Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Parádézott a premieren

Jelena Milovanovic a női kosárlabda egyik legnagyobb ígéretének számít. Nyártól a bajnok és kupagyőztes MKB-Euroleasing csapatát erősíti. Ő volt az U18-as EB legjobb játékosa, s legutóbb a Krasznai-kupán is bizonyította tehetségét.
Szenzációs játékkal mutatkozott be a soproni közönségnek a Krasznai-kupán az MKB-Euroleasing Sopron új játékosa, a 18 esztendős szerb magasbedobó, Jelena Milovanovic, akit a torna legjobbjának is megválasztottak.

„Próbáltam tudásomhoz képest a lehető legtöbbet nyújtani. Most így sikerült, és szerintem is ment a játék, élveztem. Az nagyon tetszett, és feldobott, hogy sok néző kijött a csapatot buzdítani. Odahaza, Szerbiában a bajnokikon is jó, ha kétszáz szurkoló van kint" – kezdte a kosaras.

Milovanovic Kragujevacon született, ott kezdett el játszani, aztán Leskovacba került, onnan szerződtette a Vojvodina. A tehetséges játékos szüleitől örökölte a sport szeretetét, hiszen édesanyja szintén kosarazott, s a korosztályos válogatottságig vitte, míg édesapja sok sportágba belekóstolt, de nem vált belőle élsportoló. A váltás okáról a következőket mondta a Jeca becenévre hallgató játékos: „A Vojvodinánál nagyon sok volt a bizonytalanság a csapat körül, emiatt is váltottam. Hozzá kell tennem, ami itt Sopronban fogadott, minden várakozásomat messze felülmúlta. Mindenki, a játékostársak, a klub munkatársai, az edzők, a vezetők rengeteget segítenek abban, hogy mielőbb beilleszkedjem a társaságba. Az első benyomásaim alapján azt mondom, nagyon jól döntöttem, hogy ide szerződtem."

A csapat és saját eddigi teljesítményével összességében elégedett lehet. „Kassán ugyan még elég gyengén játszottunk, de ez annyiból érthető volt, hogy azt megelőzően alig pár napot edzettünk együtt. A soproni tornán már sokkal jobbak voltunk, szinte edzésről edzésre áll össze a játék. Erős ellenfelek előtt nyertünk, és biztos vagyok benne, tovább javul majd a játékunk" – tette hozzá Milovanovic, aki kis híján szerepet kapott hazája felnőttválogatottjában a közelmúltban befejeződött Európa-bajnokságon.

„Keresett a válogatott edzője, s hívott a csapathoz. Én azonban végigjátszottam az U18 Európa-bajnokságot (a sorozat legeredményesebb, legjobb játékosa lett – a szerk.), majd az U19-es világbajnokságot. Ezt elmondtam neki is, fáradt voltam, pihenni szerettem volna, s kértem, adjon tíz nap pihenőt, utána rendelkezésére állok. Ő viszont azt akarta volna, hogy rögtön az U19-es vb után menjek a felnőttcsapat felkészülésére, így végül nem utaztam a kontinenstornára" – tette hozzá az ifjú hölgy, akinek Lisa Leslie a példaképe, de amint azt elmondta: ő jobb szeretne lenni, mint az egyébként zseniális képességű amerikai.

Horribilis költségtérítés

Jelena Milovanovicot 18 éves kora után, lejárt szerződésű játékosként szerződtette az MKB-Euroleasing az újvidéki Vojvodinától. A szerbiai klub tehát csak nevelési költségtérítést kérhet a soproniaktól a játékosért. Nos, azt kér is, méghozzá nem is keveset – információink szerint forintra átszámítva nyolc számjegyű összeget.

Török Zoltán, a soproni klub ügyvezetője ezzel kapcsolatban azt mondta: „Jó néhány közép- és kelet-európai fiatal tehetséget szerződtettünk a közelmúltban, elég csak Marie Ruzickovára, Ivana Matovicra vagy Olekszandra Gorbunovára gondolni, tehát tudjuk, milyen anyagi terhekkel jár egy ifjú és kiemelkedően tehetséges külföldi kosaras szerződtetése. Nos, a Vojvodina nevelési költségtérítés címén olyan horribilis összeget kér, melyet mi nem vagyunk hajlandóak kifizetni. Felvettük a kapcsolatot egy ügyvédi irodával, amely begyűjtötte a szükséges dokumentumokat – mintegy százoldalas anyagról van szó – , s azt elküldte a nemzetközi szövetségnek, a FIBA-nak, kérve, állapítsa meg, milyen összeg illeti a Vojvodinát. A FIBA döntésének alávetjük magunkat, s azt az összeget kifizetjük, s azután megkapjuk a játékengedélyét. Addig azonban tétmérkőzésen nem játszhat a csapatunkban, de a tisztánlátás érdekében ezt vállaljuk."


Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippjáték: Meglepődtek a nyertesek

Tippjáték - Több tizenhármas szelvény akadt a Tippmester hetedik fordulójában. A heti nyertes a… Tovább olvasom