Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Parázs szezonzáró pontosztozkodással

Matáv Sopron 2 (1) Békéscsaba 2 (1) Sopron, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 2000 néző. V.: Szabó (Tompos, Gaál).
Matáv Sopron 2 Milinte 2,5
Bagoly 3
Lambulic 3,5
Pető 0
Grósz 3
Lazic 3
Sifter 4
Pintér 3
Hanák 3
Sira 2,5
Tóth M. 2,5
Pető h. Horváth A. 2, 25. p, Sira h. Baumgartner 2,5, a szünetben, Pintér h. Cseke 2, 55. p
Edző: Pintér Attila
Gsz.: Sifter (2)
Sárga lap: Horváth A. 58. p, Bagoly 75. p
 Békéscsaba 2
Fekete
Schindler
Vilotic
Grujic
Szeverényi
Kovács N.
Kovács B.
Simon
Vincze
Miculescu
Javrujan
Grujic h. Fehér Zs. 25. p, Kovács N. h. Hoffmann 50. p, Javrujan h. Tóth Gy. 84. p Edző: Supka Attila
Gsz.: Javrujan, Kovács B.
Sárga lap: Kovács B. 48. p, Javrujan 69. p, Vincze 77. p
5. p: Kovács B. 30 méterről, a balösszekötő helyéről kapura szúrt szabadrúgását Milinte maga elé ütötte, majd Grósz felszabadított.

13. p: A soproni kispad előtt tevékenykedő asszisztens magához kérette Szabó játékvezetőt, aki a lelátóra küldte Pintér Attilát.

17. p: Vincze balról középre lőtt labdáját követően röviden szabadítottak fel a hazai védők, a labda Kovács B. elé került, akinek 8 méteres lövése Lambulicról vágódott a mezőnybe.

18. p: Egy előrevágott labdát Grujic röviden Tóth Mihályhoz fejelt, aki egyből a második hullámban érkező Sifter elé tolta a labdát, a középpályás pedig futtából gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot 1–0.

20. p: Jobb oldali békéscsabai szöglet után a Kovács B. senkitől sem zavartatva 3 méterről Milinte kezébe fejelte a labdát.

32. p: Tóth M. jobb oldali beadása után Sifter fejelt kapura, ám Fekete fogta a nem túl erős, jobb sarokra tartó labdát.

43. p: Lazic lőtte jobbról keresztbe a labdát, a remek ütemben érkező Sifter nagy helyzetben lyukat rúgott.
A labda a támadást a túloldalon kísérő Tóth Mihály elé került, akinek 8 méteres, a balösszekötő helyéről leadott lövését bravúrral spárgázta ki Fekete.

45. p: Szeverényi lőtte előre a labdát a soproni 16-oson belül helyezkedő Javrujannak, aki egy ügyes esernyőcsellel Horváthot becsapva vette át a labdát, majd jobbal a bal alsó sarokba helyezett. 1–1.

61. p: Javrujan cselezte magát ügyesen balról, az oldalvonal közeléből indulva a soproni 16-os előterébe, majd 18 méterről lőtt, a labda centikkel ment el a bal kapufa mellett.

66. p: Javrujan egy testcsellel becsapta Grószt a bal oldalon, az oldalvonalnál, a felezővonal közelében, a soproni 16-os magasságáig vezette a labdát, majd keresztbe passzolt az akciót a jobb oldalon kísérő Kovács Bélához, aki a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 1–2.

72. p: Sifter és Tóth kényszerítőzött a csabai 16-os előterében és a fiatal középpályás a csatártól visszakapott labdát 17 méterről, jobb belsővel ügyesen és okosan a bal alsó sarokba helyezte. 2–2.

83. p: Kovács tolta ki a labdát a balösszekötő helyén előretörő Vinczéhez, aki a 16-os sarkáról kapura bombázott és lövése centikkel süvített el a bal kapufa mellett.
90. p: Horváth ívelt középre egy szabadrúgást balról, az alapvonal közeléből, Bagoly remekül emelkedett, ám fejéről a labda centikkel a jobb kapufa mellé szállt.

Ítéletidőben, orkánszerű szél és havas eső „díszkíséretében" kezdődött az egyszer már havazás miatt elhalasztott mérkőzés. 

A hajrá hatalmas csatát hozott a szombati mérkőzésen.
A labdarúgók próbáltak barátkozni a számukra szokatlan körülményekkel. A csúszós talaj mellett az erősen kavargó szél is nehezítette a futballisták dolgát. Az egyik ellenakcióból Sifter remek lövésével megszerezte a vezetést a Matáv.

A hajrában újfent fölénybe került a Matáv, ám Tóth M. lövését bravúros mozdulattal védte a békéscsabaiak kapusa. A kihagyott soproni ziccer után a korábban a Matávban is gólerősen futballozó Javrujan – ismerjük el – remek egyéni alakítás után kiegyenlített.

Soproni mezőnyfölénnyel kezdődött a második félidő. Részben az irreális körülmények miatt többször is pontatlanok voltak az utolsó passzok, így nem sikerült helyzetet kialakítaniuk a hazaiaknak. Negyedóra elteltével a kontrákra játszó csabaiak bátrabbak lettek, Javrujan többször is megkeverte a fellazult soproni védelmet. A befejezésekkel szerencsére nem volt szerencséje, ám amikor önzetlenül társát, Kovács Bélát hozta helyzetbe, előnyhöz jutottak a vendégek.

Ezután egy csapásra megváltozott a Matáv játéka. Azonnal lett „élük" a soproni akcióknak és két kimaradt helyzet után a 72. percben egyenlített a Matáv. Remek lett a hajrá, a soproni együttes kapujához szögezte a Békéscsabát, de a vendégek kontrái is veszélyesek voltak. A végén újra „parázslott" a hangulat, a népharag – amely néhány bedobott öngyújtó formájában nyilvánult meg – a Pintér Attila lelátóra való küldésében is főszerepet játszó asszisztens ellen fordult. Nem jelzett, amikor a csereként beállt Tóth Gy. csúnyán beleszállt Lambulicba, aki így hosszú ideig feküdt a nedves füvön anélkül, hogy bármilyen segítséget kaphatott volna. A játékvezető pedig Pintér segítőjét, Farkas Józsefet is elküldte a kispadról.

„ Nehezített körülmények" között jó iramú, fordulatos, parázs légkörű találkozót produkált a két csapat. A Matáv többet támadott, a Békéscsaba viszont szervezetten játszott, veszélyesen kontrázott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a svédekkel selejtezünk

A 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének frankfurti sorsolásán eldőlt, hogy a… Tovább olvasom