Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Papp László-díjas tehetség

Nagy megtiszteltetés érte a közelmúltban Cuibus Jánost, a soproni Gyevát Gyula Ökölvívó Iskola bunyósát, aki Papp László-díjat kapott.

Cuibus János a Kisalföld érdeklődésére elmondta: sajnálja, hogy életében nem volt alkalma találkozni az általa elnyert díj névadójával, a jó három és fél éve elhunyt, korábbi háromszoros olimpiai bajnok Papp Lászlóval.

Az ifjú ökölvívó Debrecenben töltötte élete első néhány évét, majd szülei úgy döntöttek, hogy Sopronba költöznek. Itt először a futballal próbálkozott, majd lement ökölvívóedzésre. Mint mondta, az döntött a boksz mellett, hogy aránylag hamar szép sikert ért el, néhány hónapos bunyós múlttal a háta mögött ezüstérmes lett egy diákolimpiai versenyen.

A sok munka megtette hatását. Cuibus a kadett korosztályban kétszeres bajnoknak mondhatja magát, a Papp László-díjat pedig a korosztályos Európa-bajnokságon szerzett bronzéremmel és a világbajnoki ötödik helyezésével érdemelte ki. Ennek elnyerése további munkára sarkallja. A közelmúltban Tatán részt vett a felnőtt- és a juniorválogatott közös edzőtáborában, mindkettőnek id. Balzsay Károly a szakvezetője. A táborban sokat öklözött súlycsoportja, a 60 kiló első számú felnőtt versenyzőjével, Varga Miklóssal. Mint kifejtette, a felnőttek legjobbjával való küzdés és a nemzetközi versenyeken való szereplés jelent számára további fejlődési lehetőséget. Korosztályában nagyon erősek a szovjet utódállamok versenyzői, no meg a kubaiak. Ő a súlycsoportjában induló versenyzőkhöz képest alacsony, tehát harcosságával, gyorsaságával kell operálnia, ennek révén érhet el sikereket.

Cuibus idén lett első éves juniorkorú versenyző és reméli, e korosztályban is elér majd olyan eredményeket, hogy a Papp László-díj odaítélőinek újra eszükbe jut majd a neve. Az ökölvívás mellett Cuibus tanul is, jövőre érettségizik a Róth Gyula-szakközépiskolában faipari szakon.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tippmester: három telitalálat

Belehúztak játékosaink, lett telitalálat, s mindjárt három is a Tippmester legutóbbi fordulójában. A… Tovább olvasom