Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Parádés premier

Szenzációsan sikerült a bajnokság előtt két nappal szerződtetett kapus, Varga Zoltán bemutatkozása az FC Sopron kapujában tétmérkőzésen. A hajrában több bravúros védést bemutatva főszerepet vállalt a bravúros, tíz emberrel kivívott kaposvári pontszerzésben.
– A soproni szurkolók tudják, hogy az utóbbi években Zalaegerszegen védett. Ott is nevelkedett?

– Nem, előtte több helyen is megfordultam – kezdi Varga Zoltán. –  Jászberényben születtem, majd tizennyolc évesen az akkor a KEK-ben szereplő BVSC-hez kerültem, ahol három évet töltöttem. A Betis ellen Koszta János cseréje voltam. Az első csapatban az utolsó évben Bognár György egy mérkőzésre adott lehetőséget, de olyan remek kapusok mögött, mint Jani, majd Végh Zoli nem nagyon volt esélyem az első csapat kapujába állni. Utóbbinak egyébként szakmailag és emberileg is nagyon sokat köszönhetek, a mai napig nagyon jó barátságban vagyunk.

A BVSC-től az akkor másodosztályú Tiszakécske csapatához igazoltam, ahol az a Gujdár Sándor volt a kapusedzőm, akivel most nagy örömömre újra együtt dolgozhatom. Onnan igazolt le a Haladás, ahol jelenlegi kapustársammal, Takács Tamással már voltunk együtt. A Szombathelyen töltött évek után pedig Bükre kerültem, a csapat történetének összes másodosztályú meccsén én védtem. Ezt követően igazolt le a ZTE, ahol négy évet töltöttem, gyakorlatilag három és fél éven át én voltam az első kapus.

Adódik a kérdés, miért jött el onnan?

– Az utolsó szezonban éreztem, hogy mindenáron külföldi kapust szeretnének igazolni. Előbb jött Kampa, azonnal beállhatott a kapuba, de pár mérkőzéssel később visszakerültem, majd tavasszal a szlovák Lipcák érkezett. Szerették volna, hogy maradjak, de ismét egy külföldi kapus mögött, ezt pedig én nem akartam.

– Sopronba első számú kapusnak hívták?

–  Détári Lajos keresett meg azzal, hogy sürgősen bevethető kapusra lenne szüksége, mert Takács Tomi megsérült. Jöttem, három felkészülési mérkőzésen védtem a soproni kaput, megismertem a csapatot...

– Mégiscsak elég későn, két nappal a rajt előtt állapodott meg a vezetőkkel. Nem volt önben emiatt feszültség Kaposvárott?

– Abban, hogy ez így alakult, nekem is volt némi szerepem, részben én alakítottam így. Volt ugyanis érdeklődés irántam külföldről is, s szerettem volna kipróbálni magam, így ezt a lehetőséget egy ideig meghagytam magamnak. Végül elfogadtam a soproniak ajánlatát, s úgy érzem – különösen a kaposvári meccs után –, jól tettem. Szinte végig hátrányban játszva fontos pontot szereztünk egy nagyon jó Kaposvár otthonában.

– Milyen lehet ez a Sopron, amelybe most bekerült?

– Egységes, harcos csapat, amelyben nincsenek sztárok, viszont van néhány igen jó szellemű tapasztalt labdarúgó, s sok olyan tehetséges, bizonyítási vággyal teli fiatal, akiknek ez az év óriási lehetőség.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron is készülnek

A Kapuvári SE csapata elkezdte a felkészülést a következő évadra. Az elmúlt szezonban a csapat az NB… Tovább olvasom