamelyest javult a fegyelmi helyzet a megyében – míg a korábbi esztendőben egy mérkőzésre másfél, tavaly már csak három találkozóra egy kiállítás jutott –, ezenkívül három futballistát kellett ez év végéig, s hármat április utolsó napjáig eltiltani.

Az elmúlt idényben – már a harmadosztály eseteit is beleértve – összesen 755 fegyelmi ügyben kellett tárgyalni s döntést hozni. A sportvezető szerint a kiállítások száma ugyan megfelel az országos átlagnak, ám – igaz, ehhez szerinte alkalmanként a játékvezetők tevékenysége is hozzájárult – nagyon magas a bírókkal szembeni atrocitások száma. Tettlegesség 11 esetben fordult elő.

A bizottság súlyos esetekben a jövőben is az időre szóló eltiltást alkalmazza, azonban tolerálva a csapatok kérését, meghatározott számú mérkőzésre is elrendelhet eltiltást, illetve ebben a tekintetben különválasztja a bajnoki és a kupamérkőzéseket.

Több olyan egyesület is akadt, ahol nincs gond a fegyelemmel. Dunaszigeten nem volt kiállított játékos az elmúlt szezonban, de Fertőszentmiklóson, Bajcson, Tápon, Péren, Kajárpécen, Mihályiban, Fertődön, Beleden, Fertőendréden, Héderváron és Enesén is kevés alkalommal került elő a piros lap.

A testület egyébként a tavalyihoz hasonlóan idén is megrendez egy szabályismereti vetélkedőt – erre február 5-ig lehet jelentkezni –, ahol értékes sportszereket nyerhetnek a részt vevő együttesek.

Olvasóink írták

  • 1. juhar 2008. január 30. 10:42
    „Megérdmelte a srác a pénzbüntetést.Lehet hogy többet kellett volna kiszabni rá.Mi lett volna ha nagyobb baj lett volna?Akkor is csak ejnye bejnye lett volna a dologból?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólrekorder a bőnyi bombázó

Labdarúgás - Varga Aurél, a megyei III. osztályú Bőny csatára harminchét gólt szerzett az őszi… Tovább olvasom