Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Pécsi győzelmével húsz mérkőzés óta veretlen az ETO

Az első félidőben szerzett Trajkovic és Kronaveter találataival győzött 2:0-ra a Győri ETO FC együttese a Pécs otthonában. Az első játékrészben Balogh és Strestík is a kiállítás sorsára jutott, majd a második felvonásban Akassou is piros lapot kapott.

Magabiztos 2:0-ás pécsi győzelmének köszönhetően továbbra is remekül szerepel a Győri ETO FC együttese. A zöld-fehérek húsz mérkőzés óta nem találtak legyőzőre a bajnokságban, így egyre közelebb kerülnek az áhított bajnoki címhez.

PMFC-Matias – Győri ETO FC 0:2 (0:2)
Pécs, 2000 néző. Vezetite: Bognár (Takács G., Aradi J.)

Pécs: Dibusz – Lázár, Causic, Balogh B., Uzoma – Nagy O. (Gaál, a szünetben) Akassou, Koller, Wittrédi (Horváht Zs., 80.)– Zeljkovic (Szatmári 69.) Simon A. Vezetőedző: Lőricz Emil.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Kamber, Trajkovic (Pilibaitis, 55.), Kronaveter – Varga R. (Dudás, 85.), Strestík, Kink (Andric, 73.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Trajkovic (12.), Kronaveter (29.)

Kiállítás: Balogh B. (33.), Akassou (70.), illetve Strestík (33.)

Sárga lap: Lázár (49.), illetve Kink (53.), Kamber (60.), Lipták (79.)

Lőrincz Emil: - Az első tíz percben gyengén játszottunk, utána azért volt egy-két helyzetünk. Második játékrészben kilenc emberrel is küzdött a csapat, de komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítanunk.

Pintér Attila: - Mind a két csapat próbált alkalmazkodni a pálya talajához, nekünk ez az első félidőben jobban sikerült. Próbáltuk feltérképezni és kihasználni a Pécsi hibáit.
Erre a csapatra büszke lehet a város, a klub és a szurkolók is. Nagy öröm ez a győriek számára.


Az időjárás ebben a fordulóban sem kedvezett a csapatoknak, a sok eső miatt rendkívül felázott talajú pályán játszott egymás ellen a Győri ETO FC és a Pécs együttese.

A körülményekhez az ETO alkalmazkodott jobban, hiszen bő tíz perc elteltével Trajkovic góljának köszönhetően sikerült megszereznie a vezetést. A támadásnál meg kell említeni Kink nagyszerű megoldását is, hiszen az észt támadó gyönyörű megkerülős csellel futott el a bal oldalon és adott középre a szerb játékosnak, aki négy méterről perdített a kapuba.

A folytatásban taktikusan és magabiztosan játszottak a zöld-fehérek, a hazaiak csak egy komolyabb lövésig jutottak, akkor is lábbal hárított Stevanovic. A győri gyors ellentámadások viszont számos veszélyt hordoztak magukban, sőt a találkozó 29. percében már kétgólosra növelték az előnyt. Ismét Kink volt az egyik főszereplő, az észt játékos lövését bravúrral védte Dibusz, ám a labda Kronaveter elé pattant, aki könnyedén lőtt az üres kapuba.

Nem egészen öt perccel később Balogh és Strestík is a kiállítás sorsára jutott. A hazaiak védője lerántotta Strestíket a pálya középén, ám az átlagos szabálytalanság után Balogh megtaposta a földön fekvő győri játékost. Nem bizonyítható, de Strestík utána rúghatott a védőnek és ezért kapott szintén piros lapot.

Az utolsó tíz percben Zeljkovic eltalálta a felső kapufát, ám további gól nem született, így 2:0-ás győri előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünet után átvette a kezdeményezést a Pécs, többet birtokolták a labdát és főként a győriek térfelén zajlott a játék. A zöld-fehérek viszont ezúttal is kitűnően megszervezték a védekezésüket, így komolyabb helyzetet továbbra sem alakított ki a pécsi alakulat.

A folytatásban viszonylag csendben csordogált a mérkőzést, az ETO továbbra is őrizte a megszerzett előnyt, amelyet ezúttal egyik győri szimpatizáns sem kérhet számon, hiszen a bajnoki cím eléréséhez minden pontra szüksége van a csapatnak.

A találkozó 70. percében újabb piros lapot mutatott fel a játékvezető a hazaiaknak. Varga Roland szöktette magát, ám Akassou utolsó emberként kézzel ért bele a labdába, így jogosan a kiállítás sorsára jutott.

Az utolsó húsz percben kilenc emberrel játszó Pécs nem jelentett veszélyt a továbbra is fegyelmezetten játszó ETO számára, Pintér Attila együttese sorozatban 20. találkozóján nem szenvedett vereséget.Online

Vége a találkozónak!

Két perc hosszabbítást mutatott a játékvezető.

90.p. Dudás lőtt 22 méterről, de a rendkívül felázott pályán alig ment el a kapuig labda.

85.p. Varga Roland helyére Dudás érkezett a pályára.

83.p. Varga Roland lőtt 18 méterről laposan a kapu jobb oldala felé, Dibusz vetődve fogta a labdát.

81.p. Simon bal oldali beadása veszélyesen csapódott Horváth Zs. felé, ám Stevanovic bravúrral közbe lépett és öklözött a mezőnybe.

80.p. Wittrédi helyén Horváth Zs. a pályán a hazaiaknál.

79.p. Lipták kapott sárga lapot Lázár visszahúzásáért.

77.p. Andric jobb oldali beadása Varga elé kanyarodott, ám a támadó rosszul kezelte a labdát, ezért Dibusz időben közbe tudott lépni.

73.p. Sérülés miatt Kink helyett Andric a pályán.

69.p. Varga iramodhatott meg egyedül a kapu felé, ám mikor szöktette a magát, Akassou kézzel ért bele a labdába, így a játékvezető jogosan piros lapot adott.

69.p. Zeljkovic helyén Szatmári folytatja a hazaiaknál.

65.p. Csendben csordogál a mérkőzés, a mély talajú pályán inkább a mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.

60.p. Kamber kapott sárga lapot, Akassouval szemben szabálytalankodott.

55.p. Cserélt Pintér Attila is. Az első gólt szerző Trajkovic heléyre Pilibaitis érkezett a pályára.

53.p. Kink kapott sárga lapot Wittrédi visszahúzásáért.

52.p. Az elmúlt percekben a győriek térfelén zajlott a játék és a hazaiak birtokolták többet a labdát, de helyzetet nem jegyezhettünk fel.

49.p. Lázár kapott sárga lapot Völgyi felrúgásáért.

46.p. Elkeződött a második félidő.

A félidőben csak a hazaiak cseréltek, Nagy Olivér helyére Gaál érkezett a pályára.

Vége az első játékrésznek!

46.p. Wittrédi bal oldali beadása után Zeljkovic tekert 18 méterről a felsőlécre.

45.p. Egy percet hosszabbít a játékvezető.

42.p. Simon került helyzetbe, de 18 méterről jócskán fölé lőtt.

36.p. Lázár jobb oldali beadása után Zeljkovic fejelt kevéssel a győri kapu fölé.

33.p. Balogh B. rántotta le a pálya középén Strestíket. A szokványos szabálytalanságból viszont mindkét játékost kiállított a játékvezető. Balogh Béla biztosan megtaposta a győriek játékosát, míg Strestík utána rúghatott a pécsi védőnek.

31.p. Varga jobb oldali beadása veszélyesen csapódott Strestík felé, a becsúszó Balogh lábáról a kapu felé pattant a labda, de Dibusz bravúrral védett.

29.p. Góóóóóóóóól! Kink futott el a bal oldalon, majd éles szögből lőtt nagy erővel a kapu közepe felé, Dibusz bravúrral védett, de a labda Kronaveter elé pattant, aki 7 méterről lőtt az üres kapuba. 0-2

27.p. Akassou lőtt 20 méterről veszélyesen a kapu fölé. A labda a becsúszó Liptákon megpattant, így szöglethez jutottak a hazaiak.

25.p. Az elmúlt percekben a győriek téfelén zajlott a játék, viszont komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítania a pécsi csapatnak.

20.p. Völgyi bal oldali beadása után Varga lőtt kapásból 16 méterről, ám a győri játékos eltörtel a labdát.

16.p. Tetszetős hazai támadás végén Simon lőtt 14 méterről laposan a kapu közepe felé, de Stevanovic lábbal védett.

12.p. Góóóóóól! Kink gyönyörű megkerülős csellel futott el a bal oldalon, majd középre lőtt az érkező Trajkovic felé, aki négy méterről pördített a kapu bal oldalába. 0-1

9.p. Nagy helyzetet hagyott ki az ETO! Strestík indult meg nagyszerűen a jobb oldalon, majd laposan gurított középre Kink felé, aki szépen átlépte a labdát, hogy Trajkovic kerüljön helyzetbe. A győri játékost viszont meglepte a labda, így csak estében gyengén tudott kapura lőni. 

6.p. Két percen belül négy szögletet végezhetett el az ETO, végül az utolsóból sikerült helyzetet kialakítani. Völgyi beívelése után Lipták fejelt a kapu jobb oldala felé, de a védőknek sikerült tisztázniuk.

3.p. Percekig állt a játék Svec ápolása miatt. A győri védő vétlenül ütközött Wittrédivel az oldalvonalnál.

1.p. A győriek kezdték a mérkőzést.

PMFC-Matias – Győri ETO FC
Vezeti: Bognár (Takács G., Aradi J.)

PÉCS: Dibusz – Lázár, Causic, Balogh B., Zeljkovic – Uzoma – Nagy O. Akassou, Koller, Wittrédi – Simon A.
Vezetőedző: Lőricz Emil.
Csere: Sánta (k), Horváth A., Gaál, Krejci, Lantos, Szatmári, Horváth Zs.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Kamber, Trajkovic, Kronaveter – Varga R., Strestík, Kink.
Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Molnár P. (k), Dinjar, Dudás, Pilibaitis, Andric, Kvilitaia, Djordjevic.


Előzetes
   
A Ferencváros a Szombathelyi Haladás vendége lesz az OTP Bank Liga 22. fordulójának egyik nagy érdeklődéssel várt összecsapásán.

A fővárosi együttes mindhárom tavaszi mérkőzését - köztük az ősi rivális Újpest ellenit is - megnyerte, így Ricardo Moniz játékosai önbizalommal telve várhatják a találkozót. Ugyanakkor biztosra vehető, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen Artner Tamás csapata az előző hét bajnokiján nem talált legyőzőre, ráadásul a Ferencváros legutóbb 2004. április 7-én, azaz szinte napra pontosan kilenc éve nyert a Rohonczi úton. Igaz, mindkét gárda éveket töltött el a másodosztályban, így nem is találkozott sokszor egymással.

A tavasszal parádés teljesítménnyel menetelő Videotonra ezúttal nehéz feladat vár: Diósgyőrben játszik vasárnap José Gomes együttese, amely legutóbbi három bajnoki összecsapását tizenkét rúgott góllal zárta, miközben nem kapott gólt.

A 19 mérkőzés óta veretlen, listavezető Győr pénteken Pécsen lép pályára, míg az Újpesttől múlt vasárnap hazai környezetben vereséget szenvedett, címvédő Debrecen a Honvéd vendége lesz a hét utolsó napján.

A 22. forduló programja

péntek: Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 17.00
v.: Németh Á.
PMFC-Matias - Győri ETO FC 19.00, v.: Bognár

szombat: FGSZ Siófok-MVM Paks 14.00, v.: Solymosi
Szombathelyi Haladás-Ferencváros 16.00, v.: Andó-Szabó
Lombard Pápa Termál FC - Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano 16.00, v.: Kassai
Egri FC-MTK Budapest 18.30, v.: Szőts, Vác

vasárnap: Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 16.30, v: Farkas
Diósgyőri VTK-Videoton FC 18.30, v.: Szabó Zs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SKC: csak a győzelemnek örülhettek

Erőlködő, görcsös játékkal, főként Filip Barovics remeklésének köszönhetően nagy nehezen sikerült az… Tovább olvasom