Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Parcellázást terveztek

Újabb fejlemények vannak a győr-bácsai labdarúgópálya ügyében. A pályát az rt. adta el a sportklubnak. Azóta megszűnt a futballcsapat, a játéktér egy részére pedig lakóparkot terveztek.

Labdarúgás Andorka András nem érti

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság korábban első fokon úgy határozott: állami tulajdonba kerülhet vissza a győr-kisbácsai volt Rekard-pálya. Az ügyészségi vizsgálat szerint nem végeznek sporttevékenységet a telepen, a bíróság megállapította a pálya tulajdonosának, a Rapid FC-nek a megszűnését. A lapunknak klubelnökként nyilatkozó Andorka András nem értette a döntést, szerinte jelenleg is több sportos tevékenységnek ad otthont a telep. Bárány István részönkormányzati vezető úgy vélte: szeretné, ha a továbbiakban az ingatlan sport- és közcélokat szolgálna.

Gazosodó futballpálya

A törvény előírja, hogy a területet sporttevékenységre lehet hasznosítani, a telepen most étterem és piac működik, a futballpálya pedig gazosodik. Cikkünk megjelenése után többen is felkeresték szerkesztőségünket. Volt, aki azt állította: csak pénzért engedték be őket a pályára, de volt, aki nem értette, hogyan lehet elvenni a megvásárolt tulajdont. A napokban olyan információhoz jutottunk, amely bizonyítja, építési telkek kialakítását tervezték a futballpálya helyén.
Utánajártunk, hogy 1992- ben a Rekard-gyár felszámolója szinte ingyen, üzemeltetésre átadta a területet a megalakuló Rekard-Junior FC-nek. Az egyesület minden támogatás nélkül az ott működő étterem és a később kialakított piac bevételeiből tartotta el magát, több mint kétszáz gyerek és felnőtt futballozott ott és eljutottak egészen a megyei I. osztályig.
Aztán 1994-ben a felszámolótól megvásárolta a Primó Italgyártó Rt. a pályát, amelynek tulajdonosa a jelenlegi üzemeltető volt. Információnk szerint a vagyonkezelő meglepően alacsony áron adta el az rt.-nek, majd két év múlva az ugyanennyiért értékesítette a Rapid FC-nek. A nagypályás labdarúgás egy idő múlva gyakorlatilag megszűnt, bár érdekes, évekkel ezelőtt a Rekard-Junior FC ugyanezekből a forrásokból még ki tudta gazdálkodni az együttes versenyeztetéséhez szükséges összeget. A korábbi elnök lemondott tisztségéről, az új vezető elméletileg a jelenlegi üzemeltető lett. A váltást azonban hivatalosan nem jelentették be, ezért nem tekinthető a klub elnökének a telep mostani irányítója. Talán jogosan tehető fel a kérdés: ha tényleg nem ő volt a klub hivatalos elnöke, akkor ha jóhiszeműen is, de hogyan kezelhette eddig a sporttelep bevételeit?

Sokatmondó vázlat

A héten egy sokatmondó iratot juttattak el szerkesztőségünkbe.
A vázlat szerint a tulajdonos a kisbácsai sporttelep egy részét mint építési telket akarta értékesíteni. Elképzelése szerint a focipálya helyén lakóházak épültek volna. A maradék részen tömegsport kaphatott volna helyet. Úgy tűnhet, csak azért, hogy a korlátozott sportcélokkal is megfeleljen a törvényi előírásoknak.
Természetesen megkerestük Andorka Andrást is, válaszoljon, miért akartak házakat építeni a futballpálya területén. Elmondta, egyelőre nem kíván reagálni lapunk értesülésére.
A futballpálya tehát az elsőfokú bírósági döntés után úgy látszik, megmarad és bárki is legyen a tulajdonos a továbbiakban, reméljük, visszanyeri eredeti funkcióját a létesítmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senki nem volt kíváncsi a magyar vereségre

Ötszáz néző sem volt kíváncsi a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó fellépésére. Akik otthon… Tovább olvasom