Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Pálya és sportszálló épülhet

Labdarúgás - Több száz érdeklődő előtt tartott szülői értekezletet az SC Sopron utánpótlás-nevelő labdarúgóegyesület. Az önkormányzat továbbra is kiáll az utánpótlás-nevelő klub mellett, a profi futballra vonatkozó kérdésekre azonban nem érkezett konkrét válasz.
Szántó Csaba, az SC Sopron szakmai vezetője örömmel számolt be róla, hogy az U19-es csapat bent maradt a kiemelt csoportban, így a soproni fiatalok továbbra is az ország legjobb korosztályos együttesei ellen futballozhatnak.

Távozik az SC Soprontól idősebb Koman Vladimir, az U19-es csapat edzője, akinek még volt egy kisebb korosztályos csapata.
Dr. Simon István alpolgármester kiemelte, az önkormányzat lehetőségeihez mérten továbbra is segíti az utánpótlás-nevelő egyesületet.

Abdai Géza sportért felelős alpolgármester kifejtette: tavaly, amikor az SC Sopron nem kapta meg a 12 millió forintot – havi 1 milliós bontásban – a profi klubtól, a város pótolta a kieső összeget, a 20 millió forint mellett.

Kérdés, hogy az 1989-es korosztály játékosai Sopronban folytathatják-e pályafutásukat. Fotó: Németh Péter
Kérdés, hogy az 1989-es korosztály játékosai Sopronban folytathatják-e pályafutásukat. Fotó: Németh Péter

Idén 24 milliót kapott az SC Sopron, s emellett a város – illetve cége, a holding – átvette a Vasas-pálya mintegy 8 millióra rúgó fenntartását. Abdai kifejtette: a hónap végéig elkészül a város sportkoncepciója. A tervek között szerepel az Anger-réti pálya mellett egy műfüves pálya, egy Szuperliga-mérkőzések lejátszására alkalmas tekepálya és egy sportszálló megépítése.

A kiemelt csoportban bent maradó 1989-es születésű gárda játékosait külön is köszöntötték. Ők most „kiröppennek" az utánpótlás-nevelő klub „szárnyai alól". Nagy kérdés, mi lesz velük, azaz hol folytathatják pályafutásukat, másként megfogalmazva: lesz-e profi futball Sopronban? Az ezzel kapcsolatos kérdésekre az érdeklődők nem kaptak konkrét választ az önkormányzat jelen lévő képviselőitől. Illetve annyiban igen: első osztályú labdarúgás semmiképpen sem lesz.

Hogy másodosztályú lesz-e, az nem kizárt. Az NB II-re mindenesetre még pár napig, június 18-ig lehet nevezni...

Pintér újra soproni kispadon

A soproni labdarúgás történetének legsikeresebb szakvezetője, Pintér Attila ül le majd ma délután a Matáv FC Sopron kispadjára a soproni labdarúgásért való kiállás jegyében rendezendő jótékonysági gálamérkőzésen.

Az akkor a csúcson lévő Matáv FC Sopron három esztendeje a Ferencváros 5–1-es kiütésével nyerte meg a kupát, a soproni labdarúgás legnagyobb diadalát elérve.

Aztán pár héttel később a sikerek csúcsán a névadó kihátrált a csapat mögül, ma pedig az a kérdés, lesz-e egyáltalán profi futball a városban.
Az utóbbi napokban egyébként még két újabb játékossal „erősödött" a Matáv kerete a gálameccsre. Csordás Csaba nyilván feldobottan lép majd pályára, hiszen Kecskeméten remek szezont tudhat maga mögött, feljutott a csapatával az élvonalba.

Vincze Gábort viszont éppen ez a gála dobhatja fel, ő még a szezon befejezése előtt távozott a Honvédtól, ahol nem kapott túl sok lehetőséget az első csapatban.

Olvasóink írták

 • 6. pi000001 2008. június 15. 15:14
  „Mindenki aki kint volt a tegnapi mérközésen, s látta mekkora az összefogás a soproni foci megmentéséért, Köszönet! Külön köszönetet érdemelnek a játékosok , szurkolok, akik kilátogattak a mérközésre. 1500!!!!!!! nézö és erre azt mondják nincs igény fovira? Szerintem akkor önkormányzatra sincs!!!!!!!!!!!!!!!! HAJRÁ SOPRON.”
 • 5. kormos.janos 2008. június 15. 10:47
  „A tegnapi nap nem sportszakmailag volt kiemelkedő jelentőségű, hanem emberileg és erkölcsileg volt felemelő az, ahogy a valaha volt legmagasabb osztályban játszott futbalisták és vezetőik kiálltak a soproni labdarúgás érdekében. Megható pillanat volt kezdéskor ahogy ott állt velünk szemben az a harmincegynehány sportoló, és a szurkolókat tapsolva tette le a voksát - értünk.
  Mert mi, akik kinn voltunk azért mentünk ki, hogy lássuk egykori hőseinket és jelenlétünkkel demonstráljuk, igen, kell Sopronban profi futball.
  Én köszönöm mindenkinek, aki ezt megszervezte!”
 • 4. Most már elég! 2008. június 14. 22:52
  „EZ A MI CSAPATUNK! A KÖLTSÉGVETÉS A MI PÉNZÜNK, AKKOR FODOR,SOMON,ABDAI urak MIÉRT DÖNTENEK A SAJÁT ILLETVE PÁRT
  VÉLEMÉNY ALAPJÁN! NIÉRT NEM A TÖBBSÉG AKARATA ÉRVÉNYESÜL. JAVASLOM ( mostanában divat is ez) SZAVAZTASSÁK MEG A VÁROST. DÖNTSÜNK MI NE EZ A HÁROM ELFOGULT,ELVAKULT VEZETŐ!”
 • 3. kormos.janos 2008. június 14. 13:54
  „Az FC Sopron honlapja az Önkormányzat utasítására sötétült el.
  Ez a megoldás?
  Úgy látom hogy lassan mindenki összefog a soproni fociért - kivéve az Önkormányzatunkat. Nagyon nagy kár.”
 • 2. pisti60 2008. június 14. 06:55
  „annyi szálloda van sopronba meg számolhatatlan és üresek.
  Ennek ellenére ujra szállodát kell a városnak épitteni.
  A teke pályábol is rengeteg van.
  Nem inkáb egy nb2-es csapatba kéne invesztálni?
  Mi legyen a célja a 19-20 éves játékosnak ha nem egy soproni csapatba futbalozni?
  Abdai és Simon ur van maguknak fiuk?
  Vagy csak lányuk van akaki szeretik a kosárlabdát.”
 • 1. fc soproni 2008. június 14. 05:00
  „Ez jellemzi fél éve a megszólalokat, a semmitmondás a mellébeszélés. Ma 14-e van és nem tudják lesz e felnőttcsapat? A nevezési határidő június 18. Igy volt ez a NB 1- es nevezéssel is. Kérdem én miért sötétült el az FC SOPRON honlapja? Veletlen betegséget kapott a honlap????? Egy felelős képviselőnek arra kell válaszolni mi lesz nem arra, hogy mi nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmesek és különdíjasok

Röplabda - A városi szövetség 46. alkalommal rendezte meg a nemzetközi Rába-kupát Győrött felnőtt-… Tovább olvasom