Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Pályát avattak Szabadhegyen

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a győri önkormányzat jóvoltából múlt pénteken adhatták át a kisalföldi megyeszékhely ötödik új, kisméretű műfüves játékterét. Hamarosan a hatodik ilyen kispályát is felavatják Győrben, a Kazinczy-gimnázium mellett.
A szabadhegyi iskolában november óta amolyan tesztüzemmódban már „üzemel" a palánkkal körülvett, hússzor negyvenes szabványméretű, műfüves kispálya, az ünnepélyes átadás viszont a múlt pénteken volt. Igazán látványos műsort szerveztek az iskolában ebből az alkalomból. Cs. Kovács László ovifocisai mellett aerobik, ugrókötél, gólparádé-bemutató, plusz egy iskolai focitorna szerepeltek a programban. Cél egyébként, hogy a szabadhegyi mellett más győri, Győr környéki iskolák tanulói is sportolhassanak az új pályán, s a kapacitás függvényében a lakosság is futballozhasson a játéktéren.

Rémi Péter intézményvezető a gyerekek nevében köszönte meg a pályát, jobban mondva a pályákat, mert az új műfüves játéktér mellett a régi bitumenes pálya is megújult, s új burkolatot kapott.

Mostantól Cs. Kovács László ovifocisai is gyakorolhatnak a legújabb győri műfüves pályán.
Mostantól Cs. Kovács László ovifocisai is gyakorolhatnak a legújabb győri műfüves pályán.


„Régóta terveztünk egy ilyen pályafelépítést Szabadhegyen – emelte ki a megnyitón Simon Róbert Balázs korábbi alpolgármester, országgyűlési képviselő.

– Időközben elkezdődött az MLSZ pályaépítési programja, így pénz is lett rá. A labdarúgó-szövetség 27,5 millió forinttal, míg a győri önkormányzat a fennmaradó önrésszel, 8,5 millió forinttal járult hozzá a pálya kialakításához."

„A legjobb helyre került a pálya, bízom benne, vigyáznak is majd rá" – tette hozzá Hajszán Gyula önkormányzati képviselő, az ETO korábbi remek csatára, aki még elmondta, abban is reménykedik, hogy talán felnő ezen a játéktéren egy-két olyan kiváló labdarúgó, mint valaha Nyilasi Tibor volt. Nem véletlenül célzott egykori riválisára, ugyanis az MLSZ képviseletében a még mindig rendkívül népszerű „Nyíl" vágta át aztán az avatószalagot. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - 4 piros lap után félbeszakadt a megyehármas mérkőzés

Dunaszegen 10, Agyagosszergényben 14 gól esett. Olvassa el, mit mondtak az edzők. Tovább olvasom