Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Pályázat az EB-re

Benyújtották a 2012-es labdarúgó EB megrendezésére irányuló magyar– horvát pályázatot.

A pályázat benyújtását a két ország sportági szövetségének csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be Bozóky Imre MLSZ-elnök.

„A Nyonban beadott pályázati anyagok, pályázati könyvek  jelentik a közös kandidálás legfontosabb mérföldkövét" – mondta  Bozóky.
A magyar–horvát dokumentáció írott része 564 oldal, míg a  térképek több mint 400 oldalon láthatók. A kandidálási könyvet 35  hivatalos dokumentum egészíti ki, a garanciák többségét Lamperth  Mónika magyar és Dragan Primorac horvát belügyminiszter írta alá.

Az érdeklődő szövetségek csütörtökig nyújthatják be pályázatukat  a 2012-es Európa-bajnokságra, Magyarország és Horvátország mellett  Olaszország, Görögország, Oroszország, Törökország és Azerbajdzsán  jelezte érdeklődését, míg Lengyelország és Ukrajna közösen lenne  házigazda. Az UEFA november 7–8-án választja ki a kandidálók közül a  versenyben maradó három pályázatot. A 2012-es Európa-bajnokság  helyszínéről 2006. december 6-án döntenek.

Igaz erről a sajtótájékoztatón nem volt szó, de a Kisalföld értesülései szerint Győr visszakerült az EB lehetséges magyarországi helyszínei közé, s a ferencvárosi létesítmény lett az ötödik, vagyis a tartalék helyszín. Az UEFA szabályai szerint minden EB-pályázat négy-négy várost jelölhet meg helyszínnek. Bár Győr eddig szinte mindig a rendező városok között szerepelt, nemrég olyan hírek láttak napvilágot, hogy sikeres pályázat esetén csak tartalék lehet az ETO-stadion, ugyanis a pályát időközben „megelőzte" budapesti Üllői úti létesítmény.

Szalay Péter az EB projektmenedzsere érdeklődésünkre elmondta, Győr mindig is a lehetséges helyszínek között szerepelt. A pályázatban Magyarország öt helyszínt jelölt meg, s a bizottság eltökélt szándéka, hogy ezeket jóvá is hagyassa az UEFA illetékeseivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FC Sopron: Alakul a csapat

Az új tulajdonos és edző belépése után játékosfronton is nagyot lépett előre a Matáv Sopron. Tovább olvasom