Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Parádés góllokkal nyertünk! Videoton-Győri ETO FC 0-2

Az ETO kétszer nullázta le a Videoton védelmét: előbb Strestik, majd Tokody vette be a székesfehérvári kaput a Magyar Kupa elődöntőjében.

Az ETO saját taktikáját fokozatosan erőltette a Videotonra: hátul nagyszerűen védekezett a győri csapat, majd két kontrából sakk-mattot adott a székesfehérvári csapatnak.

A 3-0-tól sem állt messzire az ETO, de növelni nem tudta előnyét, s így a győri visszavágó is tartogat izgalmakat.

Az MK-elődöntő második mérkőzését május 8-án Győrben rendezik; a másik elődöntőben a Debrecen idegenben 3-0-ra verte a Vasast.MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

VIDEOTON–GYŐRI ETO 0–2

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2000 néző. V: Andó-Szabó

Videoton: Bozsovics – Brachi, Juhász R., P. Vinícius, Stopira (Paraiba, 76.) – Zsótér (Alvarez, 54.), Gomes, Kovács I. (Torghelle, 79.), Mitrovics, Gyurcsó – Nikolics. Vezetőedző: José Gomes
A kispadon: Tujvel (k.), Caneira, Tóth B., Szolnoki

Győri ETO: Sztevanovics – Had, Lipták, Djordjevics – Tokody, Kink, Kronaveter (Varga R., 51.), Pátkai, Dinjar – Pilibaitis, Strestík (Andrics, 79.). Vezetőedző: Pintér Attila
A kispadon: Molnár P. (k.), Takács Á., Dudás Á., Kamber, Koltai

Gólszerző: Strestík (31.), Tokody (67.)Vége a mérkőzésnek.

90. perc - Három perc hosszabbítás.

88. perc - Varga és Kink is veszélyeztette egy percen belül a Videoton kapuját.

86. perc - Juhász fejese középre szállt 8 méterről; Sasa most is biztosan őrizte az ETO kapuját.

84. perc - Sanyi újfent bebizonyította mennyire okos focista: miután a védőfalba bombázta Torghelle a labdát, dühből felrúgta Liptákot. A hentes produkcióját sárgával "jutalmazták".

82. perc - Brachi lövését is hárítja Sasa.

81. perc - Butaságot csinált Lipták, nagy butaságot, de a győri védőnek megkegyelmezett a bíró. A felesleges lerántásért - nem volt ott a labda - simán mehetett volna idő előtt az öltözőbe Lipták.

78. perc - Mindent elmond a Videoton támadó játékáról, hogy a védő Juhász Roland a legveszélyesebb a győri kapu előtt. Juhász gyors lövését Stevanovic biztos kézzel fogta. 

77. perc - Kovács helyett Torghelle, míg Strestik helyett Andric a pályán.

74. perc - A Videoton kétségbeesetten támad, miközben alig van már a pályán székesfehérvári védő. Paraiba a pályán, s mindjárt jön Torghelle Sanyi is.

72. perc - Újabb szép kontra végén Dinjar megadhatta volna kegyelemdöfést, de a győri játékos nem találta el jól a labdát 16 méterről. Pedig Strestik megint mesterien szolgálta ki társát.

70. perc - A második gól teljesen összezavarta a Videotont: kétszer egymásután Varga Roland került helyzetbe.

67. perc - Az ETO másodjára is lenullázta a Videoton védelmét: Strestik passzolt szépen Pátkainak, aki remekül látta meg a középen érkező Tokodyt, aki hidegvérrel pörgette a labdát a székesfehérvári kapuba. 0-2.

64. perc - Kovács István cselezett szépen, de lövése bal lábbal gyengének bizonyult, Stevanovicnak gyakorlatilag csak le kellett hajolni a labdáért.

63. perc - Mitrovic próbálkozott újra távoli lövéssel, de most sem találta el a győri kaput a Videoton játékosa. 

61. perc - A mai mérkőzés közel nem olyan pörgős, mint a hétvégi győri rangadó. Egyelőre az ETO akarata érvényesül.

58. perc - A most beállt Alvarez fejelt erőtlenül a győri kapura, Stevanovic biztosan védett.

54. perc - Egyre többet birtokolja a labdát az ETO, a Videoton pedig egyre tanácstalanabb.

52. perc - Csere a Videotonnál: Zsótér helyett Alvarez a pályán.

51. perc - Még egy lap: Stopira kap sárgát a hazai csapatból.

50. perc - Pátkai kapott jogos sárgát. Kronaveter helyett Varga Roland a pályán.

49. perc - Juhász Roland lőtt hatalmas kaput fát. A Videoton védője szépen szerezte meg a labdát, s óriási erővel bombázott a győri kapura 17-18 méterről.

Az így focizó Juhász Roland nagy hasznára lehet a magyar válogatottnak ősszel a sorsdöntő vb-selejtezőkön, csak remélni tudjuk, hogy Egervári mester is hasonlóan gondolja. 

46. perc - Elkezdődött a második félidő.

Miután az ETO túlélte a Videoton rohamát az első negyedórában, remek kontra után megszerezte a győri csapat a vezetést. Az első játékrész utolsó perceiben kifejezetten tanácstalannak tűnt a hazai csapat, miközben az ETO taktikája érvényesült. Csak így tovább fiúk!

Vége az első félidőnek.

45. perc - Az első félidő gyenge Videoton szöglettel zárult. Egy perc hosszabbítás.

44. perc - A váratlanul bekapott gól érezhetően megfogta a Videotont, az ETO pedig egyre több labdát szerez a középpályán.

42. perc - Dinjar elől mentett Zsótér, az első győri szöglet azonban veszélytelen volt.

40. perc - Újabb kontra és Kink-passz után Pátkai lesről lőtt gólt. Pintér Attila nagyon reklamált, de nem volt igaza: a partjelző jól döntött.

38. perc - Stevanovic ejtette el a 16-oson belül a labdát: Mitrovic most is égbe küldte a játékszert.

37. perc - Okosan, hiba nélkül védekezik az ETO. A győri csapat most is jól alkalmazza azt a taktikát, ami jó eséllyel 30 év után bajnoki aranyat fog érni.

35. perc - Mitrovic lőtte távolról világgá a labdát.

32. perc - Váratlanul vezetünk! Gyors kontra után Kink passzolt mesterien Strestikhez középen: a cseh játékos remek cselt követően parádésan lőtte ki a bal sarkot! 0-1.

31. perc - Brachi kapott jogos sárgát a Videotonból

30. perc - Folyamatos tűzijáték a győri kapu előtt, de egyelőre nem kerültünk hátrányba.

26. perc - Nikolic került ziccerbe a győri kapu előtt, de pörgetése centikkel elkerülte a győri kapu.

25. perc - Tokody "nyársalta fel" Kovács István, jogosan kapott sárgát a győri játékos. A szabadrúgást kellemetlenül rúgta a győri kapura Gyurcsó jó 25-ről, a pattogó labdát biztosan fogta Stevanovic. Szép volt Sasa!

21. perc - Az ETO az utóbbi percekben kiszabadult a Videoton szorításából: a székesfehérvári csapat úgy tűnik, nem bírja a saját maga diktálta iramot.

19. perc - Kovács István harcolt ki szabadrúgást a Videotonnak 18 méterre a győri kapuból. Hiába volt jó a szög, Mitrovic több méterrel mellé bombázott. Ezt is megúsztuk.

17. perc - Óriási tempót diktál a Videoton, a nyomás egyre nagyobb a győri kapun. Az ETO-nak egyelőre kontrákra sincs esélye.

14. perc - Zsótér Donát lőtt 20 méterről Stevanovic kapujába, de a labda elakadt a győri védőfalban. A lepattanót hiába rúgta be Dos Santos a győri kapuba, a Vidi vendégjátékosa tisztán lesen volt.

6. perc - Idegesen kezdett az ETO, egyelőre sok hibával játszik a győri csapat. A Videoton - akárcsak a vasárnap rangadón - most is keményen letámad, a székesfehérvári játékosok meg szeretnék "enni" az ETO-t.

5. perc - Had hibázott óriásit, mellé rúgott a labdának, szerencsére azonban Nikolic elkapkodta a helyzetet.

Óriás a pályán: a kezdőrúgást Dávid Kornél, a korábban az NBA-ban is megforduló kosárlabdázó végezte.

Kezdőcsapatok

Győri ETO FC: 1 STEVANOVIC SASA 3 DINJAR MARKO 5 HAD MARIAN 6 KINK TARMO 9 KRONAVETER ROK 14 PILIBAITIS LINAS 16 LIPTÁK ZOLTÁN 17 PÁTKAI MÁTÉ 21 STRESTIK MAREK 23 TOKODY TIBOR 28 DORDEVIC VLADIMIR

Cserék: 30 MOLNÁR PÉTER 2 TAKÁCS ÁKOS 8 DUDÁS ÁDÁM 11 VARGA ROLAND 19 ANDRIC NEMANJA 24 KAMBER DJORDJE 29 KOLTAI TAMÁS

Vezetőedző: Pintér Attila

Videoton FC: 27 BOZOVIC MLADEN 2 RODRIGUEZ BRACHI ALVARO 3 SOUZA DOS SANTOS PAULO VINICIUS 5 GOMES DA SILVA VITOR HUGO 14 MITROVIC NIKOLA 17 NIKOLIC NEMANJA 20 ZSÓTÉR DONÁT 22 DOS SANTOS TAVARES IANIQUE 32 JUHÁSZ ROLAND 70 KOVÁCS ISTVÁN ÁDÁM 77 GYURCSÓ ÁDÁM

Cserék: 12 TUJVEL TOMAS 4 SIMOES CANEIRA MARCO ANTONIO 7 RODRIGUES FARIAS EDSON 23 ALVAREZ JOSE ARTURO 26 TÓTH BALÁZS 28 TORGHELLE SÁNDOR 30 SZOLNOKI ROLAND

Vezetőedző: José Gomes Manuel

Játékvezető: Andó-Szabó Sándor

Asszisztensek:
Kelemen Attila, Bozó Zoltán

Előzetes

Élvezetes, szórakoztató rangadót hozott a Győri ETO és a Videoton csatája.

Az 1–1-es döntetlen egyértelműen a zöld-fehéreknek kedvez, hiszen összességében 12 pont az előnyük a fehérváriakkal szemben, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A rangadón mindkét oldalon több jó teljesítmény akadt – tegyük hozzá, hogy Kassai Viktor játékvezető is klasszis teljesítményt nyújtott –, közülük két válogatott játékost választottunk.

Győzni mennek Fehérvárra

Lipták Zoltán a védelem tengelyében sokszor mentett nehéz helyzetben a győri kapu előtt, végig csapata egyik legjobbjának bizonyult.

"Azt gondolom, hogy igazságos eredmény született – kezdte Lipták Zoltán. – Nem úgy indultunk, hogy nekünk jó az iksz, győzni akartunk, de a mérkőzés elején egy kicsit görcsösek voltunk, azért is tudott akkor fölénk nőni a Videoton. A szünet után feljavultunk a fehérvári kapu előtt, már sokkal jobban játszottunk, mint annak előtte."

A pihenő után valóban jobb teljesítményt nyújtott az ETO, akár több gólt is szerezhetett volna.

"Pintér Attila vezetőedző a szünetben arra hívta fel a figyelmünket, hogy az első tíz percben nem azt a Győrt látta, amit szokott. Azt kérte tőlünk, játsszuk a saját játékunkat, maradjunk nyugodtak. Sokat passzoljunk, bátran támadjunk és legyünk veszélyesebbek a kapura."
Szerdán a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén ismét összecsap a két csapat.

"A kupa azért más, mert az kétmeccses párharc – említi Lipták Zoltán. – A Vidi erős csapat, sok jó játékosból áll, biztos, hogy nem lesz egyszerű ezt a csatát megnyerni ellenük. Győzni megyünk Fehérvárra, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég."

Javítani a Magyar Kupában

A Videoton egyik legjobbja Kovács István volt. A fiatal középpályást csak nehezen tudták tartani a győriek. Remekül cselezett és jó átadásokkal is felhívta magára a figyelmet.

"Hogy mi hiányzott a sikerhez? – kérdez vissza. – Hát még egy gól – teszi hozzá mosolyogva. – Az első félidőben rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de nem tudtunk élni velük. Az edzőnk a meccs végén azt mondta, a kapu előtt hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön, így hiába játszottunk jól, elmaradt a várva várt győzelem. Kiegyenlített mérkőzés volt, döntetlen lett a vége, de boldogabban mentünk volna haza, ha győzünk."

Szünet után megváltozott a játék képe, többet támadott az ETO is és mindkét oldalon egy-egy gól esett.

"A második félidőre a győriek összeszedték magukat, jobban játszottak ők is. Döntőnek bizonyult, hogy a vezetésünket nem sokáig tudtuk tartani, gyorsan jött az egyenlítés. Bosszantó, hogy egy ilyen pontrúgás után kaptuk a gólt, hiszen ezekre a szituációkra előre felkészültünk. Nehéz a helyzetünk, de amíg matematikai esélyünk van rá, addig bízunk a bajnoki cím megszerzésében."

A Videoton ponthátrányát tekintve erre már kevés az esély, a Magyar Kupában azonban még bízhatnak a piros-kékek.

"A kupában otthon mindenképpen javítani akarunk az ETO ellen – teszi hozzá Kokó. – Azért az más sorozat, hiszen két meccsen dől el a továbbjutás sorsa. Remélem, hogy a párharc végén a Videoton jut majd a döntőbe."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BL győztes: itt a Győri Audi ETO új címere

A tizedik bajnoki cím és a BL-győzelem miatt módosult a címer. Tovább olvasom