Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Pécsi MFC - Győri ETO 0-0

Nem hozott látványos játékot az első negyvenöt perc, helyenként gyenge színvonalú mérkőzést láthatott a publikum.

5. p: Kulcsár jobb oldali beadását Zsók bombázta ki a győri ötösről az oldalvonalon kívülre.

16. p: Bajzát indította a bal oldalon Virágot, aki betört a 16-oson belülre, lapos, jobb alsó sarokba tartó lövését azonban Herbert szögletre tornázta.

35. p: Hanák a bal oldalon passzolt Virághoz, aki az alapvonal közeléből adott középre, Szabó Zs. alig maradt le a labdáról.

40. p: Virág ívelt be egy szabadrúgást a 16-os jobb sarkáról, majd Szabó Zs. csúsztatott alig a kapu fölé.

44. p: Egy jobb oldali szöglet után Lukács 16 méterről bombázott a léc fölé.

49. p: Balaskó 18 méteres veszélyes lövését Sztevanovic csak másodszorra kaparintotta meg.

63. p: Zsók indította a jobb oldalon Bajzátot, aki betört a 16-oson belülre, lapos lövése kipattant Herbertről, azonban mielőtt Szabó Zs. lecsaphatott volna rá, a kapus megkaparintotta a labdát.

65. p: A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetét hagyta ki az ETO. Hanák bal oldalról adott középre, Szabó Zs. 3 méterről, kissé erőtlenül fejelt kapura, azonban Herbert kiütötte a labdát.

68. p: Bajzát 17 méterről célozta meg a bal felső sarkot, de Herbert ezúttal is látványosan hárított.
Pajkos János vezetőedző Tokody helyett az elmúlt fordulóban remek teljesítményt nyújtó Szabó Zsoltot küldte kezdőként a pályára, a fiatalok közül pedig Granátnak szavazott bizalmat, viszont Nyári ezúttal is a kispadon kapott helyet.

Nem hozott látványos játékot az első negyvenöt perc, a kapuk elvétve forogtak veszélyben, helyenként gyenge színvonalú mérkőzést láthatott a pécsi publikum. Igaz, az esőáztatta csúszós talajon már ekkor is a győriek előtt adódott több gólszerzési lehetőség, bár gyorsan tegyük hozzá, kimondott ziccert Bajzáték sem tudtak kidolgozni. Fordulás után egy ideig minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt.

Aztán egyre bátrabb lett a vendégek támadójátéka, két komoly gólszerzési lehetőség is adódott a remek napot kifogó pécsi hálóőr, Herbert kapuja előtt, amelyek azonban kimaradtak, így a Rába-partiaknak, akik a második játékrészben sokkal közelebb álltak a három pont megszerzéséhez, meg kellett elégedniük a döntetlenért járó egy ponttal.

Pajkos János vezetőedző így értékelte a találkozót:
„Lehet, főleg az első félidőben nem volt túl közönségszórakoztató a játék, de ebben nyilván közrejátszott az eső és a csúszós talaj is. Tényleg sok volt mindkét részről a pontatlan átadás, labdarúgóinknak is, főleg a fiatalabbaknak bátrabban kellett volna játszaniuk. Hiába van meg például a kívánt futógyorsaságuk, s tudják mondjuk az edzéseken megcsinálni az előírt feladatokat, tétmérkőzéseken még nem sikerül minden úgy, ahogy a gyakorlásokon. Épp azért kell minél többet játszaniuk, hogy legyen lehetőségük megszerezniük a kellő tapasztalatokat."

A vezetőedző szerint két pontot hagyott a csapat a Mecsekalján.
„Úgy érzem, meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót, s hogy ez nem sikerült, javarészt a remekül védő pécsi kapusnak köszönhetik a hazaiak. Persze játékosaiknak is többet kellett volna tenni a győzelemért, de ennek ellenére, összességében elégedett voltam a csapat teljesítményével."

Így látták ők

Zsók József: – Úgy érzem, két pontot elhullajtottunk Pécsen. Tudatosan az edző utasítására vettem ki a részem a támadásokból is. Gyakran próbáltam megindulni a jobb oldalon, s ezekből voltak is lehetőségeink, amelyek azonban kimaradtak. Bízom benne, hogy a Paks ellen hazai pályán már eredményesebbek leszünk.

Bajzát Péter: – Az első félidőben inkább a küzdelem dominált, a csapatoknak az eső által megváltozott körülmények miatt a csúszós pályával is meg kellett küzdeniük. Aztán a folytatásban míg a pécsieknek egyáltalán nem volt helyzetük, mi több alkalommal is gólt szerezhettünk volna. Úgy érzem, ha ez legalább egyszer sikerül, megnyertük volna a mérkőzést.

Szabó Zsolt: – Mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a Pécs, de mi játszottunk gólveszélyesebben. Sajnálom, hogy kimaradt a nagy helyzetem. Bajzát mellett szállt el a beadás, így éppen hogy csak bele tudtam tenni a fejem, s nem tudtam irányítani a labdát. Ha erőssebben fejelek, biztos, hogy góllal végződik az akció.

Keszei Ferenc: – Úgy érzem, igazságos döntetlen született. Az  első félidőben nekünk adódtak nagyobb lehetőségeink, míg a második játékrészben a győriek játszottak jobban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három fényes medál

A csehországi Usti Nad Labem nagyszerű házigazdának bizonyult, a 12 országból érkezett több mint hetven résztvevő remek körülmények között versenyezhetett a masters-világbajnokságon. Női váltók először állhattak rajthoz a vb-k történetében. Az egyiknek tagja volt a győri Kovács Zsuzsa és Hoffmann Ibolya, akik a hetvenes években itthon a sportág úttörőinek számítottak. Tovább olvasom