Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Pátkai Máté mesterhármasával: Győri ETO FC-Siófok 4-1

Pintér Attila premierjén Pátkai Máté három góljával és Dinjar bombalövésével nyert az ETO egy küzdelmes meccsen. Aleksidze alig egy percet töltött a pályán, majd két sárga után mehetett is zuhanyozni.


Győri ETO FC – FGSZ Siófok 4-1 (0-0)

Győr, 2500 néző. Vezette: Szilasi (Lémon, Szalai)

Győri ETO FC: Stevanovic – Babic, Stanisic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis (Kamber 51., Trajkovic, Pátkai – Koltai, Ahjupera (Aleksidze 75.), Dudás (Dinjar 57.).

Vezetőedző: Pintér Attila

Siófok: Milinte – Mogyorósi, Lengyel, Fehér Zs., Kiss Zs. (Fejes, a szünetben) - Egerszegi, Kecskés (Huszák 60.) – Haraszti, Heffler, Melczer (Pál Sz. 68.) – Simon A.

Vezetőedző: Ifj. Mihalecz István

Gólszerző: Pátkai (56., 72. 86.), Dinjar (83.), ill. Simon A. (90.)

Piros lap: Aleksidze (79.)

Sárga lap: Stanisic (22.), Koltai (57.), Dinjar (77.), ill. Melczer (34.), Mogyorósi (64.)


Így látták az edzők

Pintér Attila: - Gratulálok a Siófoknak is, évek óta nagyszerű csapatot alakítanak ki. A találkozó 15. percénél többet birtokolta a labdát a vendég csapat, sokat kapkodtunk, de utána rendeztük a sorainkat.

A szünetben megnyugtattuk a játokosokat és a második félidőben már megvalósítottuk azokat az elképzeléseket, amit a mérkőzés elején elképzeltünk.

Horváth Károly – Gratulálok a Győr csapatának, nagyszerűen kihasználták a hibáinkat. Voltak időszakok amikor mi irányítottuk a játékot, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, így megérdemleten nyert az ETO.


Alacsony színvonalú első félidőt láthattak a nézők, kevés helyzetet dolgoztak ki a csapatok. A legveszélyesebb lehetőség a vendégek előtt adódott, egy távoli lövés kipattant Stevanovicról és mielőtt Simon érkezett volna, sikerült megszereznie a labdát a győri kapusnak.

Az első játékrészben a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, de támadójátékban gyenge teljesítményt nyújtottak a szervezetten játszó Siófok ellen.

A félidőt követően a Siófok kezdte jobban a játékot, két óriási lehetőségük is akadt, ám Stevanovicnak köszönhetően nem sikerült megszerezniük a vezetést.

A találkozó 56. percében egy ellentámadásból az első lehetőségét gólra váltotta az ETO. Koltai vezette végig a labdát, majd önzetlenül Pátkai elé tálalt, aki nyolc méterről lőtt a kapu jobb alsó sarkába.

A folytatásban a siófokiak hajtottak az egyenlítésért, de a győriek előtt adódtak nagyobb lehetősek és két ellentámadás után először Pátkai, majd Dinjar gyönyörű góljával növelni tudta előnyét az ETO.

A találkozón három percet sem tölthetett a pályán a grúz Aleksidze, két értelmetlen sárga lap után jogosan a kiállítás sorsára jutott. A piros lap ellenére a tíz emberrel játszó zöld-fehéreknek Pátkai harmadik találata után már négy volt a különbség.

A hosszabbításban még sikerült szépíteniük a vendégeknek, de ez nem befolyásolta győriek magabiztos győzelmét.

Vége a mérkőzésnek.

91. p. Szépít a végén a Siófok: Mogyorósi beadása után Simon Attila fejelt közelről a kapuba. 4-1.

90. p. Egy perc hosszabbítás.

88. p. Nagyot fordult a világ az ETO-stadionban: az első félidő végén még fütyült a győri közönség, most pedig már ollézás hallható minden győri passz után. A második félidőben valóban sokat javult az ETO játéka, egyedül Aleksidze "ámokfutása" érthetetlen.

85. p. Pátkai Máténak minden bejön: a saját lepattanó labdáját másodjára is rászúrta ballal a meccs embere, s ennek is gól lett a vége! 4-0.

82. p. Marko Dinjar eldöntötte a meccset: szép egyéni akció, s bombaerős lövés után vette be a siófoki kaput a győri játékos 10-11 méterről. Eldőlt a három pont sorsa. 3-0.

Galéria: H. Baranyai Edina.
 
78. p. Ilyen nincs! Aleksidze bejött a pályára "balhézni", s egyetlen perc alatt a második sárgájával kiállította magát. A grúz játékos teljesen feleslegesen szabálytalankodott ismét - nekirontott Lengyelnek -, mire mehet is zuhanyozni.

Köszönhetően a butaságának, kap egy kis esélyt a Siófok.

77. p. Aleksidze "csúszott" Egerszegi alá, ami nem nyerte el a balatoniak tetszését. Kisebb csetepaté a pályán, Aleksidze sárgát és kevés jó szót kap a siófoki játékosoktól.

75. p. Csere mindkét csapatban: Pál Szabolcs Melczer Vilmos helyén, míg Aleksidze Ahjupera helyett próbálja bevenni a vendégek kapuját.

70. p. Pátkai Máté a második gólját is megszerezte, mellyel valószínűleg eldőlt a meccs. A győri középpályástól indult a támadás, majd remekül kapta vissza labdát Dinjartól. 2-0.

A nem túl erős, de pontos lövésnél hibázott a siófoki kapus; Milinte kesztyűi alatt csúszott a labda a hálóba.

65. p. Siófoki ellentámadás végén Haraszti épphogy lekésett szerencsére a labdáról.

62. p. Trajkovic buktatásáért Mogyorósi kap jogos sárgát. 20-22 méterről Koltai kapura tűzte a szabadot, de Milinte biztosan védett.

61. p. Az ETO bosnyák támadója, Kamber szöglet után megelőzte Milinte kapust, de nem találta el a kaput.

60. p. Siófoki csere: Huszák Tamás a sérült Kecskés helyett a győri pályán.

Győri ETO-Siófok. 03 09. - fotók: H. Baranyai Edina.

59. p. Koltai most is szenzációsan passzolt, de a győri lövést most blokkolták a siófoki védők. Eddig egyértelműen Koltai Tamás az ETO nyerő embere.

56. p. Dudás Ádám helyett Marko Dinjar a pályán.

55. p. Pátkai megszerezte a vezetést! Az ETO gólját Koltai küzdőtte ki; okosan vezette végig a labdát a siófoki kapuig, majd önzetlenül tálalt Pátkai elé. 1-0.

50. p. Az utóbbi 2-3 percben a Siófok a kapuhoz szögezte az ETO-t. Két szögletet is rúghattak a balatoniak, s csak Stevanovicnak köszönhető, hogy nincs vendégvezetés.

48. p. Pilibaitis helyett Kamber a pályán. Az ETO távoli szabadrúgása veszélytelen, majd a Siófok kontráját csak szabálytalanul tudtuk megállítani.

46. p. Elkezdődött a második félidő.

45. p. Véget ért az első félidő - a győri közönség fütyül az ETO gyenge játéka láttán.

43. p. Az első félidő végén tűzijáték a győri kapu előtt. Három siófoki támadó nézett farkasszemet két győri védővel.

Stevanovicnak kétszer kellett távoli lövés után védenie, majd harmadszorra a kipattanó labdát is megszerezte Haraszti elől.

Eddig talán ez a siófoki támadás volt a meccs legnagyobb helyzete.

40. p. Szép rövid passzos játék a győri zöld-fehérektől: Dudás és Koltai játszott szépen össze a 16-oson belül, de a Balaton-parti védők szögletre mentettek. Völgyi pontrúgása veszélytelennek bizonyult.

38. p. Haraszti ívelhetett a győri kapu felé szabadrúgásból, de a siófoki labdát könnyen szedte le Stevanovic.

36. p. Az ETO sokkal többet birtokolja a labdát, de egy helyzeten kívül eddig túl sok igazi lehetősége nem adódott a győri csapatnak. A mérkőzés színvonala pedig gyenge közepes.

34. p. Melczer Vilmos kapott sárgát; a siófoki játékos előbb kézzel ért a labdához, majd dühében elrúgta a játékszert. Jogos a lap.

27. p. 30-32 méterről rúghattak szabadot a győri játékos, de nagy bomba helyett inkább ötletes megoldást választottak. A viszonylag gyors passzt azonban Ahjupera nem tudta jól lekezelni.

22. p. Stanisic kapott sárga lapot Kecskés lerántásáért.

18. p. Koltai jobb oldali beadása után Trajkovic fejelt 8 méterről a kapu
közepe felé, ám Milinte könnyedén fogta a labdát.

16. p. Trajkovic jobb oldali beadása veszélyesen érkezett a siófoki kapu
elé, de Mogyorósi fejjel szögletre mentett.

12. p. Pilibaitis 23 méteres lövése méterekkel ment a kapu mellé.

10. p. Továbbra sem történt érdemleges a mérkőzésen, egyedül Dudás
végezhetett el szögletet a baloldalról, de a beívelés nem volt veszélyes a
kapura.

5. p. Az első percekben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, egyik együttes sem tudott helyzetet kialakítani.

A győriek kezdték a mérkőzést!

Győri ETO FC – FGSZ Siófok   0-0

Győr, 2500 néző. Vezeti: Szilasi (Lémon, Szalai)

Győri ETO FC: Stevanovic – Babic, Stanisic, Fehér Z., Völgyi – Pilibaitis, Trajkovic, Pátkai – Koltai, Ahjupera, Dudás.

Vezetőedző: Pintér Attila

Siófok: Milinte – Mogyorósi, Lengyel, Fehér Zs., Kiss Zs. - Egerszegi, Kecskés – Haraszti, Heffler, Melczer – Simon A.

Vezetőedző: Ifj. Mihalecz István

Korábban

Győri ETO FC-Siófok
OTP Bank Liga. Győr, ETO Park 18 ó. V: Szilasi (Lémon, Szalai D).

A szurkolók körében és a médiában is meglehetősen nagy vihart kavart az ETO FC hétfői bejelentése, miszerint a klub vezetése menesztette Csertői Aurél vezetőedzőt és a helyére Pintér Attilát szerződtette, aki éppen egy év után tért vissza Győrbe.

A témáról Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője nyilatkozott tegnap a Digisport Reggeli start című műsorában.


Az ügyvezető a győri edzőváltás hátteréről azt mondta:
"Még az ősszel indult el a folyamat. Bár Tarsoly Csabával közösen vezetjük a klubot, szinte mindent megbeszélünk egymással, ebben az esetben ő volt az, aki meghozta a döntést, arra hivatkozva, hogy egy lefelé tartó spirálba került a csapat.

Én más állásponton voltam, de elfogadom Tarsoly Csaba döntését. Ő ugyanis nem annyira elfogult a csapattal, mint én, aki napi kapcsolatban vagyok mindenkivel, így a távozó Csertői Auréllal is."

Az ügyvezető hozzátette: "Amikor Tarsoly Csaba úgy érvelt, hogy elvesztette a hitét abban, hogy Csertői Auréllal bajnokságot tudnánk nyerni, azzal szemben nem tudtam szakmai érveket felvonultatni."

Hétfőtől már Pintér Attila és szakmai stábja vezeti a csapat edzéseit, ők készítették fel a játékosokat a mai, Siófok elleni összecsapásra.

Pintér Attila vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban:

"Mindenáron itthon kell tartani a három pontot, ezért nagyon bátor játékot várok a játékosaimtól, hiszen újra vissza kell találni a győzelmi szériához."

A csapatnak eltiltottja nincs, sérülés miatt hiányzik majd a Haladás ellen húzódást szenvedett Vladimir Djordjevic, valamint a korábban műtéten átesett Kiss Máté.

Ahogy a vezetőedző megadta és a múltbéli események alapján szinte várható is volt, az ETO kezdőcsapatában kap helyet Rati Aleksidze és Marko Dinjar, meglepetésre kimarad viszont a csapat gólfelelőse, Jarmo Ahjupera, valamint az állandó kezdőjátékosnak számító Koltai Tamás.
Rajtuk kívül a kispadra jelöltek: Molnár Péter kapus, Völgyi Dániel, Djordje Kamber, Takács Ákos és Ji-Paraná.

Győrött újfent kimondva is a bajnoki aranyérem megszerzése a cél, ez pedig azt jelenti, az ETO jószerivel már nem hibázhat a bajnokság hátralévő részében és a Debrecennek pedig többször is botlania kell. Ennek tekintetében a Siófok mai legyőzése kötelező ujjgyakorlat a győriek számára.

Abban bízunk, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolók félreteszik az edzőcserével kapcsolatos érzelmeiket és ennek megfelelően buzdítják majd a csapatot.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. csikar 2012. március 12. 06:52
  „Rati Aleksidze. Ha figyeltétek a közvetítést, az első sárga lapja után végig egy fekete hajú siófokit fenyegetett. (Sajnos nem tudom a nevét.) A második szabálytalanság ennek a beváltása volt. Nem méltó sportemberhez! De, kíváncsi lennék az előzményekre! Ha a siófoki játékos a nemzetiségére, vallására tett sértő megjegyzést, akkor ezt,a Lajtán túl kivizsgálják, és az eltiltás ezért is jár. Érdeklődéssel várom a fejleményeket.”
 • 30. Arrabona 2012. március 11. 19:41
  „Aleksidze Tarsoly kedvence, a tulaj játékosa akinek játszani kell. Pintér, mint hálás alkalmazott pályára is küldte..”
 • 29. junipoli 2012. március 11. 17:53
  „bandera71!

  Az első mondatoddal teljesen egyetértek.

  Aleksidze szerintem már elég sokat tett le a pályára az ETO-ban. Örüljünk, egy olyan meccsen követte el ostobaságát, ahol ez nem számított.

  Ha edző lennék az ETO-ban (isten mentse meg a Győrt ettől), biztosan ragaszkodnék hozzá - játékstílusa és agresszivitása (nem amit most láttunk) nagyon fontos taktikai lehetőséget jelent.

  Most viszont el kellene dönteni, hogy jövőben is számítanak-e rá. Ha igen, a szerepét tisztázni kellene vele. Nem szívesen látnám Koman Vladimir genovai vesszőfutásának megismétlődését.”
 • 28. banderas71 2012. március 11. 11:14
  „Ha ittmaradt volna CSertői akkor is nyertünk volna.De ki ez az aleksidze? már rég el kellett volna zavarni!”
 • 27. Rinpócse 2012. március 10. 22:27
  „23,tényleg elmehetnél Smidt Palihoz kis nyelvleckére,véleményed meg elég meggondolatlan.Ehhez a meccshez Pintérnek nem sok köze volt,2 nap alatt nem váltotta meg a világot,ha Csertői ül ott,akkor is győzünk,12 győzelem után dicsérheted.”
 • 26. IV.Béla 2012. március 10. 16:57
  „BudaiKr!

  Ááá, kizárt, hogy mehetnél hetedikbe, ahhoz tanulni kéne meg egy kicsikét. Mondjuk én elgondolkoznék a helyedben, hogy miért van az, hogy a cikkeknél elböfizett véleményed vajon miért különbözik mindenkiétől.”
 • 25. balee 2012. március 10. 14:36
  „BudaiKr, te amiket itt meg a kézis híreknél írogatsz azokat tényleg komolyan gondolod, vagy csak a többi hozzászólót szeretnéd idegesíteni és utána ezen szórakozol?”
 • 24. rejna 2012. március 10. 13:23
  „Te vagy az Pinyő (23.):)”
 • 23. BudaiKr 2012. március 10. 12:05
  „az első féldő még a csertői csapata volt aztán a szünetbe a Mester az öltözbe rendet tett a fejekbe. az utóbbi évek eggyik legjobb félideje volt Kösz Mester jóhogy visszajöttél!”
 • 22. boberto 2012. március 10. 11:18
  „Én a téli szünetben nagyon féltem, hogy az ETO "beragad" a rajtnál, hiszen van az úgy, hogy az első meccseken nem úgy megy a játék, ahogy kellene. Ez a győzelem nagyot lendíthet a csapaton. Nem kell sírni az egyfélidős gyengébb játék miatt! Múlt héten a DVSC és a Videoton nagyon gyengén játszott, nekünk most kevesebb szégyenkeznivalónk van, mint nekik akkor!Ők még sem sírtak, hanem örültek, hogy nyertek, nőtt az előnyük,illetve közelebb jöttek hozzánk. Most mi örüljünk!Két legfőbb riválisunkra dögnehéz meccs vár a hétvégén, a következő fordulóban meg egymással játszanak. Bármi lehet!”
 • 21. csikar 2012. március 10. 09:22
  „A nyomtatott értékeléshez: Sztevanovics 0, két ziccert fogott, góltól mentette meg a csapatot 0:0-nál. (Ha Fehérváron ő védett volna a MK meccsen akkor max. 3:1, és a visszavágón elég a 2:0.”
 • 20. junipoli 2012. március 10. 08:38
  „Egy dolog mindenesetre tisztázódott: most már tudjuk, miért hozták ide és miért játszatják Pátkait.
  A betonvédekezésen meg van még mit csiszolni, nem kellene szerdán még egy ötöst kapni.”
 • 19. umberto 2012. március 09. 23:22
  „A dobogó sem lesz meg a végére, nemhogy a bajnoki cím.”
 • 18. dominiim 2012. március 09. 23:13
  „Az első félidő botrányosan gyenge volt ! A gól átbillentette a játékosokat a görcsösségen és látszólag simán nyertünk !
  Remélem tanultak abból, hogy lövésből lesz a gól, mert az első félidőben csak egyszer találtuk el a kaput !
  Tessék az első félidőben megnyerni a meccset, meglátjátok szivesebben jár mindenki a stadionba !
  Hajrá ETO !!”
 • 17. Ibrox 2012. március 09. 22:31
  „...ez a"meccs"-nek nevezett szánalom 20-25 évvel ezelőtt az öreglányok VII.-ben is gyenge produkciónak számított volna...gratula:D”
 • 16. boberto 2012. március 09. 22:21
  „Nem kell a csapatot szidni a gyenge első félidőért, de egekbe sem kell emelni őket. Tudtam, hogy nehéz meccs lesz, mert a Siófok masszív csapat, pontokat hullajtott ellenük a Vidi és a Loki is.Nyertünk, ez a lényeg, van remény, hogy a csapat magára talál. A végén picit játszottak is,ez jó lehet az önbizalomnak és a csapatjáték javulása miatt is. Pintér jól cserélt, Csertőivel szemben, ő lemerte cserélni a gyengén játszó "sztárjátékost" is (csak a vaksi riporternek volt ez meglepő). Sokat kell még dolgozni!”
 • 15. háté 2012. március 09. 21:10
  „Borzasztó gyenge meccs, - győzelemmel.”
 • 14. BudaiKr 2012. március 09. 21:05
  „11. IV.Béla 2012.03.09. 20:38
  öcsém te is biztos olyan vagy aki a szünetbe még fütyögött utánna meg a nyálát csorgatta... fáj a győzelem mi?”
 • 13. gayat 2012. március 09. 20:48
  „Gratulálunk Csertőinek, hogy jó csapatot rakott össze!
  A Pintérnek ehhez semmi köze sem lehetett két nap alatt.”
 • 12. rick221 2012. március 09. 20:38
  „<moderálva> Pintér
  Takarodj”
31 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fergusont utasították, hogy ne beszéljen a kapitányi posztról

Sir Alex Fergusont utasították, hogy ne beszéljen az angol szövetségi kapitányi posztról, ha az… Tovább olvasom